Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

ΓΑΛΟΥΖΗΣ-ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ, έξω ο Διακομιχάλης Κύριο

Μετά τα γκάλοπ και τις «αναλύσεις», μίλησε και ο λαός δίνοντας αποστομωτική απάντηση στους Φιλισταίους αναλυτές και στους πολιτικολόγους-μέντιουμ.

 

Η κατάταξη (σύμφωνα με τα πρωινά αποτελέσματα) είναι 1ος Γαλουζής, 2ος Μαστροκούκος, 3ος Διακομιχάλης, 4ος Μαύρος, 5ος Χούλης. Γαλουζής & Μαστροκούκος θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή, 25/5.

Μέχρι τότε πιθανόν να σκάσει μύτη και άλλο γκάλοπ, που να «προβλέπει» και πάλι… 4ο τον Γαλουζή. Ήταν ανεξήγητη η εμμονή και το πείσμα ΟΛΩΝ, πλην ΑΡΓΩ, να «βλέπουν» τον κ. Γαλουζή 4ο. Οι Φιλισταίοι «αναλυτές» έβγαζαν πρώτα τα συμπεράσματα και μετά συνέπλεκαν τις αναλύσεις και τα «γκάλοπ», ώστε να καταλήξουν στο έτοιμο συμπέρασμά τους. Πάλεψαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν 2ο τον κ. Διακομιχάλη, αλλά ατύχησαν. Ο λαός διαφώνησε μαζί τους. Ο λαός εξέφρασε ως πρώτη και ισχυρή επιθυμία να φύγει από το Δήμο ο κ. Διακομιχάλης και το συνακόλουθο σύστημά του. Μαζί να φύγει και το ήθος αυτής της εξουσίας που άφησε εποχή.

Επίσης, όταν είδαν τις τρεις συγκεντρώσεις στην Παναγία του Χωριού και στην Πόθια, πριν την Παρασκευή προ των εκλογών, επέμεναν να «βλέπουν» τα πράγματα σύμφωνα με τις προκατασκευασμένες εκτιμήσεις τους.

Η ΑΡΓΩ επικρίθηκε σκληρά. Έγραψε για «ηχηρή συγκέντρωση» Μαστροκούκου και για «πλήθος και πάθος» στη συγκέντρωση Γαλουζή και αγανάκτησαν τα «παιδιά», γιατί αρνούνταν πεισματικά να δούνε την πραγματικότητα. Αρνούνταν να κάνουν διορθωτικές κινήσεις. Έμεναν αμετακίνητοι από τη διακήρυξη τους ότι ο Γαλουζής ήταν 4ος και ο Διακομιχάλης 2ος - για τον Μαύρο σιώπησαν…

Και ξαφνικά, ως εξ επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, όταν είδαν το βράδυ της Παρασκευής τις τελευταίες συγκεντρώσεις  στην πλατεία της Πόθιας, όπου έκδηλα είχε καταρρεύσει ο κ. Διακομιχάλης και έφτασε μέχρι και ο ίδιος να το ομολογήσει την ήττα του, έμμεσα προς το τέλος του λόγου του (χωρίς να το προσέξει), όλοι πρόβλεψαν ότι ο κ.  Διακομιχάλης θα είναι 3ος, θα βγει εκτός μάχης για την επόμενη Κυριακή των εκλογών.

Ένα πρωτοφανές δεδομένο στην πολιτική ζωή της Καλύμνιου είναι ότι διαψεύστηκαν τραγικά όλα τα ΜΜΕ. Υπήρχε τρομερή αδυναμία να δούνε την πραγματικότητα. Και η κορύφωση: το βράδυ της Κυριακής στις αναλύσεις των αποτελεσμάτων ακούσαμε τα όσα μύρια νεφελώματα, που πάνε και με το «έτσι» και με το «γιουβέτσι».

Από την άλλη, και παράλληλα…, η επιμονή της παράταξης Μαστροκούκου στο γκάλοπ ήταν το «μέγα αμάρτημα». Εκτός από τους διαπρεπείς Φιλισταίους «αναλυτές» και μετά Χριστόν προφήτες που διέθετε, ήταν και κάποιοι καπεταναίοι (και τόσοι άλλοι…) που κράταγαν τη «χαλασμένη» πυξίδα τους και ταξίδευαν με αυτοπεποίθηση, για να ανακαλύψουν μετά ότι έπεσαν μπροστά τους άλλο νησί.

Η ΑΡΓΩ έχει αρχείο (στις επιλογές ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΑ) και μπορεί ο καθένας να μας κριτικάρει και για τις αναλύσεις μας και για τη «γραμμή» μας.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τι «όπλα» θα χρησιμοποιήσουν τα δύο «στρατόπεδα», Γαλουζή - Μαστροκούκου, την εβδομάδα αυτή. Πρέπει όμως και να το χωνέψουν ότι ο λαός «δε μασάει». Και όποιες συμφωνίες χαλκευτούν εν αγνοία του εκλογικού σώματος, θα αποδειχτούν και πάλι «φούσκες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

19-05 05:36, στο 86% των αποτελεσμάτων

ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΙΩ.                   29, 89%            4 έδρες

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩ.       28,98 %            4   «

ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ Δ.           22,72 %            3   «

ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩ.                     12,84 %            2   «

ΧΟΥΛΗΣ ΣΑΚ.                     5,57 %            1   «

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version