Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αιτία η εξαργύρωση προεκλογικής «επιταγής»… πέτσινης

Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλύμνου βρέθηκε στο κέντρο της επικαιρότητας εξαιτίας της προεκλογικής «επιταγής» που εξαργύρωσε η δημ. Αρχή, υπογράφοντας μετεκλογικά άδεια λειτουργίας μπουγατσάδικου δίπλα στο σχολείο.

 

Αλλά «χτύπημα» στην Επιτροπή Παιδείας δεν ήταν το μοναδικό. Το υπό ίδρυση μπουγατσάδικο έγινε «είδηση» στις τοπικές τηλεοράσεις και αναδείχτηκε ως θέμα ύψιστης πολιτικής σημασίας από τον κ. Γ. Ρούσσο, κατά την συνέντευξή του στα ΜΜΕ, στις 11.3.11. Επίσης, ο δ/ντής του σχολείου κ. Ι. Ιακώβου, με δήλωσή του σε τοπικό κανάλι, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την έκδοση αυτής της άδειας, ενώ ακόμη και ο δ/ντής του 2ου Γραφείου Δ.Ε. Καλύμνου, ο κ. Γ. Θανάτσης, στέλεχος της παράταξης του κ. Διακομιχάλη, δήλωσε ότι μαζί με το δ/ντή του σχολείου θα κινήσουν τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας.  Δηλαδή, ό,τι «κέρδισε» ο κ. Διακομιχάλης με την ισχνή πλειοψηφία των 4 προς 3, το έχασε παταγωδώς ως κοινωνική εικόνα. Επικοινωνιακά απέτυχε στο θέμα αυτό, καθαρά από αδεξιότητα.

Πέρα όμως από τα θέματα επικοινωνίας και έξω από το θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπάρχει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος, χωρίς τις πολιτικές και δημοσιογραφικές μεγεθύνσεις, αλλά και χωρίς τη δικαιολογημένη μεν αλλά υπερβολική αγωνία του δ/ντή του σχολείου. Η νηφάλια εξέταση του ζητήματος λέει:  

1.  Δικαίως αγανάκτησε ο δ/ντής του σχολείου για την κατάφορη καταπάτηση του νόμου από τη δημ. Αρχή. Είναι όμως υπερβολή, επικίνδυνη και για τα παιδιά αλλά και τον ίδιο προσωπικά, το ότι άνοιξε για είσοδο-έξοδο την καγκελόπορτα της αυλής του σχολείου προς την κεντρική λεωφόρο, μια οδική αρτηρία επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και αποδεδειγμένα επικίνδυνη.  

2. Δικαίως, επίσης, ο δ/ντής υπερασπίζεται τα έσοδα του σχολικού κυλικείου, γιατί η ενοικίαση σχολικού κυλικείου σε επιχειρηματία αποφέρει σοβαρά έσοδα, γεγονός που δίνει οικονομική άνεση στην αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του σχολείου. Ωστόσο, με μια καλή επιτήρηση της εξώπορτας προς την ποταμιά από τους εφημερεύοντες καθηγητές και με το κλείδωμα της καγκελόπορτας, δε θα μειωθούν τα έσοδα της Σχολικής Επιτροπής, ενώ εξουδετερώνεται και ο κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα. Εξάλλου, αυτή η εξώπορτα επιτηρείται ακόμη και από τα παράθυρα της αίθουσας του συλλόγου των καθηγητών, σε αντίθεση με την άλλη εξώπορτα προς τον κεντρική λεωφόρο, η οποία βρίσκεται στην άλλη άκρη του σχολικού χώρου.

3.  Πού θα παρκάρουν οι καθηγητές τα αμάξια τους και οι μαθητές τα μηχανάκια τους, όταν η είσοδος-έξοδος θα γίνεται από τον κεντρικό δρόμο;  Στον κεντρικό δρόμο αποκλείεται. Η μήπως θα παρκάρουν και πάλι στους χώρους του σχολείου και μετά θα κάνουν το γύρω του σχολείου με τα πόδια, για να βρουν την ανοικτή είσοδο από την κεντρική λεωφόρο;  

Είναι αναγκαίο ο δ/ντής του σχολείου να ξαναδεί το θέμα με ηρεμία. Πρώτα απ’ όλα να απαλλαγεί ο ίδιος από την αγωνία και τη διοικητική ένταση που προκληθεί με τη χρήση της επικίνδυνης εξώπορτας.  Από κει και πέρα (και με παράλληλες ενέργειες) μπορεί να ενεργήσει από κοινού με τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου για την ανάκληση της περιβόητης άδειας του μπουγατσάδικου.

Επειτα, υπάρχει και η άλλη διάσταση: Την απόφασή του ο κ. δ/ντής την έθεσε υπόψη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του; Εδωσε μια λύση που, εξ αντικειμένου, εκθέτει τα παιδιά σε κίνδυνο.

Όλα αυτά να τα επανεξετάσει και να προβεί σε αναδιάρθρωση των ενεργειών του. Βέβαια την αναστάτωση αυτή την προκάλεσε η άστοχη απόφαση της δημ. Αρχής. Το σχολείο όμως έχει τον τρόπο να ενεργήσει ήρεμα και αποτελεσματικά.

 

Οσο για τη δημ. Αρχή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι καιροί άλλαξαν και οι προεκλογικές «επιταγές» μετεκλογικά είναι χωρίς αντίκρισμα, «πέτσινες επιταγές».  

 

Ο νικητής των εκλογών κ. Διακομιχάλης ικανοποίησε μεν το αίτημα του υποψηφίου του δημ. σ/λου, αλλά η υπογραφή του προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις, πρώτα-πρώτα, στην ίδια την παράταξή του η οποία διχάστηκε στο θέμα αυτό. Η πρώτη και ηχηρότερη καταψήφιση του θέματος έγινε από δικό του άνθρωπο, τον πρόεδρο της Δημ. Επιτροπής Παιδείας και δημ. σ/λο κ. Γιάννη Κατσοτούρχη. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κ. Διακομιχάλης άσκησε πιέσεις για να βγάλει αυτή την απόφαση.  Παρά τον αγώνα του όμως η «νίκη» με 4 προς 3 ψήφους, ουσιαστικά αποτελεί ήττα προσωπική για τον κ. Διακομιχάλη, γιατί μόνο εκείνος ήταν γαλαντόμος στις υποσχέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version