Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αδελφοποιήθηκαν τα Δημ. Σχολεία 1ο Χώρας Καλύμνου & Τάρπον Σπρινγκς Κύριο

Το 1ο Δημ. Σχολείο Χώρας Καλύμνου αδελφοποιήθηκε με το Δημ. Σχολείο

της Ακαδημίας Πλάτωνος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδας των ΗΠΑ.

Το πρωί της 10ης Απριλίου 2014, στην αίθουσα τελετών του 1ου Δημ. Σχολείου Χώρας,  με μια τελετή λιτή, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της αδελφοποίησης, παρουσία του σεβ/τάτου μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου και του ιερέα-δασκάλου Νικ. Καζαβούλη – το δεύτερο μέρος θα γίνει στο Τάρπον.

Μετά τους χαιρετισμούς από το διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Μαστροκούκο, το μητροπολίτη κ. Παΐσιο και τον κ. Κρις (Χρυσόστομο) Αλαχούζο, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης ο κ. Μαστροκούκος και ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου σχολείου κ. Αλαχούζος.  

Την εκδήλωση πλαισίωσε σχολική χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μουσικού του σχολείου κας Μακρουλού-Γαλουζή Ειρήνης, και τα παιδιά απέδωσαν μελωδικά και εκφραστικά ένα τραγούδι για την παγκόσμια ειρήνη και αδελφότητα των λαών, και δύο καλύμνικα κάλαντα του Λαζάρου.

Η αδελφοποίηση θα προάγει τις σχέσεις των δύο σχολείων με τη βοήθεια της τεχνολογίας: διαδικτυακές επαφές (μέσω Skype), ανταλλαγές στοιχείων πολιτισμού και κουλτούρας. Στο πρόγραμμα είναι και εκατέρωθεν επισκέψεις αντιπροσωπειών. Ήδη το 1ο Δ.Σ. Χώρας ετοιμάζεται για το Τάρπον Σπρινγκς, συνοδευόμενο μάλιστα και από το μητροπολίτη κ. Παΐσιο.  

Να σημειώσουμε ότι ο συμπατριώτης μας κ. Κρις Αλαχούζος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς για τις εκλογές του 2015 (όπως και ο δ/ντής κ. Μαστροκούκος είναι υποψήφιος στην Κάλυμνο για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου), και η νίκη του κ. Αλαχούζου θεωρείται βέβαιη. Συνεπώς, η αδελφοποίηση των δύο σχολείων έχει μεγάλες και φωτεινές προοπτικές. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version