Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Ρούσσος: «Τα λεφτά υπάρχουν», «όχι στην παράνοια» (5 video) Κύριο

Με θέματα εκπαίδευσης, κυρίως κτηριακά, έδωσε συνέντευξη ο τ. δήμαρχος και νυν επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, στις 15.3.11, στο Αναγνωστήριο, 11:00΄μμ.

 Στην εισαγωγή του ο κ. Ρούσσος ανακοίνωσε τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας που συγκρότησε η παράταξη του. Συμμετέχουν από (α) από τους δημ. σ/λους οι κ.: Γ. Μαστροκούκος, Γ. Μαύρος, Α. Σκουμπουρδής, και (β) από τα μέλη της παράταξης οι κ.: Μ. Πουλλά, η οποία είναι συντονίστρια της επιτροπής, Φ. Χριστοδούλου, Μ. Γιαμαίος και Γ. Κούκας - οι τρεις τελευταίοι είναι εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Ρούσσος είχε ως θέματα της συνέντευξης (1) την έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη λειτουργία μπουγατσάδικου δίπλα στο ΕΠΑΛ, (2) το κτηριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ, και (2) τα υπό επισκευή σχολικά κτήρια της Ψιλιανής (2ου Γυμνασίου & Λυκείου) και του 4ου Δημ. Σχολείου.

Για τα θέματα αυτά έκαναν σύντομες τοποθετήσεις οι κ. Μ. Πουλλά και Γ. Μαύρος, ενώ εισηγητής ήταν ο πρ. αντιδ/ρχος κ. Φ. Χριστοδούλου, ο οποίος επί της θητείας του είχε στην ευθύνη του τα θέματα των σχολικών κτιρίων. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησαν ο κ. Ρούσσος και ο κ. Χριστοδούλου. Ειδικότερα:

Στο κεφάλαιο ΕΠΑΛ ο κ. Χριστοδούλου ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε η δημ. Αρχή να εγκρίνει άδεια λειτουργίας μπουγατσάδικου δίπλα σε σχολείο, και για το κτηριακό πρόβλημα του εν λόγω σχολείου ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι επί της εποχής του δόθηκαν λύσεις στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, αλλά το ΕΠΑΛ συνεχίζει να έχει προβλήματα αιθουσών διδασκαλίας και, επομένως, η σημερινή δημ. Αρχή πρέπει να ενσκήψει στο πρόβλημα με αυξημένο ενδιαφέρον και συστηματική δουλειά.

Για την άδεια του μπουγατσάδικου ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι ναι μεν το πρόβλημα πήρε αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις (όπως παρατήρησε στη σχετική ερώτησή της η ΑΡΓΩ) και απασχολεί επί ημέρες τα τοπικά ΜΜΕ, όμως το θέμα μεγιστοποιήθηκε, όπως είπε, εξαιτίας της εμπλοκής του κ. δημάρχου, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής, παρομοίως επειδή διασπάστηκε η παράταξή του κ. Διακομιχάλη πάνω σ’ αυτό το θέμα (στην Επιτροπή καταψήφισε την ίδρυση του μπουγατσάδικου ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Γ. Κατσοτούρχης), και επειδή ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης κ. Γ. Θανάτσης σε τηλεοπτική του δήλωση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι μαζί με το δ/ντή του σχολείου θα κινηθούν για την ανάκληση της άδειας.

Στο θέμα της επισκευής της Ψιλιανής και του Καρπάθειου 4ου Δημ. Σχολείου ο κ. Χριστοδούλου έκανε αναλυτική αναφορά στο παρελθόν και στο έργο της Δημαρχίας Ρούσσου, η οποία εξασφάλισε το κονδύλι των €5.100.000 για την επισκευή και των δύο ερειπωμένων σχολικών κτηρίων, τα οποία είναι εγκαταλειμμένα (πάνω από 6 χρόνια το Καρπάθειο και πάνω από 8 χρόνια (Ψιλιανή).

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας αν είναι βέβαιο ότι ο ΟΣΚ, εκτός από την έγκριση του ποσού, μπορεί να εγγυηθεί και την ύπαρξη - άρα και εκταμίευση – των €5.100000 σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας κυρίως τους τελευταίους μήνες, ο  κ. Ρούσσος επανέλαβε με έμφαση ότι «τα λεφτά υπάρχουν», αλλά θα πρέπει να τρέξει ο Δήμος και να αποδείξει για να μη χάσει και αυτά που του εξασφάλισε η προηγούμενη δημ. Αρχή.

Επίσης στην ερώτηση μας αν πράγματι για το έργο της Ψιλιανής η αρχιτεκτονική μελέτη δεν είναι συμβατή με τη στατική μελέτη και επομένως θα χρειαστεί χρόνος για την ολοκλήρωση των μελετών, ο μεν κ. Χριστοδούλου είπε ότι αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί οι μελετητές συνεργάζονται μεταξύ τους, ενώ ο κ. Ρούσσος είπε ότι διαφαίνεται πια καθαρά ο κίνδυνος της παράνοιας στην πολιτική αντιπαράθεση, όπου άλλο θα είναι το θέμα και για άλλο θα μιλάμε.

Το χαρακτηρισμό «παράνοια» χρησιμοποίησε περισσότερο από τρεις φορές ο κ. Ρούσσος για ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους δημοσιογράφους, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι σε λίγο άλλο θα είναι το θέμα και εμείς θα μιλάμε για τα άστρα. Και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς και όσους διαθέτουν στοιχειώδη λογική να βοηθήσουν ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη στην πολιτική μας ζωή.

Γενικά, οι ερωτήσεις κατά την άποψη του κ. Ρούσσου στόχευαν σε παραπλήσια θέματα από αυτά που εκείνος έθεσε και οι απαντήσεις του δίνονταν σε υψηλούς τόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

    Είναι απορίας άξιον πως μετά από τόσα χρόνια κοροϊδίας και απαξίωσης του θεσμού της εκπαίδευσης στο νησί μας , να βγαίνουν κάποιοι και να καπηλεύονται πράγματα που προκαλούν ......... πολύ φαγούρα και ανάμειχτα συναισθήματα.Σαν εκπαιδευτικός, νιώθω θλίψη και δυσωδία όταν ακούω και βλέπω άτομα της απερχόμενης δημοτικής αρχής να προσπαθούν να μας πείσουν πως επί των ημερών τους τα πάντα κυλούσαν ομαλότατα!!!!! Δεν νιώθουν ντροπή;Και μάλιστα συάδελφοί μου!!!!!Ποιόν προσπαθούν να κοροϊδέψουν;Μήπως νομίζουν ότι όλοι μας καταναλώνουμε σανό;Ότι αρεσκόμαστε σε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες,που μας σέρβιραν επι θητείας τους;Τα προσωπεία έπεσαν και είναι καιρός επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν- και δυστυχώς είναι πολλές-και να κατανοήσουν ότι με φωτοβολίδες του τύπου το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν τη λαϊκή θυμηδία.Τα ερείπια των σχολείων από μόνα τους μαρτυρούν την ανυπαρξία όλων των ......« ειδικών » τόσο καιρό!!!!!!! Αν είχαν λίγη ευθυξία, θα έπρεπε να παραιτηθούν ή τουλάχιστον να σιωπήσουν και να βοηθήσουν ώστε να διευθετηθεί το όλο πρόβλημα . Αλλά πού!!!!!!!!!!

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version