The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τη Φανή Καπελλά-Κουτούζη, η πραγματική αλήθεια για τα «Αρχεία της Δημογεροντίας»

«Με ποιους ακαδημαϊκούς τίτλους το υποβίβασαν  (σ.σ. το έργο της Ευδ. Ολυμπίτου)  

«σε αξιόλογη προσπάθεια» και «χρήσιμες σημειώσεις»;

Αθήνα 30 Μαρτίου 2014

Αρχείο Δημογεροντίας- Δημαρχίας Καλύμνου

Καταγραφή – παρουσίαση Κ. Χατζηδάκης- Ελένη Σκυλλά

 

Μια αναγκαία παρέμβαση

1. Το θέμα

α. Ο κ. Κυριάκος Χατζηδάκης, με τη συνεργάτιδά του κ. Ελένη Σκυλλά παρουσίασαν στις 22-2-2014, στο Αναγνωστήριο Καλύμνου, την καταγραφή 285 (διακοσίων ογδόντα πέντε) τόμων (βιβλίων) του Αρχείου της Δημογεροντίας -Δημαρχίας Καλύμνου, όπως το ονόμασαν.

β. Η αείμνηστη Καλυμνιά επιστήμων Ευδοκία Φ. Ολυμπίτου  Επίκουρη Καθηγήτρια Εθνολογίας στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου , τα καλοκαίρια του 2005 και 2009 (α΄ και β΄ τετραετία Γιώργου Ρούσσου), με εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε κατατάξει και κατά γράψει 179 (εκατόν εβδομήντα εννέα) τόμους από τους 285 του  ίδιου αυτού αρχείου. Κατάρτισε κατάλογο αποτελούμενο από 93(ενενήντα  τρεις) σελίδες, ο οποίος περιλαμβάνει τους τίτλους των εγγράφων κάθε τόμου και περίληψη του περιεχομένου τους. Του προσέδωσε δε τον τίτλο: «Δημοτικό Αρχείο Καλύμνου» (Δ.Α.Κ.) Όπως μου είχε εξηγήσει, θεωρούσε, με την επιστημονική επάρκεια και εγκυρότητα της γνώσης της ότι ο τίτλος αυτός αντιστοιχούσε με περισσότερη ακρίβεια στο περιεχόμενο του αρχείου, από την ανεπίσημη και απλώς καθιερωμένη ονομασία «Αρχείο της Δημογεροντίας Καλύμνου», γιατί περιλαμβάνει αρχεία, χρονολογικά πέραν από τη Δημογεροντική περίοδο, μέχρι και το έτος 1960.

γ. Ο κατάλογος αυτός επρόκειτο να σταλεί στον Δήμο μέσα στο 2011 αλλά ο ξαφνικός της θάνατος (Μάιος του 2011) ανέτρεψε τα πάντα!

δ. Μετά τον θάνατό της Ευδοκίας ,συνεργάτες της στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) στην Αθήνα έστειλαν ενημερωτική - κατατοπιστική επιστολή στον Δήμο Καλυμνίων για συνεννόηση, σχετική με την εκκρεμότητα αποστολής του καταλόγου αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση. (Δημαρχία Διακομιχάλη)

  ε. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  και με δική μου συνεννόηση με συνεργάτιδα της Ευδοκίας στο Ε.Ι.Ε, απεστάλη ο κατάλογος ηλεκτρονικά στον Δήμο και περιήλθε άμεσα σε γνώση του κ. Χατζηδάκη ο οποίος είχε ήδη ορισθεί από τη Δημαρχία Διακομιχάλη επικεφαλής επιτροπής καταγραφής του αρχείου, ( Απρίλιος του 2011) η οποία, έτσι πίστευα, βάσει της κοινής λογικής, ότι θα συμπλήρωνε το έργο της  Ολυμπίτου, με την καταγραφή των υπολοίπων 100 (εκατό) περίπου βιβλίων που είχαν απομείνει.

2.Οι δυσερμήνευτες ενέργειες

α. Η Ευδοκία Ολυμπίτου  εκπόνησε την εργασία της βάσει της εντολής που πήρε από το Δ.Σ. του Δήμου Καλυμνίων  το 2005 και για την οποία ο Δήμος πλήρωσε ένα ποσόν, όπως έχει αναφερθεί. Επομένως ήταν μια επίσημη ανάθεση ερευνητικής εργασίας , σε εξειδικευμένη επιστήμονα η οποία  απλώς δεν πρόλαβε να την παραδώσει  επισήμως!

β. Ο κ. Χατζηδάκης, όταν πήρε την εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δημαρχίας Διακομιχάλη, (Απρίλιος του 2011) άρχισε ουσιαστικά την εργασία του όπως ο ίδιος μας πληροφορεί στον πρόλογό του  τον  Ιούνιο  του 2012, γνώριζε δε την εργασία επί των 180 τόμων της  Ολυμπίτου.

γ. Για κάποιους λόγους που δεν μας εξηγεί  άρχισε την καταγραφή από την αρχή όλων των τόμων! Δηλ. αγνόησε την  εργασία της Ευδοκίας  Ολυμπίτου, την εγκυρότητα και αξιοπιστία μιας ειδικής  επιστήμονος, την απαξίωσε  την υποβίβασε ,την έβαλε στην άκρη και άρχισε εκ νέου την καταγραφή. Μάλιστα, για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία γι’ αυτόν τον υποβιβασμό, μας πληροφορεί στον πρόλογο που ανέγνωσε στην παρουσίαση, στο Αναγνωστήριο: «…Ήταν η πιο αξιόλογη προσπάθεια ως τότε ,για την καταγραφή των αρχείων που συμπληρώθηκε μάλιστα με τη φωτογράφηση 34 τόμων». Και αλλού «…κυρίως  να αναφερθούμε στην αείμνηστη συμπατριώτισσά μας Ευδοκία Ολυμπίτου που, με ομάδα φοιτητών της, κατέγραψαν… αφήνοντας σε μας χρήσιμες σημειώσεις»! Ονόμασε δηλ.(με ποιο κριτήριο;) ολόκληρη επιστημονική δουλειά, ανατεθειμένη επίσημα, σε  «αξιόλογη προσπάθεια» και «χρήσιμες σημειώσεις» .

δ.  Επιπλέον ο κ. Χατζηδάκης κατήργησε τον τίτλο «Δημοτικό Αρχείο Καλύμνου» (Δ.Α.Κ) τον οποίο είχε προσδώσει η Ολυμπίτου, με σκεπτικό που έχει αναφερθεί παραπάνω και το ονόμασε  «Αρχείο Δημογεροντίας-Δημαρχίας Καλύμνου».

ε. Το γεγονός ότι δεν είναι πλέον στη ζωή η Ευδοκία Ολυμπίτου  έπρεπε να είναι ένας παράγων προβληματισμού για το χειρισμό  και τη στάση των υπευθύνων  απέναντι στο έργο που άφησε: Δεν μπορεί να υπερασπιστεί το έργο της και να ζητήσει εξηγήσεις για το ποιοι και με ποιους ακαδημαϊκούς τίτλους το υποβίβασαν  «σε αξιόλογη προσπάθεια» και «χρήσιμες σημειώσεις».                                                                                                 

στ. Η παράλειψη της αναφοράς στο όνομα της Δημαρχίας του κ. Ρούσσου, των συνεργατών του και επίσης της μη αναφοράς στο όνομα της προέδρου και των μελών του Δ.Σ  του Δ.ΟΠ. κατά τις περιόδους που εκπονήθηκε το πρώτο μέρος καταγραφής , ήταν λάθος, ας το ονομάσουμε δεοντολογικό, επιεικώς.

Ο τότε Δήμαρχος κ. Γιώργος Ρούσσος δεν ήταν ένας απλός και τυπικός παρατηρητής της ερευνητικής ομάδας. Είχε θεωρήσει ευτυχή   συγκυρία την πρόταση της Ευδοκίας Ολυμπίτου και πολύ συχνά είχε προσωπική και άμεση ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, περνώντας από τα γραφεία του Δ.Ο.Π., όπου στεγάζονταν οι δραστηριότητες.

ζ. Σοβαρή εντούτοις παράλειψη είναι και η απουσία αναφοράς στα ονόματα του αείμνηστου Γιάννη Ροδίτη, πρ. Γραμματέα του Δήμου Καλυμνίων και του συμπατριώτη  Γιώργου Κάππα. Η συνεισφορά   τους στη διάσωση του αρχείου ήταν μεγάλη. Χωρίς τη δική τους διασωστική εργασία, από το αρχείο θα μας είχε μείνει μόνο η «τέφρα» του.

η. Σωστική επίσης ήταν και η πρωτοβουλία του πρ. προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Χαράλαμπου Κουρούνη να κατασκευάσει ειδικές ντουλάπες για τη φύλαξή τους.

Επίλογος

 Ο καθένας πλέον καλόπιστος πολίτης ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας σκεφτεί ποιες καθοριστικές αλήθειες  για την εργασία της Ευδοκίας Ολυμπίτου  θα έμεναν στην αφάνεια  χωρίς αυτή την παρέμβαση και κυρίως  γιατί, χωρίς καμία αξιολόγηση αρμοδίως της εργασίας της, τής επιφυλάχθηκε αυτός ο χειρισμός!

Μια επίσης καίρια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί: Ο κ. Διακομιχάλης, Δήμαρχος Καλυμνίων,  και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενήμεροι για τα προαναφερθέντα δεδομένα στην υπόθεση καταγραφής του αρχείου;

     Προσωπικά θεώρησα ηθική υποχρέωση μου  να γνωστοποιήσω όσα γνώριζα ,όσο επώδυνο συναισθηματικά κι αν αποδειχθεί αυτό για μένα, στις σχέσεις μου με φίλους, συνεργάτες και όσο παράξενο κι αν φανεί σ’ όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν περίπου μικροψυχία, τη διατύπωση ενστάσεων στους συγκεκριμένους χειρισμούς!

Υ.Γ  Η καθυστέρηση της παρέμβασης οφείλεται σε μια αρχική εκτίμηση ότι δεν έπρεπε  αυτή να συμπέσει με τη προεκλογική περίοδο. Όμως τελικά επικράτησε η άποψη ότι η ενημέρωση δεν μπορεί να περιμένει, για ένα θέμα που αφορά κυρίως αποκατάσταση μνήμης εκλιπούσας συμπατριώτισσας μας και άλλων άδικων συμπεριφορών

Φανή Καπελλά - Κουτούζη

πρ. πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού

συνταξιούχος εκπαιδευτικός

μέλος του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι»

8 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Αμάν, την πάθαμε!!!

    (Αλλά, τώρα ο Τυρίκος από πού ξεφύτρωσε; Ποιος μίλησε γι' αυτόν και φώναξε "εδώ είμαι";)

    Να και η "δεοντολογία". Ηθος και Δεοντολογία εν δράσει...

  • Σύνδεσμος σχολίου Τυρίκος Εργάς δημοσιεύθηκε από Τυρίκος Εργάς

    Χατζηδάκης, Γιαμαίος, Πατέλλης, σας απάντησαν με ήθος (ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ) μέσα από άρθρα που δείχνουν πως μπορούν να χειρίζονται θέματα πολιτισμού άνθρωποι με αξία...Απάντησαν για μένα με τον καλύτερο τρόπο. Πλέον μπορώ να ξέρω με ποιούς αξίζει να συνταχθεί κανείς....

    Παρακαλώ το σχόλιό μου σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία, να αναρτηθεί

  • Σύνδεσμος σχολίου Ευαγγελία Μπιλλήρη δημοσιεύθηκε από Ευαγγελία Μπιλλήρη

    Aγαπητέ Σακελλάρη,
    το άρθρο του κ. Εργά έπεσε στην αντίληψη μου πριν από το άρθρο της κ. Καπελλά. Διαβάζοντας το και γνωρίζοντας την κ. Καπελλά, μου γεννήθηκε η περιέργεια να το αναζητήσω, για να δω τι ήταν αυτό που προκάλεσε τέτοια αντίδραση.
    Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Εργάς, ο οποίος από όσο αποδεικνύεται από το άρθρο του, είχε παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση των αρχείων της Δημογεροντίας, δεν θεώρησε σκόπιμο να αρθρογραφήσει αμέσως μετά την σχετική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι», η οποία προβλήθηκε από τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπως και από το blog που τον φιλοξενεί και να αποδώσει τα εύσημα, έστω σε αυτούς τους ανθρώπους, στους οποίους αναγνωρίζει καλύτερη ποιότητα εργασίας!
    Αντιθέτως κινητοποιήθηκε και έσπευσε να απαντήσει στην κ. Καπελλά τόσο αστραπιαία και μάλιστα με ύφος που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με αυτό που δήθεν πρεσβεύει, δηλαδή την ευρύτητα πνεύματος, τη συναίνεση και τη μεγαλοθυμία, ως νέος, διακεκριμένος, προβεβλημένος και με περίσσεια σπουδών επιστήμονας, όπως παρουσιάζεται.
    Οι αναφορές του ωστόσο σε «πρησμένους εγωισμούς» σε «τοπικές πολιτικές και πνευματικές ελιτ», ( δικές του οι εκφράσεις), στη δήθεν απόσταση του από την πολιτική, την ίδια στιγμή που διατυπώνει την γνήσια ταξικής αντίληψης πεποίθηση του ότι οι φοιτητές εργάστηκαν και η αείμνηστη κ. Ολυμπίτου δεν επιμελήθηκε επαρκώς την εργασία τους, (την «καπηλεύτηκε» μήπως;) σε ένα κείμενο τόσο εμπαθές όσο και θλιβερό, aπογοητεύουν και προκαλούν.
    Τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε τόσο πολύ, ώστε να θεωρεί «δίκαιο το δικό του μένος», μένος που του επιτρέπει τέτοια έπαρση και τέτοια ισοπέδωση, μένος το οποίο αποδίδει σε όλους τους άλλους, χαρακτηρίζοντας τους αβίαστα ως μίζερους και μικρονοικούς ;
    Ο,τι και αν είναι αυτό, που κατά την ταπεινή μου κρίση όσο και αν προσπαθεί να καμουφλάρει, αυτό κραυγάζει, η αλήθεια είναι ότι «αυτό» δεν εκφράζει τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας, δεν υιοθετείται από αυτούς και κυρίως δεν πείθει κανένα ότι είναι συμβατό με αγνότητα προθέσεων!
    Ευαγγελία Μπιλλήρη
    Πολιτικός μηχανικός

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Κύριε Εργά, πότε και πού συναντηθήκαμε και δε σας είπα καλημέρα; Εχω να σας δω από κοντά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιατί λέτε τέτοια πράγματα (δε θέλω να πω "ψεύδη" ή οτιδήποτε άλλο) Θα το θεωρήσω λάθος "εκ παραδρομής". Και να ξέρετε ότι, από χαρακτήρα, μιλώ και πίνω καφέ ακόμη και με τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα με πολεμάνε.
    Μου καταλογίζετε ως ασυνέπεια μια ευμενή κρίση και ξιολόγηση που έκανα για σας. Δεν την παίρνω πίσω. Και οι κριτικές μου για όλους τους συγγραφείς είναι πάντοτε θετικές. Αποφεύγω τα αρνητικά. Ποτέ όμως μια υμνητική μου κρίση δε με δεσμεύει "διά βίου". Δυστυχώς... δε μασάω τα λόγια μου.
    Είναι όμως και απαράδεκτο να κάνετε συστάσεις και όλους εμάς εδώ τους "εριστικούς" ιθαγενείς και να μας κηρύσσετε τη σύμπνοια και ταυτόχρονα να κλείτε τα μάτια σας στις προκλητικές και σκόπιμες παραλείψεις των άλλων, επειδή πιθανόν να είναι αγαπητά σας πρόσωπα. Ο δράστης και ο αντιδρών στις προκλήσεις ή και επιθέσεις φέρουν την ίδια ευθύνη στη δημιουργία ταραχής; Έχετε την "ειρηνοποιό" άποψη ότι χάριν της γαλήνης το θύμα πρέπει να μαζευτεί; Καιη αξιοπρέπεια του θιγέντος ηθικά ή άλλως πως, δεν πρέπει να υπάρχει; Γιατί, κύριε Εργά δε μιλάτε όταν θιγονται υπολήψεις επιστημόνων, αλλά εξεγείρεσθε όταν αντιδράσει το θύμα;
    Και επί του συγκεκριμένου ζητήματος: Με ποιο ανάστημα απαξιώνετε την ευγενική και προσεγμένη παρέμβαση της κας Φανής Καπελλά; Δεν εγκρίνατε τα γραφόμενά της; Και "σιχαθήκατε" τις άγονες συγκρούσεις των Καλύμνιων; Ένας νέος άνθρωπος και προπάντων επιστήμονας δε "σιχαίνεται", κύριε Εργά, τους "κακούς" συμπατριώτες του, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες.
    Κλείνω με την παρατήρηση ότι αναφέρατε σκόπιμα το όνομα του κ. δημάρχου, ότι τάχατες σας έκανα αρνητική κριτική για τις παρατηρήσεις σας, επειδή σας θεωρώ φίλο ή οπαδό του κ. Διακομιχάλη. Τα πιστεύετε αυτά που γράψατε; Είμαι φίλος, και καλός φίλος, με όλους τους οπαδούς και στελέχη του κ. Διακομιχάλη, αν και δεν μπορώ να ανεχτώ ούτε την αρνητική προσφορά του στην Κάλυμνο - δικαίωμά μου να έχω αυτή την άποψη, κράτα κι εσύ όποια άποψη έχεις. Και βέβαια δεν είναι δυνατό να ανεχτό το ήθος που επέδειξε εναντίον μου. Όμως εγώ κι εσύ ποτέ δε συναντηθήκαμε τα τελευταία χρόνια, ποτέ δε μιλήσαμε για τον κ. Διακομιχάλη, και, είναι εύλογο να απορώ πώς τον αναφέρετε στο άσχετο και στο "ξεκούδουνο". Πού αποβλέπει η αναφορά σας αυτή;

  • Σύνδεσμος σχολίου Τυρικος Εργάς Γ. δημοσιεύθηκε από Τυρικος Εργάς Γ.

    Απάντησα για τα θέματα ορθογραφίας (για τα οποία ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα : ευτυχώς μετά από τόσες σπουδές έχω καταλάβει πως την ουσία του Λόγου κανένα ορθογραφικό λάθος δεν την ακυρώνει, ευτυχώς για την παλαιά, ετοιμοθάνατη σχολή), για την ουσία και το γράμμα, το νόημα και το κενό αλλά και την κενολογία όλης αυτής της συζήτησης. Το μόνο λάθος μου ήταν που ασχολήθηκα με θέματα που στην τελική ανάλυση έχουν να κάνουν με τα μικροπολιτικά της Καλύμνου, όσο και αν το αρνούνται μερικοί. Τα λόγια μου, ξέρω πολύ καλά, βρήκαν τόπο ανάμεσα στους ανθρώπους της γενιάς και της ηλικίας μου. οι υπόλοιποι θα συνεχίζετε μέσα στην μικροπολιτική, τα πάθη και τα μίση σας που σας κάνουν να βράζετε σαν καβουράκια στην μικρή κατσαρόλα της Καλύμνου. Για εμάς η Κάλυμνος είναι κάτι άλλο από αυτό που την καταντήσατε. Και μην ακούσω για προσφορές κτλ. Μπράβο σε όλους μα αφήστε επιτέλους τα οφίκια τους εγωισμούς (και αυτό το λέω ΣΕ ΟΛΟΥΣ) και περάστε καλά τα γέρη σας διδάσκοντας ομόνοια και όχι μικρόνοια. Παρακαλώ όπως είναι σωστό δεοντολογικά, να αναρτήσετε την απάντησή μου η οποία βέβαια θα είναι και η τελευταία μου παρέμβαση.
    YΓ. Οσο για εσάς κ. Τρικοίλη κάποτε γράψατε πως ήμουν το "φως ελπίδας από μακριά για την Κάλυμνο που μαραζώνει" Μόλις εκτιμήσατε πως υπεράσπιζα τον Διακομιχάλη (αυτή είναι δική σας εκτίμηση που είναι εντελώς αβάσιμη όπως και δημόσια έχω δηλώσει) μου κόψατε και την καλημέρα και επιπλέον τώρα βρήκατε τρόπο να στραφείτε εναντίον μου. Μου μάθατε πολλά με αυτήν σας την στάση, και μου θυμίσατε άλλα τόσα από τα μαθητικά μου χρόνια. Ευχαριστώ για το αντιπαράδειγμα.

  • Σύνδεσμος σχολίου νικολας μακαρουνας δημοσιεύθηκε από νικολας μακαρουνας

    Για το απαραδεκτο της απαξιωσης σε εναν νεο ΚΑΛΥΜΝΙΟ επιστημονα οπως ο κ.Εργας (αν και δεν τον γνωριζω προσωπικα) απο ηνκ. Νικη Καπελα-Γερακιου, θα ηθελα να τις " αφιερωσω" την τελευταια παραγραφο της αποψης για το αρχειο της Δημογεροντιας, την τελευταια παραγραφο, της επιστημονικης του αποψης.
    "Ως πότε αυτό το θεαθήναι, Θεέ μου; Θα παραδεχτώ όποιον επιτέλους καταφέρει να βρει μια «φωνή» που να μην υποδαυλίζει το «δίκαιο μένος μας» αλλά που θα τονίζει το φιλότιμο και τις ικανότητές μας σαν σύνολο. Η γενιά μου έχει βαρεθεί τις στείρες αντιπαραθέσεις, να το ξέρετε αυτό. Τις έχει σιχαθεί, για την ακρίβεια, και μας έχει κάνει να απομακρυνόμαστε από πολλά πράγματα που έχουν αξία. Καταλαβαίνουμε τα πάθη σας και τις αντιπαλότητές σας όμως σταματήστε εδώ. Ξέρουμε πως κάποια πράγματα σας πονούν γιατί ο καθένας βλέπετε το “στραβουλίκι” για να το θέσω καλύμνικα, βλέπετε πράγματα που θα θέλατε να είναι αλλιώς όμως έχουμε κουραστεί την γκρίνια . Εκεί στα τελευταία δωμάτια στο βάθος του Δημαρχείου υπάρχει ένας θησαυρός αρχειακής γνώσης που ανήκει σε όλους. Ο ένας τον θάβει, ο άλλος τον ξεθάβει και πάλι από την αρχή ο ένας θάβει τον άλλο. Θα σας παραδεχτώ, εσάς που θα μπορούσατε να ήσαστε πατεράδες και παππούδες και γιαγιάδες μας ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ δίχως θορύβους και πολλά λόγια».

  • Σύνδεσμος σχολίου Νίκη Καπελλά -Γερακιού δημοσιεύθηκε από Νίκη Καπελλά -Γερακιού

    Και μόνη η παραδοχή του κ Γιώργου Τυρίκου Εργά ότι «..πριν καν απολαύσω την ευκαιρία να βρεθώ με τους πολύτιμους τόμους ,είχα «μπει στο νόημα» των πολιτικών αψιμαχιών που εκτυλίσσονταν σε δεύτερο επίπεδο», επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους λόγους ακύρωσης της σχετικής επιστημονικής εργασίας της Ευδοκίας Ολυμπίτου και τους λόγους της «αναγκαίας παρέμβασης» της κ. Φανής Καπελλά –Κουτούζη. Σίγουρα όμως, η κ .Φανή Καπελλά –Κουτούζη δεν είχε ιδέα από τις αναφερόμενες «πολιτικές αψιμαχίες». Τίποτα άλλο…
    Η γενιά όμως των νέων ,πολύ σωστά, «παρατρεχάμενων ή δορυφόρων»,η γενιά των νέων και πολυγραφότατων συγγραφέων-φιλολόγων , μήπως θα’πρεπε εκτός από παραινέσεις και μαθήματα συμπεριφοράς, να παραδίδει καλύτερα μαθήματα ελληνικής γλώσσας; Γιατί, με τα δικά μου απλά ελληνικά, ξέρω ότι η αναφορά σε αείμνηστους, καταργεί άμεσα το «κύριος ή κυρία» ή ακόμα ότι η λέξη «όνομα» στο πολυτονικό σύστημα γραφής, παίρνει ψιλή, επομένως «κατονομάσω» και όχι «καθονομάσω». Επίσης ,η σωστή λέξη είναι φανφάρα (από την ιταλική fanfarα)και όχι φαμφάρα, το δε τελικό ν των άρθρων τον, την, χάνεται όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από σύμφωνο εξακολουθητικό ,δηλαδή «…στο(ν) δρόμο τους τη(ν) δύσμοιρη πορεία..», ή « …τη(ν) μεγάλη της αγάπη..» ή «…με τη(ν) βοήθεια φοιτητών..».
    Αυτά , τα σημειώνω ενδεικτικά , γιατί με προβληματίζουν κατά πόσον ο κ .Γιώργος Τυρίκος Εργάς , --ο οποίος έτσι κι αλλιώς μέσα από το σχόλιό του αυτοαναιρείται--έχει τα ουσιαστικά προσόντα για να καταλήξει ότι , «…. η δουλειά του κ. Χατζηδάκη στη(ν) δική μου εκτίμηση και ΟΧΙ η δουλειά των φοιτητών της (κ) Ολυμπίτου ,παραμένει σημείο αναφοράς για τον ερευνητή που θέλει να προσεγγίσει τα αρχεία.»

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Δυστυχώς... αυτή είναι η αλήθεια για την ψηφιοποίηση αλλά και αξιοποίηση των Αρχείων της Δημογεροντίας. Όμως στην Κάλυμνο μονίμως και διαχρονικά κακοποιείται η αλήθεια και εν ψυχρώ παραχαράσσεται η Ιστορία με σκόπιμες αποσιωπήσεις και παραστατικές ανυψώσεις (υπερθέσεις) του ΜΕΤΡΙΟΥ και του ΤΙΠΟΤΑ.
    Η Φανή, με την ευθύτητα και την ακεραιότητα που τη διακρίνει, είπε την όλη αλήθεια στις πραγματικές της διαστάσεις. Αναγνώρισε το έργο και την προσφορά όλων και τίμησε τη μνήμη της Ευδ. Ολυμπίτου.
    Θερμά συγχαρητήρια, Φανή, και θέλω δημόσια, με την ευκαιρία αυτή, να σε ευχαριστήσω που μου είχες δώσει την ευκαιρία να έλθω σε επαφή (το λέω προσεκτικά...) με όλα τα ψηφιοποιημένα Αρχεία της Δημογεροντίας, για τη συγγραφή του βιβλίου μου "Νεότερη Ιστορία της Καλύμνου", που χωρίς αυτα τα αρχεία το έργο θα ήταν ελλιπέστατο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos