The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Και πλήθος και πάθος – Θρίλερ την Κυριακή 18/5 Κύριο

Ο κ. Γ. Γαλουζής, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ,

 έκανε τη μεγάλη διαφορά στην προεκλογική του συγκέντρωση το βράδυ της 15.5.14, στην αυλή της Παναγιάς του Χωριού.  Δεκαετίες είχε να δει ο χώρος αυτός τόσο ζωντανή προεκλογική συγκέντρωση. Υπήρχε πλήθος και πάθος

Το μέγεθος της συγκέντρωσης, με τις πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις, διεκδικούσε βάσιμα τα πρωτεία από τις άλλες δύο συγκεντρώσεις, που προηγήθηκαν στον ίδιο χώρο πριν λίγες ημέρες, του κ. Γ. Μαστροκούκου στις 11/5  και του Δ. Διακομιχάλη στις 14/5.

Αλλά, αν το μέγεθος δεν μετριέται τόσο εύκολα, εκείνο που έκανε τη μεγάλη διαφορά (και είχαμε πολλά χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο) ήταν οι ενθουσιώδεις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπο του κ. Γαλουζή, και κατά την είσοδό του στην αυλή της Παναγίας, μα προπάντων στο τέλος της ομιλίας, που έτρεξαν στο βήμα και συνωθούνταν να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν. Για πολλή ώρα περίμεναν σειρά, στην αυλή, πολλοί Χωριανοί που τους διακρίνει η αυτοσυγκράτηση και ο ελεγχόμενος ενθουσιασμός τους, να τον συγχαρούν με αγκαλιές και φιλιά. Αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος ο κ. Γαλουζής.

Από οργανωτική άποψη η συγκέντρωση εξελίχθηκε στα αυστηρά όρια του μέτρου και της πολιτικής σοβαρότητας. Απαγορεύτηκαν τα βεγγαλικά,  οι δυναμίτες και οι γιορτινές μουσικές χορού. Μόνον κάποιοι πυρσοί άναβαν στον αυλόγυρο (στον τοίχο και τα κάγκελα της αυλής).

Ως ομιλητής και αποφασιστικός διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου, ο κ. Γαλουζής ανέβασε τους τόνους ψηλά, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια μιας πολιτισμένης αναμέτρησης. Ήταν σκληρός προς τον κ. Διακομιχάλη και προς τον κ. Μαστροκούκο – για τον κ. Μαύρο και τον κ. Χούλη δεν άσκησε κριτική.

*

Στο κ. Διακομιχάλη επιφύλαξε το κοντράστ ανάμεσα στις υποσχέσεις του κ. Διακομιχάλη, τις οποίες προέβαλλε με βίντεο πάνω στον τοίχο της Παναγιάς, και την παράλληλη δική του απόδειξη για την ασυνέπεια του αντιπάλου του. Θύμισε στους ψηφοφόρους τις «δεσμεύσεις» του  κ. Διακομιχάλη για: πάταξη της ανεργίας με την πρόσληψη τουλάχιστον 150 εργατοτεχνιτών το πρώτο εξάμηνο (αλλιώς θα παραιτούνταν, και δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο),  το «τέρμα στη μετανάστευση», το επίδομα των 3.000€ σε κάθε πολύτεκνη οικογένεια,   τη διάθεση του 50% του μισθού του και των αντιδημάρχων για κοινωνική πολιτική, τη «δέσμευση» (επί 10 χρόνια) για την αφαλάτωση, το δήθεν πεντάστερο ξενοδοχείο στα Θέρμα , σε παραδοσιακό οικισμό και δασική περιοχή, τα «τσεμπέρια» που θα έφτιαχνε στο Χωριό, τη διαγραφή του Χωριού από το χάρτη  και πάρα πολλά άλλα. Όλα αυτά τα επανέφερε ο κ. Γαλουζής για να αποδείξει τον κ. Διακομιχάλη ως διαχρονικό ψεύτη.

*

Στον κ. Μαστροκούκο δεν είχε σκοπό, όπως είπε, να του ασκήσει αυστηρή κριτική, γιατί είναι συγχωριανοί, φίλοι και συμμαθητές. Αλλά εξοργίστηκε για το γκάλοπ που του παρουσίασε  και του έλεγε ότι είναι 4ος. Στο θέμα αυτό ο κ. Γαλουζής παρουσίασε δύο έγγραφα, ένα δικό του προς την εταιρία δημοσκόπησης (VPRC) και την απάντηση που του έστειλε η εταιρία. Απέδειξε ότι (α) το γκάλοπ της παράταξης Μαστροκούκου έγινε το Γενάρη του 2014, πριν 5 μήνες (επομένως ήταν η «στιγμιαία καταγραφή» εκείνων των ημερών, προ 5 μηνών), και (β) ότι η παράταξη Μαστροκούκου δε ζήτησε από την εταιρία καταγραφή σειράς παρατάξεων αλλά το κλίμα που επικρατούσε στην Κάλυμνο. Με μια διαφορά, ότι ο κ. Γαλουζής, όπως είπε, έδωσε το «παρών» στη μάχη των εκλογών στα μέσα του Φεβρουαρίου. Και κατέληξε ο κ. Γαλουζής ότι ο κ. Μαστροκούκος, παρόμοια με τον κ. Διακομιχάλη, ψεύδεται συστηματικά.

Στη συνέχεια ο κ. Γαλουζής αναφέρθηκε στα 16 χρόνια που άσκησε διοίκηση ο κ. Μαστροκούκος, 8 επί δημαρχίας Δ. Διακομιχάλη (υπεύθυνος Πολιτισμού) και 8 επί δημαρχίας Γ. Ρούσσου (πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ), για να θυμίσει τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα», την επιμονή του να απολύσει τους 19 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ, το πρόγραμμα αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο Βαθύ, απ’ όπου έρχεται το νερό στην Πόθια – τους οποίους, πάλι, η Δημαρχία Διακομιχάλη τους μετάφερε στον Πάνορμο (Ελιές – Καντούνι).

*

Ο κ. Γαλουζής έκλεισε την ομιλία του με περιληπτική αναφορά στο δικό του πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά με πρώτο στόχο την αναδιοργάνωση του Δήμου με τη συγκρότηση των αναγκαίων Γραφείων και Υπηρεσιών, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, την επαναφορά της ΑΝΕΚ στην στήριξη του Καλύμνικου τουρισμού, το κοινωνικό παντοπωλείο για τη στήριξη απόρων φοιτητών, την προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση του νοσοκομείου Καλύμνου. Επίσης την οργάνωση σε ουσιαστική βάση του ΚΕΘΕΑ, ώστε να μη λειτουργεί ως γραφείο προώθησης εξαρτημένων από τα ναρκωτικά προς το ΚΕΘΕΑ, αλλά να λειτουργεί ολοκληρωμένα το τοπικό ΚΕΘΕΑ. Και πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Γαλουζής ήταν αρνητικός για τον ΟΚΑΝΑ, γιατί προσφέρει υποκατάστατα και δημιουργείται ανεξέλεγκτη προσφορά… ναρκωτικών, ενώ το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει τη «στεγνή θεραπεία», χωρίς υποκατάστατα, και την πραγματική απεξάρτηση. Επίσης, υποσχέθηκε την ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγείας, το οποίο υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Με την παρουσίαση λίγων θεμάτων του δικού του προγράμματος ο κ. Γαλουζής ολοκλήρωσε την ομιλία του μέσα σε ιαχές ενθουσιασμού, οι οποίες έδιναν την εικόνα ότι οι οπαδοί είναι βέβαιοι για το θρίαμβό τους την προσεχή Κυριακή.

*

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για κανέναν. Το μέγα ζητούμενο είναι: από τους 4 υποψηφίους δημάρχους (ο κ. Σ. Χούλης δε διεκδικεί δημαρχία παρά μόνο παρουσία στο δημ. σ/λιο) ποιοι θα είναι οι 2 που θα προκριθούν την Κυριακή το βράδυ; Ποιους θα βγάλει έξω ο λαός με την ψήφο του;

Χωρίς αμφιβολία, την Κυριακή το βράδυ (18/5) θα έχουμε φοβερό θρίλερ.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos