Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Ρούσσος καταγγέλλει Δ. Διακομιχάλη - Σ. Ψαρομπά για το Λαφάσι Κύριο

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος σε συνέντευξη του προς τα τοπικά ΜΜΕ, στις 11.3.11, κατάγγειλε το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη και την αντιδ/ρχο κα. Σ. Ψαρομπά, για την υπόθεση του Λαφασιού.

Στα πλαίσια της απογραφής οικισμών, σπιτιών και πληθυσμού, το μέγα και μοναδικό ζήτημα που αναδείχτηκε ήταν αν πρέπει το Λαφάσι να χαρακτηριστεί ενιαίος οικισμός με την Πόθια ή αυτοτελής οικισμός. Και η μετεξέλιξη του ζητήματος αυτού ήταν να μετατραπεί σε σκληρή κόντρα της δημ. Αρχής με την αξ. αντ/τευση. Δηλαδή, το εθνικό θέμα της απογραφής (που γίνεται κάθε 10 χρόνια) μετατράπηκε σε επιχειρηματική αναμέτρηση εντός του δημ. σ/λίου.

Καρπός αυτής της αναμέτρησης ήταν η συνέντευξη του κ. Γ. Ρούσσου, κατά οποία κατάγγειλε ότι ο κ. Διακομιχάλης μεθόδευσε το χαρακτηρισμό του Λαφασιού ως ενιαίου οικισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρίας πετρελαιοειδών της κας Ψαρομπά, αδιαφορώντας αν με την απόφαση αυτή εξοντώνει την ανταγωνιστική εταιρία των αδελφών Κάτρη και δημιουργεί  στην Κάλυμνο μονοπώλιο καυσίμων.

Για το ιστορικό της υπόθεσης να θυμίσουμε, επιγραμματικά, ότι το θέμα, μετά από τρεις αναβολές, είχε φθάσει στο δημ. σ/λιο στις 2.3.11, κατά το οποίο μετά από εισήγηση του κ. δημάρχου, το Λαφάσι ψηφίστηκε ενιαίος οικισμός με την Πόθια με ψήφους 11 υπέρ και 9 κατά - την πρόταση καταψήφισαν οι δύο αντιπολιτεύσεις του δημ. σ/λίου. Η υπόθεση όμως δεν είχε λήξει. Το ίδιο βράδυ εκείνης της επεισοδιακής συνεδρίασης, που ακούστηκαν πολλά «γαλλικά» όπως γράψαμε, ο κ. Διακομιχάλης άνοιξε το παράθυρο της αλλαγής στο χαρακτηρισμό του Λαφασιού.

Στη συνέχεια, η συνεδρίαση του Σαββάτου της 5ης/3/11 δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν, αλλά εκ των υστέρων έγινε γνωστό (με σχετική αναφορά της κας Ψαρομπά σε τηλεοπτικό κανάλι, 11.3.11) ότι ο κ. δήμαρχος δέχτηκε στο σπίτι του φραστική επίθεση από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Για την αλλαγή της απόφασης ο κ. Ρούσσος τόνισε με έμφαση ότι εξαιτίας της πίεσης που άσκησε ο ίδιος και η παράταξή του, υποχρεώθηκε ο κ. δήμαρχος να επανέλθει στο δημ. σ/λιο της 9ης/3/11 με εντελώς αντίθεση εισήγηση και να προτείνει το Λαφάσι ως αυτοτελή οικισμό. Την αλλαγή αυτή ο κ. Ρούσσος τη χαρακτήρισε νίκη της παράταξής του και μένοντας στην ουσία του θέματος εγείρει πολιτικό ζήτημα κατά του προσώπου της κας Ψαρομπά απαιτώντας να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο κ. Ρούσσος δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους πάνω σ’ αυτό το θέμα, όπως και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, καθώς άφησε ελεύθερο το εύρος των ερωτήσεων που μπορούσε να δεχτεί. Ωστόσο, το κέντρο της συνέντευξης ήταν η υπόθεση του Λαφασιού.

Η ΑΡΓΩ ρώτησε τον κ. Ρούσσο για ποιο λόγο δεν άσκησε κριτική κατά του κ. δημάρχου στο τελευταίο δημ. σ/λιο, της 9.3.11, όταν ο κ. Διακομιχάλης έκανε τη θεαματική αλλαγή, και ο κ. Ρούσσος απάντησε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση και απέβλεπε στο να ληφθεί η απόφαση και να λυθεί το επίμαχο θέμα. Γι’ αυτό και δύο μέρες μετά την απόφαση αυτή βγήκε σε συνέντευξη τύπου, αν και η απόφαση ακόμη δεν είχε ακόμη δρομολογηθεί υπηρεσιακά.      

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version