Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι τοξίνες του σκουπιδότοπου δεν ενοχλούν πια κανέναν Κύριο

Επί της δημαρχίας Γ. Ρούσσου οι τοξίνες του σκουπιδότοπου,

που έρχονταν από τα Γιαννοχώραφα πάνω στον οικισμό του Λαφασιού και στην Πόθια,  αγανακτούσαν τους πάντες,  δικαίως.  Σήμερα όμως, με τη δημαρχία Διακομιχάλη οι κάτοικοι Λαφασιού, Αγ. Στεφάνου και Βαθύ «ρουφάνε » τα δηλητήρια σιωπηρά.

Επί Ρούσσου η τότε αξ. αντιπολίτευση του κ. Δ. Διακομιχάλη κατάγγελλε στον εισαγγελέα Κω την περιβαλλοντική βαρβαρότητα, και είχε δίκιο. Σήμερα όμως η Δημαρχία Διακομιχάλη χαίρει της εμπιστοσύνης των κατοίκων της περιοχής αλλά και απολαμβάνει τη μετριοπάθεια των αντιπολιτεύσεων του δημ. συμβουλίου.  

Η δημαρχία Ρούσσου ξεκίνησε και προχώρησε πολύ το μεγάλο έργο του ΧΥΤΑ για να σώσει την πόλη και το νησί ολόκληρο από το δηλητηριώδες νέφος που σηκώνει η καύση των σκουπιδιών, αλλά η τότε αντιπολίτευση Διακομιχάλη, με καταγγελίες περί σκανδάλου δημοτικής Αρχής και εργολάβου, σταμάτησε το έργο το οποίο τελικά χάθηκε.  Και μπορεί μεν τα δικαστήρια να δικαίωσαν τη δημαρχία Ρούσσου, αλλά αυτό στο ελληνικό «κράτος δικαίου» δε μετράει, αφού όποιος θέλει καταγγέλλει, σταματάει ένα έργο και αν  αποδειχτεί η καταγγελία του αβάσιμη έως μπούρδα, ούτε γάτα ούτε ζημιά.  Σήμερα η δημαρχία Διακομιχάλη ετοιμάζει κομπόστ(ες), δέματα και αποστολές στην Κω. Ιδού η λύση: να δουλεύεις τον κόσμο ψιλό γαζί και αυτός να σε χειροκροτεί! Και το κράτος; Για άλλη μια φορά βλέπει όλη αυτή την υπόθεση σαν ηλίθιο. 

Αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου «τελούν εν αδυναμία» και «υπνώσει». Έβαλαν το θέμα στο χρονοντούλαπο  της τοπικής Ιστορίας, όπως έβαλαν το Κάστρο της Χώρας και τόσα άλλα «ων ουκ έστιν αριθμός.

Αλλά σπουδαίο για την Κάλυμνο (των έξυπνων και καπάτσων) «έστι λαού οφθαλμός ος ορά και ουχ ορά». Για την κυβέρνηση ούτε λόγος να γίνεται. Μια σκιά που ξέρει μόνο να τρομάζει τον κόσμο.

Και ο σύμπας λαός, μικροί και μεγάλοι, πεπαιδευμένοι… και πεπειραμένοι της ζωής,  βγαίνουν αγανακτισμένοι, που το νησί δεν πάει μπροστά. Καλά το είπε ένας παλιός και εν ενεργεία… ακόμη Καλύμνιος πολιτικός και πρωτοσύντροφος: «Εμείς και κατσίκα να ανεβάσουμε στο μπαλκόνι, ο λαός θα μας ψηφίσει».  (φωτο, 1.4.14)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

3 σχόλια

Argo Kalymnos