Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το παράπονο ενός Χωριανού μετανάστη (στον Καναδά) με αφορμή το «Συγχώριο» Κύριο

«Ειλικρινά, δεν αισθάνονται καθόλου τύψεις συνειδήσεως;»

 

ΑΓΑΠΗΤΕ  ΚΥΡΙΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΡΙΚΟΙΛΗ,

 

ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

 

ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΡΕΣ ΔΟΞΑΣ, ( ΒΕΒΑΙΑ  ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ) ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΑΙΑ,   ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΙΑ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ.

 

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ,  ΔΙΟΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝΕ ΠΩΣ  ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΗΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ  ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ  Χ Ω Ρ Ι Ο  <<ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ >>, ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ  ΚΑΛΥΜΝΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

 

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ  ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΤΑ ΕΚΑΜΑΝ ΟΛΑ ΕΝΑ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  5 ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.

(ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ.

ΠΟΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΑΙΑ  ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.)

 

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ  ΠΟΘΙΑΝΟΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ , ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΛΑΓΚΑ, ΤΟ ΜΑΡΖΙ, ΤΗ ΣΚΑΦΗ, ΤΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ, ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ?

 

ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑΛΙΑ, ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ  ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ ΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 

 ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ  ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ

 

ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΥΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΖΟ,

ΜΑ  ΑΝ ΠΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΖΙ ΜΟΥ

ΑΧ ΑΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΖΙ ΜΟΥ

ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΥΤΩ ΜΟΥ ΚΟΒΖΕΤΑΙ  Η ΖΩΗ ΜΟΥ

 

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝΕ  ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.  ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΥΜΑΤΕ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ  ΣΤΗ ΣΚΑΦΗ, ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΗ, ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ  ΣΤΙΣ ΒΟΥΕΣ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΤΑ  ΞΕΦΑΝΤΩΜΑΤΑ, ΜΕ  ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΧΩΡΙΟ (σ.σ. φωτο: αρχείου)

 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΨΕΙΣ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ?

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΚΑΝΑΔΑ 

(1.3.14)

Υ.Γ

ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ  ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ<< ΑΡΓΩ >> ΑΦΟΥ ΚΑΜΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΩΠΕΣ.

ΤΟ ΖΗΤΩ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΟΙ    Α Ι Τ Ι Ο Ι  ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης Θ. Κουτούζης-Γυμναστής- προπονητής δημοσιεύθηκε από Γιάννης Θ. Κουτούζης-Γυμναστής- προπονητής

  Αγαπητέ μου άγνωστε συμπατριώτη ,από το μακρινό Βανκούβερ του Καναδά,
  Η συγκίνηση που ένιωσα από το σχόλιό σου και τις αναφορές σου στο "Χωριό" της Ιστορίας, της μνήμης και της ψυχής μας είναι μεγάλη και σε ένιωσα κατευθείαν φίλο μου! Μαζί μ,αυτά ,ένιωσα επίσης ότι φέρω κι'εγώ ένα μέρος της ευθύνης -μια που εγώ βρίσκομαι πολύ πιο κοντά στην πατρίδα-γι'αυτό το '"ιστορικό έγκλημα" όπως το όνομάζεις,με την απλή σου σκέψη και την παραστατική έκφραση.Αισθάνομαι όμως παντελώς αδύναμος να διεισδήσω σ'αυτά τα παιχνίδια των συμφερόντων και της πολιτικής που παίχτηκαν αυτή τη φορά με σκοτεινούς όρους και με υποσχέσεις επανόρθωσης τάχα μου του "λάθους"... από τη Δημοτική Αρχή και να σε διαφωτίσω. Ο κ.Τρικοίλης δίνει την ερμηνεία του με την οποία συμφωνώ.Εγώ θα πρόσθετα ότι η έλλειψη σοβαρής και αποτελεσματικής αντίδρασης οφείλεται κυρίως στο ότι η "Χώρα" έμεινε αβοήθητη σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν και την είχαν ΄"σβήσει" προ πολλού από τον "χάρτη", σε άλλο επίπεδο. Δεν είχε τη δύναμη να αντιδράσει η κοινωνία της. Έτσι η Δημαρχία του κ. Διακομιχάλη της έδωσε τη χαριστική βολή, να μην έχει πια ούτε γεωγραφικό στίγμα. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια παραμένει: Πού πήγε η αγωνιστικότητα καιτο φιλότιμό μας! Άραγε αυτός ο δρόμο της υποταγής στα τετελεσμένα ήταν μονόδρομος; Ερωτήματα αναπάντητα.Σε κανέναν πολίτη δε δόθηκε ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση.Ίσως θα έπρεπε να κάνουν μια εξαίρεση και να απαντήσουν στην αγωνία ενός ξενιτεμένου.
  Σε χαιρετώ, με αγάπη και ευχές για καλό Πασχα.
  Γιάννης Θ. Κουτούζης(Δυναμίτης) Γυμναστής- Προπονητής Αθήνα

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

  Εδώ, αγαπητέ συμπατριώτη και συγχωριανέ, δεν αισθάνονται τύψεις οι ίδιοι οι Χωριανοί, πολίτες και "πνευματικοί άνθρωποι" που είναι κολλητοί του δημάρχου σε βαθμό υποτέλειας, και κρύβονταν σαν το κουνέλι όταν ο δήμαρχος πήρε αυτή την εχθρική προς το Χωριό "πρωτοβουλία", δήθεν για "στατιστικούς λόγους...". Αφού λοιπόν οι Χωριανοί "έβαλαν πλάτη" στο δήμαρχο, ήταν απόμενο ο δήμαρχος και η ακουλουθία του παίξουν στο Χωριό τη "μακριά γαϊδούρα" (απότριχα = καβάλα στο Χωριό και βροχή οι σφαλιάρες...)με το κεφάλι ψηλά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version