The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πάμε Στρασβούργο! - Από την Κατερίνα Κλωνάρη Κύριο

Μια κουβέντα με τις τρεις μαθήτριες από την Κάλυμνο που κέρδισαν στο διαγωνισμό της  Euroscola.

 

Στις 7 του Μάη (την άλλη βδομάδα, δηλαδή) τρεις μαθήτριες του 1ου Νικηφορείου Λυκείου της Καλύμνου, μαζί με άλλους 21 μαθητές των λυκείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ταξιδέψουν για το Στρασβούργο, σαν επιτυχούσες ενός τακτικού (αν και πρωτόγνωρου για την Κάλυμνο) διαγωνισμού της “Euroscola”, ενός Οργανισμού του Ευρωκοινοβουλίου που επί 24 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τα ονόματα τους: Φένια Γραμματικάκη, Ειρήνη Τρικοίλη, Αννα-Μαρία Ψαρομπά (Β΄ Λυκείου)

Οι αξιολογητές, διορισμένοι από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας  έπρεπε να κατανείμουν  τους βαθμούς ως εξής:  το 20%  αφορούσε την επίδοση του υποψήφιου στο Λύκειο,  το 20% στο επίπεδο των γνώσεων του στις ξένες γλώσσες και το 60% στην έκθεση του (γλώσσα, δομή, ιδέες,  κλπ).  Το θέμα της έκθεσης που τους ζητήθηκε  να αναπτύξουν απαιτούσε έρευνα και ανάλυση, σκέψη και παρρησία:   «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;».

Προσφάτως, ενημερώθηκαν για την βαθμολογική κατάταξη τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ( Φένια  2η, Αννα-Μαρία 5η, Ειρήνη 9η). Ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο πως θα οργανωθεί μια εντυπωσιακή παρουσίαση της Ελλάδας  από όλα τα παιδιά της Περιφέρειας μας. Γνωρίζοντας  ότι οι Κροάτες και οι Ρουμάνοι φρόντισαν να παρουσιαστούν με στολές, λαϊκά όργανα και τραγούδησαν και χόρεψαν και διαφήμισαν τη χώρα τους με μεγάλη επιτυχία, δεν θα ήθελαν να υστερήσουμε  σ’ αυτό τον τομέα. Εξ ίσου σημαντικό πιστεύουν θα είναι να μην υστερήσουν  ούτε και στη φάση του “παιχνιδιού”, ενός  ομαδικού quiz γενικών γνώσεων, που διεξάγεται μέσα στο Κοινοβούλιο, εκείνη την ημέρα.

Ουσιαστικά, οι σκοποί του ταξιδιού αυτού είναι 2: να γνωριστούν με συνομήλικους τους (στο σύνολο τους, 500 νεολαίοι!), από τα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη  και υποψήφια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να πάρουν μια γεύση από τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συνεδριάσουν την 9η Μαΐου,  προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σαν εκπρόσωποι των εφήβων της πατρίδας τους.

Τα θέματα-προβλήματα που θίγονται  στην συνεδρίαση αυτή είναι συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, θέματα του περιβάλλοντος, της οικονομίας, των διακρίσεων ανάμεσα  στα δυο φύλλα, το  θέμα  του ρόλου του σημερινού Ευρωπαίου πολίτη …,  όλα  ζητήματα που απαιτούν  ένα σοβαρό επίπεδο γνώσεων και γλωσσικής ικανότητας.

Η Ειρήνη θα ήθελε να συζητηθούν οι «Κοινωνικές παθογένειες, όπως ο ρατσισμός και η λαθρομετανάστευση». Παραδέχθηκε: «Αν δεν έχω το θάρρος να το εκφωνήσω εγώ η ίδια, θα το συζητήσω με την ομάδα μου και θα αναλάβει την παρουσίαση κάποιος άλλος…» `Η Άννα-Μαρία θέλει να συζητηθεί το θέμα Εκπαίδευση. «Όχι απλά το Ελληνικό σύστημα, που αφορά μόνο εμάς εδώ!» την διακόπτει η Φένια  και συνεχίζει η Αννα-Μαρία «Όχι, αλλά, γενικά η εκπαίδευση στην Ευρώπη».  Και συμπληρώνει η  Φένια  «Εμένα με  ενδιαφέρει να συζητηθεί  το μέλλον της Ευρώπης!»

«Και αν γίνετε δέκτες ειρωνικών ή χλευαστικών σχολίων για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα; Πως θα αντιδράσετε;», ρωτάω εγώ. Μαθαίνω ότι αυτό συμβαίνει στο διαδίκτυο και είναι πιθανό να συμβεί και τώρα. Όμως, με διαβεβαιώνουν ότι είναι πανέτοιμες να ανταπαντήσουν: «Απαξιώ να απαντήσω!»  λέει η Ειρήνη, εννοώντας ότι δεν δέχεται να συζητήσει με κάποιον τόσο προκατειλημμένο, που γνωρίζει τόσο επιπόλαια τα πράματα!  Εγώ θα τους ρωτήσω για ποιο λόγο τα λένε αυτά. Με συζήτηση ανατρέπονται οι κατηγορίες που θα μας εκστομίσουνε. Δηλαδή, θα τους αποδείξω ότι δεν μπορούνε να τσουβαλιάζουνε όλο το λαό μαζί και να μας κατηγορούνε για τεμπελιά, λόγου χάρη,  όταν στην Ελλάδα έχουμε, αποδεδειγμένα, τα πιο σκληρά ωράρια! Ας μη βλέπουν μόνο τους άλλους αλλά ας αναλογιστούν ότι κάποιοι, είναι στην ίδια θέση με μας και κάποιοι, κάποτε, ζημίωσαν όχι μόνο τη χώρα τους αλλά ολόκληρη την Ευρώπη!» δηλώνει η Άννα-Μαρία. « Ας αποκτήσουμε αυτογνωσία, ας αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και ας τα διορθώσουμε.» βγαίνει από το θέμα  αλλά επανέρχεται η Φένια: «Θα τους μιλήσω για τον πολιτισμό που διδάξαμε και την μεγάλη προσφορά της Ελλάδας στην επιστήμη. Θα τους πω ότι αυτά δεν μπορούμε να τα μηδενίσουμε!»

Σε απάντηση της ερώτησης μου για το πώς θα μας μεταφέρουνε την ουσία και τη μαγεία αυτής της εμπειρίας υποσχέθηκαν να καταγράψουν με φωτογραφίες, video και φωνητικές εγγραφές  τα σημαντικότερα στιγμιότυπα και, μόλις μπορέσουν,  να μας μοντάρουνε μια τηλεοπτική παρουσίαση αυτού του ταξιδιού τους …  εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

  Από μια πρώην  δασκάλα σας των Αγγλικών, έχετε ευχές για ένα απολαυστικό και γόνιμο αγγλόφωνο τριήμερο!

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Εντυπωσιακή η επιτυχία των κοριτσιών μας και ιδιαιτέρως χρήσιμες οι πληροφορίες για τους στόχους και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους , που μας ξεδίπλωσαν με τη μεσολάβηση της πρώην δασκάλα τους. Συγχαρητήρια παιδιά, καλή επιτυχία και πάντα με το κεφάλι ψηλά!
    Φανή Κουτούζη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos