The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κάηκε η συνεργασία Μαστροκούκου – Γαλουζή Κύριο

Γ. Γαλουζής: Η παράταξη Μαστροκούκου μας έστειλε δύο σαφή μηνύματα με (α) το γκάλοπ, (β) τους 24 υποψ. δημ. σ/λοι, που λένε όχι στη συνεργασία.

 

Το θέμα που κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες και εντάθηκε στις μέρες μας είναι η περιβόητη συνεργασία των δύο παρατάξεων, της αξ. αντ/τευσης του κ. Γιάννη Μαστροκούκου και της ελ. αντ/τευσης του κ. Γιάννη Γαλουζή.  

Η παράταξη Γ. Μαστροκούκου διατείνεται ότι επιθυμεί τη συνεργασία και ότι περιμένει ανταπόκριση από την άλλη παράταξη. Τι λέει όμως η παράταξη Γαλουζή; Οι δηλώσεις, από τηλεοράσεως, δύο στελεχών του, των κ. Μ. Ρήγα, δ.σ., και Γ. Διαμαντή, ότι η παράταξη τους θα κατέβει αυτόνομη κλείνουν το θέμα; Τελικά τι συμβαίνει;

Για να την καλύτερη ενημέρωση των Καλυμνίων, ζήτησα από τον κ. Γ. Γαλουζή (3.2.14) συνάντηση, για να μου απαντήσει 1) πάνω στο ενδεχόμενο συνεργασίας της παράταξής του με αυτή του κ.Μαστροκούκου, και 2)  να μου εξηγήσει τι συνέβη με τη διενέργεια του γκάλοπ και τη ματαίωση της συνεργασίας τους για από κοινού ανάθεση της εντολής. 

Ο κ. Γαλουζής με δέχτηκε, λίγο πριν το μεσημέρι της επομένης (4.2.14), στο διάλειμμα που έκανε για να πάρει μια ανάσα από το βαρύ πρόγραμμα που ειχε με πολλές και σοβαρές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις. Επιγραμματικά οι απαντήσεις του κ. Γαλουζή έχουν ως έξης:

Περί συνεργασίας

Μες στο 2013, με πρόσκληση Μαστροκούκου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο επαγγελματικό γραφείο στελέχους της παράταξης Μαστροκούκου.  Ήταν 5 από την παράταξη Γαλουζή και 4 από την παράταξη Μαστροκούκου.  Οι προτάσεις της παράταξης  Μαστροκούκου ήταν ένα ευχολόγιο. Δεν είπαν τίποτα το συγκεκριμένο, δεν κατέθεσαν προτάσεις και δεν κατέληγαν πουθενά. 

Έκτοτε δεν τους πρότειναν κάτι συγκεκριμένο και σαφές. Αντίθετα μάλιστα στην πρώτη τους προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Μαστροκούκος παρουσίασε 24 υποψήφιους δημ. σ/λους, στο σύνολο των 41 που προβλέπονται για κάθε ψηφοδέλτιο. Δηλαδή πολύ πιο πάνω από το μισό ψηφοδέλτιο. Επομένως, πώς εννοεί τη συνεργασία; 

Για το γκάλοπ

Αλλά εκτός από την κενολογία της παράταξης Μαστροκούκου περί συνεργασίας, ο κ. Γαλουζής τους καταλογίζει πονηρία και ανειλικρίνεια στην υπόθεση του γκάλοπ.  Γιατί εκείνος τους είχε κάνει πρώτος την πρόταση για διενέργεια κοινής δημοσκόπησης, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα βλέπανε και κατά πόσον η κοινωνία της Καλύμνου είναι υπέρ της συνεργασίας τους. Και μάλιστα πρότεινε συγκεκριμένα μία ερώτηση να είναι ποιο ζευγάρι εγκρίνουν οι Καλύμνιοι:  Διακομιχάλης-Γαλουζής, Διακομιχάλης-Μαστροκούκος, Διακομιχάλης – Μαύρος ή Γαλουζής-Μαστροκούκος, Γαλουζής-Μαύρος κ.λπ. Και ενώ συμφώνησαν για κοινό γκάλοπ, η παράταξη Μαστροκούκου το παράγγειλε μόνη της, χωρίς να  πεί τίποτα. Τελικά, έγινε το γκάλοπ με δείγμα μόνο 300 πολιτών περίπου, ενώ ο κ. Γαλουζής είχε ζητήσει να ερωτηθούν 600 πολίτες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο αξιόπιστο. Στο γκάλοπ πιστεύει ο κ. Γαλουζής ότι αποδείχτηκαν ανειλικρινείς. 

Απόφαση της παράταξης

Ο κ. Γαλουζής αποκάλυψε στην ΑΡΓΩ ότι η παράταξή του πραγματοποίησε σύσκεψη, το βράδυ της 3.2.14, στην οποία εξετάστηκε η βαρύτητα και σοβαρότητα της πρότασης για συνεργασία των δύο παρατάξεων. Κατατέθηκαν απόψεις από όλους τους συμμετέχοντες, διεξήχθη δημοκρατικός διάλογος και η τελική απόφαση είναι να κατέβει αυτόνομα η παράταξη, αφού η παράταξη Μαστροκούκου ουσιαστικά δε θέλει τη συνεργασία και τη σαμποτάρει με τις ενέργειές της. Απόδειξη (α) η ασυνέπεια στη διενέργεια της δημοσκόποησης, και (β) η παρουσίαση 24 υποψ. δημ. σ/λων. Αυτές οι δύο κινήσεις τους είναι σαφέστατα δείγματα και μηνύματα ότι δεν θέλουν ειλικρινά τη συνεργασία.

Διαφώνησε ο Γιάννης Μαγκάκης, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας των δύο παρατάξεων. Τη διαφωνία του αυτή τη δημοσιοποίησε από τηλεοράσεως, το απόγευμα της επομένης (4.2.14), δηλώνοντας με εμφανή συναισθηματική φόρτιση ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές με την παράταξη του και ότι δεν ξέρει αν είναι μέλος της παράταξης.  Αίσθηση έκαναν και οι αποστροφές του ότι χωρίς τη συνεργασία με την παράταξη του κ. Μαστροκούκου η προσπάθειά τους να απαλλάξουν την Κάλυμνο από το «καθεστώς Διακομιχάλη» θα είναι «χαμένη προσπάθεια»,  ότι «θα φάνε τα μούτρα τους» και ότι «δεν είναι ολωνών αγαθές οι προθέσεις όσων είπαν όχι στη συνεργασία».

Ο κ. Γαλουζής εκφράζοντας την παράταξη στο σύνολό της, με εξαίρεση τον κ Γ. Μαγκάκη, είναι κατηγορηματικός: «Για μας έκλεισε το θέμα.  Η άλλη παράταξη απλώς μιλάει για συνεργασία, για λαϊκή κατανάλωση, χωρίς να την θέλει. Έκαψαν τη συνεργασία γιατί δεν τη θέλουν».  

«Είμαστε έτοιμοι, ξεκινάμε»

«Είμαστε έτοιμοι, ξεκινάμε», δηλώνει ο κ. Γαλουζής. Η 19η του Φλεβάρη είναι η πιθανότερη ημερομηνία (όπως έκανε μια πρώτη ανάγνωση του ημερολογίου ο κ. Γαλουζής) για την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής του. Θα παρουσιάσει 25-30 υποψ. δημ. σ/λους και το ψηφοδέλτιο του, σε σχέση με το ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2010, είναι ανανεωμένο κατά 50%. Έχει νέους ανθρώπους με γνώση, εργατικότητα και φιλοδοξία προσφοράς στην Κάλυμνο. Μεταξύ αυτών (μου αποκάλυψε) είναι και ο φιλόλογος Ποθητός Μαγκούλιας.

«Έχουμε παράταξη που μπορεί να διαχειριστεί τα δημοτικά πράγματα με επάρκεια, συνέπεια και εργατικότητα», τονίζει με έμφαση ο κ.  Γαλουζής.

Κριτική

Κριτικάροντας τις άλλες παρατάξεις ο κ. Γαλουζής παρατηρεί ότι το έργο που αφήνει πίσω της η δημ. Αρχή είναι «μηδέν» -  με τα δάκτυλα των χεριών του κάνει το σχήμα του μηδενικού. Επίσης, ότι η παράταξη του κ. Μαστροκούκου είναι μια συνέχεια της παράταξης Ρούσσου, που την καταψήφισε ο Καλυμνιακός λαός και ότι  δε φέρνει τίποτα το καινούριο, καμία αλλαγή.  

 

«Αυτές οι εκλογές θα είναι πολύ σκληρές» προειδοποιεί όμως ο κ. Γαλουζής, εννοώντας ότι κάποιοι θα κατεβάσουν την αναμέτρηση των παρατάξεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Επέλεξα για κατακλείδα να τονίσω ότι ο κ. Γαλουζής ήταν πολύ ειλικρινής μαζί μου και εξαιρετικά σαφής στις απαντήσεις και τις θέσεις του, πράγμα σπάνιο για έναν πολιτικό. 

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου MYROS δημοσιεύθηκε από MYROS

    TELIKA MONO KOROIDIES AKOUEI O KALYMNIAKOS LAOS,,GIA ONOMA TOU 8EOU,,ELEOS PIA,,FONAKSETE TON KAISERLI APO THN KW NA DOIOIKA KAI THN KALYMNO,,,H KALYTERH SAS LISH THA EINAI

  • Σύνδεσμος σχολίου karantonis an δημοσιεύθηκε από karantonis an

    Telika ola kataligoun jana sto diakomixali. 2- 3 anthropoi kateuthjnou. Tin parataji. Jeminisame me tous kaliterous ionous kai pame gia dialisi.thero tyxero ton eayto mou pou lipo sto tarpon. Kali dinami giati tin xriazeste.

  • Σύνδεσμος σχολίου Τρικοιλης Παντελης δημοσιεύθηκε από Τρικοιλης Παντελης

    Γαλοουζης Μαυρος και. Μαστροκουκος ειστε και οι τρεις αξιολογοι και ανθρωποι και επιστημονες.
    Ο κοσμος απο εσας εχει απαιτησεις. Αν οχι και οι τρεις τουλαχιστον δυο απο εσας πρεπει να τα βρειτε και να αλλαξετε τα δεδομενα στο νησι. Ο τοπος το εχει αναγκη και απο εσας περιμενει την αλαγη. Ενωστε τις δυναμεις σας, θα ειναι ευχης εργο, μπορειτε να το κανετε,
    Ευχομαι δυναμη και φωτηση και στους τρεις σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos