Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το «Αρχιπέλαγος» στο Πολ. Κέντρο Μοσχάτου

Στα πλαίσια Προγράμματος "θαλάσσιας εκπαίδευσης και υποθαλάσσιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης",

την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο Sea Breaze Technical Diving Facility  και υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου, πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα "Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου & το σφουγγάρι (είδη-φυσιολογία-επεξεργασία-χρήσεις)".
Η παρουσίαση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, και το κοινό αποτελούσαν πενήντα (50)  μαθητές ηλικίας 10-16 ετών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Προλόγισε ο υπεύθυνος της Sea Breaze Technical Diving Facility και εκπαιδευτής της InnerSpace Explorers κ. Σπύρος Κόλλας, ο οποίος στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Μοσχάτου κ. Αντώνη Μπούτση.
 Η παρουσίαση είχε δύο ενότητες :

1.   Προβολή ντοκιμαντέρ για τους σφουγγαράδες και τον "χορό του Μηχανικού"  καθώς και σχετική ομιλία που περιελάμβανε σημαντικές πληροφορίες για την "νόσο των δυτών και τον θάλαμο αποσυμπίεσης" από τον κ. Νικ. Παπαδόπουλο, και

2.    Παρουσίαση (Powerpoint) με παράλληλη διδασκαλία για την φυσιολογία και επεξεργασία του σφουγγαριού από την κ. Ευδοκία Βουβάλη. 

Στην συνέχεια  οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί τους, είχαν την δυνατότητα να περιεργαστούν  τα διάφορα είδη από φυσικά σφουγγάρια, να συζητήσουν τις απορίες τους αλλά και να πάρουν μια γλυκιά γεύση από τα Δωδεκάνησα: Ροδίτικα μελεκούνια !
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το μέλος μας Παναγιώτη Θεοδωρίδη, που  κάλυψε φωτογραφικά και αυτή την εκδήλωση της ομάδας .
Η παρουσίαση διεξήχθη στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης καταδύσεων σε παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών, που σαν στόχο έχει την ενημέρωση, τόσο των παιδιών όσο και των γονέων για τα επαγγέλματα της θάλασσας, της θαλάσσιας εκπαίδευσης και υποθαλάσσιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version