The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γαλουζής στην κεντρική πλατεία -Το συμπέρασμα Κύριο

Ο κ. Γιάννης Γαλουζής, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ,

πραγματοποίησε επιτυχή προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πόθιας, το βράδυ της Κυριακή, 11.5.14, 8 μμ.

Μίλησε μπροστά σε πολυπληθέστατο ακροατήριο, καθώς στον «καθαρό» χώρο της συγκέντρωσης οι καρέκλες ήταν πάρα πολλές και χρειάζονταν ακόμη κι άλλες, (θα λέγαμε περίπου ισόποσες, αν όχι περισσότερες,  με αυτές της συγκέντρωσης Μαστροκούκου, που γινόταν στην Παναγιά του Χωριού, την ίδια ώρα), αλλά και οι καφετέριες της πλατείας αυτής ήταν ασφυκτικά γεμάτες την ώρα της συγκέντρωσης. Έτσι, εξ αντικειμένου, το ακροατήριο υπερ-τριπλασιάστηκε. Και είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν μια προεκλογική ομιλία, προτιμούν τις απέναντι από τον ομιλητή καφετέριες, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Την ομιλία του ο κ. Γαλουζής την ειχε δομημένη σε δύο άξονες, στην κριτική των αντιπάλων και στο πρόγραμμά του.

Στο πρώτο μέρος άσκησε αυστηρή κριτική στη δημαρχία Διακομιχάλη, με αναφορές σε όλα τα μεγάλα έργα που έμειναν αποτελματωμένα (ΧΥΤΑ, αποχέτευση Πανόρμου, αποτυχημένη σπηλαίωση του εξωτερικού λιμενοβραχίονα, όπου «φαγώθηκαν» κοντά 400.000 € σε ένα έργο αποτυχίας και δεν προσέγγισε ούτε ένα πλοίο, κ.α.). Επίσης, τόνισε  τη «μηδενική» προώθηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων. Και ανέδειξε την τραγικότητα αυτής της σκληρής πραγματικότητας παρουσιάζοντας, σε οθόνη, το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που κέρδισαν όλα τα γύρω μας νησιά, πλην Καλύμνου.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην  πολιτική Μαστροκούκου μιλώντας για (α) την τακτική του να απουσιάζει από το δημ. συμ/λιο στα σοβαρά θέματα, (β) να μην έχει αποπερατώσει, 8 χρόνια πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ την αποχέτευση Πανόρμου, ούτε να προωθήσει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που είναι πεπαλαιωμένο (και έχει πολλές διαρροές) αλλά και επικίνδυνο, καθώς ένα μεγάλο μέρος είναι από αμιαντοσωλήνες.

Το δεύτερο μέρος της ομιλίας ήταν αφιερωμένο στο δικό του πρόγραμμα. Πρόταξε την αναδιοργάνωση του Δήμου, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, και με την ίδρυση ειδικών γραφείων, όπως Προγραμματισμού-Ανάπτυξης-Οργάνωσης, Επιχειρηματικότητας, Τεχνολογιών, Πληροφορικής, Καθημερινότητας, Διαμεσολάβησης & Επικοινωνίας, Τουρισμού κ.α. Ένα άλλο επιμέρους κεφάλαιο ήταν η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων που έμειναν στάσιμα. Μίλησε με έμφαση για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων (κάστρων κ.α.) και των Μύλων της Χρυσοχεριάς, όλα αυτά με Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψει με τα υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη βυθισμένη πολιτεία της Τελέντου, την Παιδεία,  την Υγεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό κλπ. 

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γαλουζής παρουσίασε όλους τους υποψήφιους δημ. σ/λους της παράταξης του.

*

Η γενική αίσθηση που αποκομίσαμε από τις δύο συγκεντρώσεις  (Μαστροκούκου και Γαλουζή) είναι ότι η εκλογική αυτή αναμέτρηση δεν μετριέται εύκολα από τις συγκεντρώσεις. Η μάχη θα είναι πολύ σκληρή, καθώς οι οικογένειες στην Κάλυμνο, λόγω των 5 (!!!) ψηφοδελτίων είναι διαιρημένες με υποψηφίους δημ σ/λους σε δύο και τρία ψηφοδέλτια.

Ωστόσο «κοντός ψαλμός αλληλούια», καθότι «κοντά είναι το Σάββατο» και η Κυριακή 18η Μαΐου.           

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos