The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ενημέρωση είχε συσκότιση, νεύρα & επιθετικότητα (vd) Κύριο

Η δημοτική Αρχή έφερε στην Κάλυμνο τον κ. Νικολαΐδη, εκπρόσωπο της  εταιρίας ΑΡΙΩΝ ΑΕ,

προκειμένου να ενημερώσει το δημ. σ/λιο (22.1.14) πάνω σε βασικά και «φλεγόμενα» ζητήματα για το ραντάρ, που προμηθεύτηκε ο Δήμος-Δημ. Λιμεν. Ταμειο (ΔΛΤ), προκειμένου  να ενισχύσει το σύστημα ασφαλείας του λιμανιού της Πόθιας αλλά και του προ αυτού θαλάσσιου χώρου – το παραμύθι για δώρο στους ψαράδες τέλειωσε. Η διαδικασία συνεδρίασης του δημ. σ/λίου πάνω στο θέμα του ραντάρ είχε στο πρώτο μέρος την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της εταιρίας και στη συνέχεια τις διευκρινιστικές ερωτήσεις, καταρχάς,  από τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, και, στη συνέχεια από τους δημ. σ/λους.  

Νευρικός και συσκοτιστικός

Στην ενημέρωσή του ο κ. Νικολαΐδης ήταν μάλλον συσκοτιστικός, γιατί μιλούσε εκ του προχείρου και ο λόγος του είχε νοηματικά άλματα, αχανείς παρεκβάσεις, λεπτομέρειες που δεν βοηθούσαν  και προπάντων εξέφραζαν κατηγορηματικές απόψεις και θέσεις της εταιρίας. Θέσεις, τις οποίες, αντί να τις τεκμηριώσει, είχε την απαίτηση οι δημ. σ/λοι να τις δέχονται με κλειστό το στόμα, ως μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης.

Παρ’ όλα αυτά η ομιλία του είχε ενδιαφέρον γιατί μας εξήγησε τα εξής απρόσμενα:

Α)  Την πρόταση για να προμηθευτεί ο Δήμος-ΔΛΤ Καλύμνου το ραντάρ την υπέβαλε αυτός στη δημ. Αρχή και αυτή τη δέχτηκε.

Β)   Η τιμή των 120.000€ είναι η κανονική τιμή και τα περί ραντάρ των 15.00€ είναι, περίπου, ανάξια λόγου.

Γ)   Το ραντάρ δεν βλάπτει στην υγεία των κατοίκων. Η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι ακίνδυνη, όσο 2,5 κινητά!

Οι ερωτήσεις δυνατές

Όταν ξεκίνησαν οι ερωτήσεις ήταν αυτόματη η έκρηξη του κ. Νικολαΐδη. Φάνηκε ότι προσήλθε στο δημ. σ/λιο φορτισμένος από κάποια ενημέρωση που του έκαναν από τη δημ. Αρχή για το τι λένε οι αντιπολιτεύσεις. Ωστόσο οι δημ. σ/λοι διατύπωσαν πολύ εύστοχες ερωτήσεις, που σε μερικές περιπτώσεις εκνεύρισαν τον κ. Νικολαΐδη και σε άλλες τον άφησαν άφωνο και άλαλο.

Ο κ. Μαστροκούκος, ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης, ρώτησε για το κόστος της μελέτης και ο κ. Νικολαΐδης απάντησε με εκρηκτική νευρικότητα  και οργή.

Ο κ. Γαλουζής υπέβαλε σειρά ερωτήσεων και υποχρέωσε τον, αρχικά, νευρικό τεχνοκράτη να αποδεχτεί εξαντλητική ανάκριση πάνω σε κρίσιμα σημεία της μελέτης και του συστήματος που προμηθεύτηκε ο Δήμος.

Ο κ. Μιχ. