The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οργανώνεται η Δημαρχία Γ. Γαλουζή, διψάνε για δουλειά Κύριο

Για τη νικήτρια παράταξη του νέου δημάρχου κ. Γ. Γαλουζή πρέπει να περάσουν τρεις μήνες,

για να πάρει στα χέρια της το τιμόνι της εξουσίας, την 1η του Σεπτέμβρη. Όμως η παράταξη βρίσκεται σε συναγερμό. Όλοι,  εκλεγέντες και μη εκλεγέντες, αδημονούν να δούνε τον εαυτό τους σε μια Επιτροπή του Δήμου, σε μια ομάδα εργασίας και να δουλέψουν  για την Κάλυμνο.

Ο κ. Γ. Γαλουζής, ήθελε να κατέβει η πλημμυρίδα των εντάσεων που δημιούργησαν οι εκλογές και με ηρεμία  να μιλήσουν για την οργανωτική διάταξη της παράταξης. Όμως, φαίνεται, ο ενθουσιασμός των δημοτικών συμβούλων και η φλόγα για κατάταξη του καθενός σε ένα τομέα εργασίας, τον υποχρέωσαν να επισπεύσει την πρώτη σύγκληση της δημοτικής του ομάδας και όλης της παράταξης πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία όπου τον προσκάλεσε ο εκεί σύλλογος των Καλύμνιων.

Έτσι, το Σάββατο βράδυ, 31/5, ο κ. Γαλουζής συγκάλεσε την παράταξη σε σύσκεψη,  στο επαγγελματικό χώρο υποψήφιου δημ. συμ/λου.  Το γεγονός αυτό το πληροφορηθήκαμε την επομένη το πρωί, Κυριακή 1/6/14, σε καφετέρια της παραλιακής. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής περιείχε και λεπτομέρειες.

Ο κ. Γαλουζής ζήτησε από τους  54 υποψ. δημ. σ/λους, αλλά και από φίλους της παράταξης που παρέστησαν στη συγκέντρωση, να δηλώσουν εγγράφως (σε φύλλο μπλοκ) τους τομείς που επιθυμούν να εργαστούν.   Από κει και πέρα είναι πια υπόθεση του αρχηγού να επιλέξει τον «κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση».  

Κύριος σκοπός του κ. Γαλουζή είναι να αξιοποιήσει όλα τα μέλη της παράταξής του και όχι μόνο. Έχει τάξει ως σκοπό του να κρατάει ανοιχτή τη δημοτική εξουσία σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να προσφέρει.  Στο προεκλογικό του πρόγραμμα έχει περιγράψει την οριζόντια ανάπτυξη της δημ. Αρχής σε τομείς εργασίας. Παράλληλα όμως «βλέπει» ως μεγάλη ανάγκη να οργανώσει πυραμίδα εξουσίας στον κάθε τομέα εργασίας, όπου επικεφαλής θα είναι ένα αξιωματούχος της δημ. αρχής,  κάτω απ’ αυτόν θα ανοίγει η ομάδα των μελών της παράταξης και, ακολούθως, η συμμετοχή των ενεργών πολιτών.  Αν η παραγωγή του έργου θα ξεκινάει από τη βάση, δηλαδή από πολίτη ή πολίτες που θα συμμετέχουν, ή από τους υπεύθυνους της εξουσίας,  αυτό θα το επιβάλει  η ίδια η ζωή και η έμπρακτη άσκηση της πολιτικής. Είναι δε αυτονόητο ότι την πρώτη ευθύνη θα την φέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή πρόεδρος επιτροπής και  για όλους θα λογοδοτεί ο δήμαρχος.

Αυτό το σχήμα εξουσίας  αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό στοίχημα του κ. Γαλουζή. Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο δημοκρατικό και έχει τις προϋποθέσεις να αποβεί και το πιο παραγωγικό.  Αρκεί τα στελέχη της δημ. Αρχής να μη θέλουν για όλα να έχουν αυτά το μοναδικό λόγο.  Και προπάντων, να μη «φοβούνται» ότι έτσι χάνουν μέσα  από τα χέρια τους την… εξουσία (από κάτι τέτοιες «φοβίες»  καταργήθηκαν τα Συνοικιακά Συμβούλια).

Ο κ. Γαλουζής (διαπιστώσαμε στην πρώτη μας συνέντευξη), δεν έχει ούτε φοβίες, ούτε εμμονές ούτε και θέλει να το «παίξει» πάνσοφος και  παντοδύναμος. Αντίθετα, θέλει το λαό να εργάζεται μαζί του και ο κάθε δημιουργός να επαινείται δημόσια και ονομαστικά.

Θα περιμένουμε να δούμε, καταρχάς, τα στελέχη που θα επιλέξει ο κ. Γαλουζής για τις υψηλές και  καίριες θέσεις ευθύνης: 3 αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημ. σ/λίου,  πρόεδροι σε ΔΕΥΑΚ , ΑΝΕΚ,  Δημ. Λιμενικό Ταμείο κλπ. Θα είναι το πρώτο δείγμα.

Βέβαια, ήδη τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι του έχουν προσφέρει  έτοιμο σχήμα.  Δεν ξέρω αν τον εξυπηρετεί  η «πρότασή» τους ή μια τέτοια βιασύνη «καίει» τα προτεινόμενα πρόσωπα (γιατί δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να ακολουθεί δημοσιογραφικές «συνταγές»).

Όπως και να ‘χει όμως το πράγμα, ένα είναι απολύτως βέβαιο: νέοι άνθρωποι, πρωτόβγαλτοι στην πολιτική σκηνή, θα αναλάβουν σοβαρές θέσεις ευθύνη (στους 16 δημ. σ/λους της πλειοψηφίας, οι 14 είναι νέοι, πρώτη φορά θα καθίσουν σε καρέκλα  δημ. σ/λου.  Αυτή η καινοτομία σπάει τα καλούπια,  δίνει χώρο στα νιάτα και ανοίγει ένα αισιόδοξο μέλλον..

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos