Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο δήμαρχος απαξίωσε και πάλι συλλήβδην όλους τους αντιπάλους του και καυχήθηκε για το έργο του, επαναλαμβάνοντας «μετά από μένα το χάος» Κύριο

Σε μια αγχωτική και φωνακλάδικη τηλεοπτική συνέντευξη που είχε ο δήμαρχος της Καλύμνου

κ. Δ. Διακομιχάλης, στο ΑΙΓΑΙΟ TV, στις 11.3.14, απαξίωσε, για άλλη μια φορά, και προσέβαλε με αλαζονεία όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτοπροβλήθηκε ως παντογνώστης και "θαυματοποιός", καυχόμενος για έργα που ΘΑ-ΘΑ γίνουν. Μερικά από τα πολλά:

  • «Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ»: Επιμένει  στην καυχησιολογία του και την ωμή κινδυνολογία ότι, αν δεν τον ψηφίσει ο Καλυμνιακός λαός, την επομένη ο Δήμος θα κλείσει, γιατί όποιος άλλος βγει  δε θα μπορέσει να βρει λεφτά να πληρώσει τους υπαλλήλους. Μια κινδυνολογία που στοχεύει, χωρίς αμφιβολία, στην τρομοκράτηση του κόσμου.
  • «ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ»:  Όταν φτιάχτηκε το αεροδρόμιο (μετά από κοντά 20 χρόνια περιπέτειας), ο διάδρομος σύμφωνα με τη μελέτη πήρε το μέγιστο δυνατό μήκος. Η ασφάλεια των προσγειώσεων-απογειώσεων τότε δεν επέτρεπε να «τεντωθεί» περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, η προηγούμενη δημοτική Αρχή, του κ. Γ. Ρούσσου, είχε καλέσει  στην Κάλυμνο κλιμάκιο καθηγητών και μελετητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, μεταξύ των οποίων και ο Καλύμνιος καθηγητής-τοπογράφος κ. Χαρ. Μπιλλήρης, για να εξετάσουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης του διαδρόμου(!!) προς την ανατολική πλαγιά, προς την Αγ. Παρασκευή. Οι επιστήμονες του είπαν ορθά-κοφτά ότι τέτοια έργα (προφανώς «ιπτάμενος διάδρομος») δε γίνονται. Και στην κατ’ ιδίαν αφελή μου ερώτηση (γιατί δεν πίστευα στ’ αυτιά μου) αν μπορεί να γίνει αυτό το έργο, η απάντηση που πήρα, ήταν  «ρε Σακελλάρη, εσύ είσαι ένα σοβαρός άνθρωπος, και πιστεύεις αυτές τις βλακείες;» (δεν είπε ακριβώς «βλακείες» αλλά χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη που έχει ελαφρύτερο «φορτίο»). Σήμερα ο κ. Διακομιχάλης εξαγγέλλει ότι θα κατεβάσει το δ/ντή της ΥΠΑ και συνεργάτες του, για να εξετάσουν, λέει, «την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας του διαδρόμου».  Διακηρύσσει μάλιστα ότι το αεροδρόμιο της Καλύμνου δέχεται και πτήσεις τσάρτερ από τα Βαλκάνια (γνωστό το τραγούδι του Σαββόπουλου «Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε»).  Όλα αυτά τα θεωρεί δεδομένα, προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου. Απέτυχε στο λιμάνι, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση (που τη θεωρούσε του χεριού του…) και στα μεγαθήρια τουριστικά πλοία,  και τώρα κυνηγά τα αεροπλάνα, μέχρι να φύγουν οι εκλογές.  
  • ΚΕΘΕΑ & ΟΚΑΝΑ:  Υπέγραψε (10.3.14) μνημόνιο συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ (Κ. Αρβανίτη, δημοσιογράφο), κάτι πολύ σημαντικό για το νησί μας που έχει διαλυθεί από τα ναρκωτικά. Θεώρησε καλή ευκαιρία να προαναγγείλει και την οσονούπω έναρξη λειτουργίας και του ΟΚΑΝΑ. Πέρα από την τεράστια απόσταση που χωρίζει  το ΚΕΘΕΑ από τον ΟΚΑΝΑ (στεγνή απεξάρτηση το ΚΕΘΕΑ, υποκατάστατα ο ΟΚΑΝΑ, με ό,τι σημαίνει αυτό στην πράξη, υπάρχει μια άλλη διάσταση στην υπόθεση που δεν κοινοποιήθηκε. Απλά λέμε: σε ποιες ενέργειες πρόβαιναν οι «φίλου του ΚΕΘΕΑ» και πόσο βοήθησαν τον κ. δήμαρχο. Εννοείται ότι δεν πάμε στην πηγή του προβλήματος (και δεν υπονοώ μόνο ανεργία κ.τ.ο.), γιατί είναι δυσπρόσιτη. Σταματώ εδώ.
  • ΘΕΡΜΟΠΗΓΕΣ & ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ:  Βγήκαν από τη ναφθαλίνη, για να σηκωθούν και πάλι ψηλά τα βαριά λάβαρα πάνω σε πανύψηλο ιστό.
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ: Θα γίνουν με Καναδούς αρχαιολόγους. Ιδού το νέο όραμα: ανασκαφές, ανάδειξη αρχαιοτήτων, θέσεις εργασίας, απογείωση του τουρισμού, οικονομική ανάπτυξη και άλλα πολλά, ων ουκ έστιν αριθμός.  
  • ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: Όλα τα πιο πάνω τα παρουσίασε ο κ. Διακομιχάλης ως «τετελεσμένα», «ορατά» έργα , και επομένως συντελεσμένο το «θαύμα της Καλύμνου». Οι δημοσιογράφοι όμως, Μπ. Μαΐλλη και Μ. Χαραμαντάς, «στάθηκαν στα πόδια τους» δηλώνοντας ότι δεν… μπορούσαν να δουν όλα αυτά τα έργα… και, επιπλέον, υπεράσπιζαν την επάρκεια των άλλων παρατάξεων. Διά ταύτα, «έφαγαν» κι αυτοί τα «χαστούκια τους».

