The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση της κας Ξανθοπούλου Μαρίας & της κας Νίκης Καπελλά στον κ. Εργά

Για τα ισοπεδωτικά  σχόλια που έκανε ο κ. Εργάς πάνω στην παρέμβαση της κας Φανής Καπελλά-Κουτούζη,

απαντούν η κα Μαρία Ξανθοπούλου και η κα Νίκη Καπελλά-Γερακιού με τα παρακάτω σχόλιά τους.

Να θυμίσω μόνο ότι η κα Φανή Καπελλά απλώς υπερασπίστηκε την προσφορά της αείμνηστης καθηγήτρια Ολυμπίτου, με ευπρέπεια και σεβασμό προς όλους. Τίμησε τη μνήμη της Ολυμπίτου γιατί ήταν η πρώτη που έκανε την πρώτη μέχρι σήμερα ψηφιοποίηση των Αρχείων της Δημογεροντίας Καλύμνου, αλλά η προσφορά της αυτή πετάχτηκε στα τάρταρα.

Φαίνεται όμως ότι «παίχτηκε» ένα περίεργο «παιχνίδι» ηλεκτρονικής δικτύωσης. Ο μεν κ. Εργάς απάντησε στην κα Φανή Καπελλά από άλλη ηλεκτρονική σελίδα και όχι μέσω  ΑΡΓΩ, στην οποία δημοσίευσε την παρέμβαση της η κα Καπελλά. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι ακολούθησε μια αγχώδης αναπαραγωγή της «είδησης» σε άλλα, νεοφανή, «ηλεκτρονικά αλώνια». Ακατανόητο αυτή η επίθεση αυτού του ιδιότυπου παρτιζάνικου αντάρτικου – η επίθεση πήρε και την ΑΡΓΩ, πλάγια αλλά σαφέστατα,  για το σχόλιό μου.  Όμως δε θεωρώ σκόπιμο να απαντήσω. Δεν αξίζει.

***

Η κα. Ξανθοπούλου  απαντά στον κ. Τυρίκο-Εργά

Θεσσαλονίκη 8 Απριλίου 2014

Σχόλιο για την «Αναγκαία παρέμβαση»

       Θαυμάζω το ηθικό ανάστημα και την παρρησία της κ. Φανής Καπελλά –Κουτούζη στην παρέμβασή της για το θέμα της καταγραφής του Δημοτικού Αρχείου Καλύμνου (Δ.Α.Κ.) από την αείμνηστη πανεπιστημιακό Ευδοκία Ολυμπίτου.  Είναι φανερό από τη δομή και το ύφος του κειμένου της ότι μοναδική της έγνοια ήταν η απόδοση δικαιοσύνης και τιμής στην Ευδοκία για το έργο της και  διαμαρτυρία για τη μεταχείριση που του επιφυλάχθηκε από τους συμπατριώτες της!

  Εάν αυτόν το στόχο της παρέμβασης τον  θεωρήσατε, κύριε Εργά, «στείρα αντιπαράθεση» και «ανούσια κενολογία», τότε έχετε  πρόβλημα πρόσληψης του περιεχομένου του κειμένου! Είναι φαίνεται, τρομερά δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν και άνθρωποι που ορθώνουν το ανάστημά τους χάριν και μόνον της δικαιοσύνης και της αλήθειας και όχι για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά κάποιον άλλο συνάνθρωπο και μάλιστα χωρίς απολύτως κανένα  υλικό όφελος!

Μαρία Ξανθοπούλου

Φιλόλογος Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης

***

Η κα Νίκη Καπελλά απαντά στον κ. Εργά

Και μόνη η παραδοχή του κ Γιώργου Τυρίκου- Εργά ότι «..πριν καν απολαύσω την ευκαιρία να βρεθώ με τους πολύτιμους τόμους ,είχα «μπει στο νόημα» των πολιτικών αψιμαχιών που εκτυλίσσονταν σε δεύτερο επίπεδο», επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους λόγους ακύρωσης της σχετικής επιστημονικής εργασίας της Ευδοκίας Ολυμπίτου και τους λόγους της «αναγκαίας παρέμβασης» της κ. Φανής Καπελλά –Κουτούζη. Σίγουρα όμως, η κ .Φανή Καπελλά –Κουτούζη δεν είχε ιδέα από τις αναφερόμενες «πολιτικές αψιμαχίες». Τίποτα άλλο… Η γενιά όμως των νέων ,πολύ σωστά, «παρατρεχάμενων ή δορυφόρων», η γενιά των νέων και πολυγραφότατων συγγραφέων-φιλολόγων , μήπως θα ’πρεπε εκτός από παραινέσεις και μαθήματα συμπεριφοράς, να παραδίδει καλύτερα μαθήματα ελληνικής γλώσσας; Γιατί, με τα δικά μου απλά ελληνικά, ξέρω ότι η αναφορά σε αείμνηστους, καταργεί άμεσα το «κύριος ή κυρία» ή ακόμα ότι η λέξη «όνομα» στο πολυτονικό σύστημα γραφής, παίρνει ψιλή, επομένως «κατονομάσω» και όχι «καθονομάσω». Επίσης ,η σωστή λέξη είναι φανφάρα (από την ιταλική fanfarα)και όχι φαμφάρα, το δε τελικό ν των άρθρων τον, την, χάνεται όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από σύμφωνο εξακολουθητικό ,δηλαδή «…στο(ν) δρόμο τους τη(ν) δύσμοιρη πορεία..», ή « …τη(ν) μεγάλη της αγάπη..» ή «…με τη(ν) βοήθεια φοιτητών..». Αυτά , τα σημειώνω ενδεικτικά , γιατί με προβληματίζουν κατά πόσον ο κ .Γιώργος Τυρίκος- Εργάς , - ο οποίος έτσι κι αλλιώς μέσα από το σχόλιό του αυτοαναιρείται -έχει τα ουσιαστικά προσόντα για να καταλήξει ότι , «…. η δουλειά του κ. Χατζηδάκη στη(ν) δική μου εκτίμηση και ΟΧΙ η δουλειά των φοιτητών της (κ) Ολυμπίτου ,παραμένει σημείο αναφοράς για τον ερευνητή που θέλει να προσεγγίσει τα αρχεία.»

 

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Για τον κύριο Καραβοκυρό Νικόλα:

    Αγαπητέ συμπατριώτη,

    Συγκίνηση και δέος αισθάνθηκα όταν είδα από πού γράφεις... Νομίζω πως δεν έχω το δικαίωμα να πω τίποτε άλλο -τουλάχιστον για τώρα- παρά μόνο τις θερμές ευχές μου για το Πάσχα και καλή επιστροφή στην πατρίδα!
    Φανή Κουτούζη

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ

    ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟ ΣΔΡΕΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    1. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    2. ΤΟ ΑΝ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΤΑΠΗΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΜΑΝ ΟΣΟΙ ΗΡΓΑΣΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ (ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΟ) ΚΑΙΚΑΤΑΣΚΟΝΗΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ.
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ( ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ) ΣΑΝ ΤΑ ΕΨΗΜΟΠΕΤΗΝΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΥΚΙΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ
    ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

  • Σύνδεσμος σχολίου sdrega nikos δημοσιεύθηκε από sdrega nikos

    Μια τρίτη ματιά…
    Είδα την κυρία Φανή Καπελλά-Κουτούζη και άκουσα τις απόψεις τις στο Αιγαιο tv, διάβασα την απάντηση που έδωσε ο κύριος Κυριάκος Κ. Χατζηδάκης σε αυτά που είπε η κυρία Καπελλά, και απεφάνθη πολύς θόρυβος για το τίποτε . Από ότι απάντησε ο κύριος Κυριάκος Κ. Χατζηδάκης η εργασία της αείμνηστης Ευδοκίας Ολυμπίτου ,όχι μόνο δεν αγνοήθηκε, υποβιβάστηκε, απαξιώθηκε , αλλά τους βοήθησε αρκετά στο έργο τους γιατί δεν το έκανε μόνος του αλλά με την βοήθεια των μέλών της επιτροπής κ. Κώστα Μηνέττου, πρ. Σχολικό Σύμβουλο, του Γιάννη Πατέλλη, επίτιμο πρόεδρο του Αναγνωστηρίου και του Γιώργο Χατζηθεοδώρου, πρ. Γυμνασιάρχη. Δεν αγνοήθηκε, υποβιβάστηκε η εργασία της αείμνηστης Ευδοκίας Ολυμπίτου αλλά εμπλουτίστηκε με με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και στο μελών στην εργασία αυτή μπορεί ακόμα να μπουν περισσότερες λεπτομέρειες από μια άλλη ομάδα που θα ασχοληθεί με το έργο καταγραφής του αρχείου της Δημογεροντίας – Δημαρχίας Καλύμνου. Η αγαπητή μου κυρία Φανή Καπελλά ίσως εύλογα έχει ένα παράπονο, θα περίμενε στην παρουσίαση αυτής της εργασίας από τον κύριο Κυριάκο Χατζηδάκη μια ποιο λεπτομερή αναφορά στην εργασία της αείμνηστης Ευδοκίας Ολυμπίτου, επίκουρης καθηγήτριας Εθνολογίας. Ας μείνει μόνο το παράπονο και ας σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις καθένας έχει προσθέσει και θα προσθέτει το δικό του λιθαράκι για το καλό του τόπου.
    Νίκος Σδρέγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos