Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Ιούνιος 2004

 

  -    Η υπαγωγή της Καλύμνου στην Κω και τη Ρόδο είναι οφθαλμοφανής σε όλες τις υπηρεσίες:

δικαστήρια, τμήμα συγκοινωνιών, τμήμα εμπορίου, υγειονομική υπηρεσία, στρατός, δασαρχείο, παραλίες, αρχαιολογία για να λειτουργήσουν και να πάρουν αποφάσεις ζητούν «την άδεια» από Κω και Ρόδο. Οι ευθύνες γι αυτά βαραίνουν όλους αναλόγως το θεσμικό ρόλο του κάθε Καλύμνιου. Η μοναδική ευθύνη όλων μας είναι πως δεν σηκώσαμε ποτέ ως τώρα ένα αποφασιστικό  «όχι»  σ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Κι όσο δεν το κάνουμε, θα στήνονται νέα σενάρια, συμβιβασμοί και ήττες.  

  -    Το χειρότερο πλοίο στην Ευρώπη είναι το «Ροδάνθη» (ηλικίας 34 ετών) σύμφωνα με τη βαθμολόγηση της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου ADAC, η οποία το κατέταξε τελευταίο ανάμεσα σε 34 άλλα πλοία ως  «απαράδεκτο». Ο εφοπλιστής κ. Αγούδημος στο Νομ. Συμβούλιο και στη συζήτηση για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Καλύμνου, υποσχέθηκε ότι θα προσθέσει στα δρομολόγια του «Ροδάνθη» και την Κάλυμνο. Ακολούθως άναψε πούρο μες στην αίθουσα και μας είπε ότι η Κάλυμνος δεν έχει λιμάνι και γι αυτό δεν μπορούν να πάνε μεγάλα πλοία.

  -    Θα ήταν χρήσιμο οι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων τουριστικών επιχειρήσεων να καταγγέλλουν το γείτονα τους (ομότεχνο ή ιδιώτη), που ρυπαίνει και μολύνει την παραλία. Να καταγγέλλουν επώνυμα και ενυπόγραφα και όχι να κάνουν αρνητική κριτική στις εφημερίδες που έγραψαν αυτά που εκείνοι θα έπρεπε να πουν. Να υπερασπίζονται την επιχείρησή τους. Καθαρά και ξάστερα.

  -    Φέτος οι παραλίες «φτιασιδώνονται» από τον Δήμο, γιατί οι τελευταίες φουρτούνες της άνοιξης τις απογύμνωσαν από άμμο. Ευχόμαστε να μην βγουν και πάλι από τα ρούχα τους οι συνήθεις αγανακτισμένοι πολίτες, για να καταγγείλουν τον Δήμο.

 

                                                                                                                            Wink

 

 

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version