 

Υ.Γ.  1.  Ψηφίστε στο γκάλοπ, που έχει η ΑΡΓΩ, για να δώσετε κι εσείς το δικό σας μήνυμα.  2. Ακούστε το τραγούδι του Σαββόπουλου, προχωρώντας το δίσκο στο 14΄ λεπτό, είναι το τελευταίο τραγούδι του δίσκου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

)

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ιωαννης ν. διαμαντης..........οδηγος ταχι δημοσιεύθηκε από ιωαννης ν. διαμαντης..........οδηγος ταχι

    χα χα χα...τι νομιζεται οτι με το να απαξιωνεται την ομιλια του δημαρχου μας ,κερδιζεται κατι? Πειτε μου εσεις, αν ειχατε στα χερια σας 100 ευρω τι ψωνια θα κανατε? ΚΑΙ αν ειχατε στα χερια σας 37 ευρω τι ψωνια παλι θα κανατε?Λογικοι ειστε και ξερετε την απαντηση...Γιαυτο σταματηστε την καταστροφολογια και θα δειτε τωρα που στρωνουν τα πραγματα οτι θα ερθει η αναπτυξη στο νησι μας...Εγω σαν ΝΕΟΣ στο ψηφοδελτιο αλλα ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΣ στην παραταξη μας,πηστηκα απο τα λεγομενα του Δημαρχου μας και γιαυτο ειμαι κοντα του για να βοηθησω και εγω ωστε να δουμε ολοι μας καλυτερες μερες για εμας και τα παιδια μας ...ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...Ο ΛΑΟΣ.....Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ......

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΟΥΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΤΑΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ; ΜΟΝΟ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ!!! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ!!! ΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ, ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ!!! ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΩΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ !!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!! ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ; ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ; ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΦΘΑΡΤΟ,ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ, ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ!!! ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!! ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΜΟΥΘ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version