The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σωτ. Χατζάκης: Το Εθνικό δεν είναι θέατρο πολυτελείας

«Μέλημά μου είναι να κόβει η ποιότητα εισιτήρια στο Εθνικό Θέατρο», είπε κατά τη σημερινή συνάντηση του

με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Σωτήρης Χατζάκης ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό της διοίκησής του.

Παράλληλα, τόνισε πως «το Εθνικό δεν είναι θέατρο πολυτελείας, αλλά οφείλει να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα».

Ακόμη, έκανε έκκληση για την άμεση απεξάρτηση της πρώτης κρατικής σκηνής από το καθεστώς των ΔΕΚΟ, ενώ υπογράμμισε την «απαράδεκτη περικοπή στην επιχορήγηση», από 6,7 εκατομμύρια ευρώ σε 6 εκατομμύρια.

 «Η ανελέητη κερδοφορία δεν είναι αυτοσκοπός της πρώτης κρατικής σκηνής και δεν συνάδει και με τη φυσιογνωμία της», ανέφερε ο Σωτήρης Χατζάκης κατά την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού των μέχρι σήμερα παραγωγών που αφορά στο πεντάμηνο 1/9/2013 έως 2/2/2014. Κατά τον ίδιο, οι αναφορές αυτές δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα συγκριτικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης, αλλά όπως είπε, θεωρεί, ότι πρέπει να γίνονται κατά τακτά διαστήματα, ώστε «να μπορεί να ελέγχει η κοινωνία που πάνε τα χρήματά της».

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, το Εθνικό θέατρο σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των θεατών σημείωσε αύξηση κατά 48,5 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς (1/9/2012 έως 2/2/2013) και με τις οι συνολικές εισπράξεις του πενταμήνου να ανέρχονται στα 1.285.350ευρώ. Παράλληλα, τα έξοδα του οργανισμού μειώθηκαν κατά 4,17% από το ποσό που είχε αρχικά προϋπολογιστεί, ενώ μείωση κατά 26% εμφάνισε και ο μέσος όρος της τιμής του εισιτηρίου από 19 ευρώ που ήταν πέρυσι σε 14,13 ευρώ φέτος.

Οι παραστάσεις του καλοκαιριού

Τέσσερις νέες παραγωγές ετοιμάζει το Εθνικό θέατρο για το φετινό καλοκαίρι, τις οποίες παρουσίασε την Τρίτη στη Κεντρική Σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Σωτήρης Χατζάκης, πλαισιωμένος από τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς που τις στελεχώνουν.

Πρόκειται για τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, που όπως ανέφερε ο Σωτήρης Χατζάκης φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μαζί με τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε δική του σκηνοθεσία.

Σε αυτές προστίθεται και το έργο που ετοιμάζει ο Λάκης Λαζόπουλος με τίτλο «Τω Αγνώστω Τραγωδώ», που θα εγκαινιάσει και τη θερινή σκηνή του Εθνικού θεάτρου. «Μια ιδέα που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, παρά τα σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη από το 1938 για του Φιλοπάππου», σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, η οποία θα «ενδυναμώσει τον κοινωνικό ιστό και θα προσφέρει και μία διέξοδο σε όσους μένουν στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες». Η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για να στήσει την αθηναϊκή υπαίθρια σκηνή.

Μελλοντικά σχέδια

Ακόμη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής αναφέρθηκε σε σκέψεις και σχέδια, άμεσα ή μελλοντικά, όπως η αναζήτηση μιας ακόμα σκηνής που θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες παραγωγές του Εθνικού, αλλά και η δημιουργία ενός «χειμερινού κλιμακίου» που με το έργο τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη» ο Περικλής Μουστάκης θα περιοδεύσει σε απομακρυσμένες περιοχές. Για το καλοκαίρι του 2015, ο Σωτήρης Χατζάκης ανακοίνωσε τη συνεργασία του Εθνικού με τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο.

Σχετικά με τις παραγωγές του Εθνικού που θα «ταξιδέψουν» στο εξωτερικό, η «Οδύσσεια» του Ρόμπερτ Ουίλσον θα πραγματοποιήσει 25 παραστάσεις στο θέατρο Τζόρτζιο Στρέλερ στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο του 2015, κατόπιν συνεννοήσεως με το Πίκολο Τεάτρο.

Ενώ, το «Vitrioli» του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι θα παιχτεί το προσεχές καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (7-19 Ιουλίου).

Σε ό,τι αφορά στη «Πρόβα Νυφικού» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Φεβρουαρίου, ο Σωτήρης Χατζάκης απέδωσε τη διακοπή της συνεργασίας του Βασίλη Βαφέα με το Εθνικό σε «έλλειψη χημείας» ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τον θίασο.

Ο κίνδυνος της ματαίωσης της κεντρικής παραγωγής στη σκηνή του Κοτοπούλη-Ρεξ, οδήγησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή να αναλάβει ο ίδιος τη σκηνοθεσία. Σχετικά με τη συνεργασία του Εθνικού θεάτρου με την Μάγια Μόργκενστερν, η συμμετοχή της στην παράσταση που θα σκηνοθετούσε ο Σωτήρης Χατζάκης ματαιώθηκε –όπως είπε ίδιος-εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων της Ρουμάνας ηθοποιού.

Για τη Δραματική Σχολή, σύμφωνα με το καλλιτεχνικό διευθυντή, αναζητείται χώρος για να μεταστεγαστεί, προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει το εργαστήρι Αρχαίου Δράματος και τη σχολή Σκηνοθεσίας που πρόκειται να λειτουργήσουν υπό την ευθύνη της Λυδίας Κονιόρδου και του Στάθη Λιβαθινού αντίστοιχα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Δ.Σ. της πρώτης κρατικής σκηνής που παραμένει «ακέφαλο» αναμένεται από τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο διορισμός προέδρου και ενός μέλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos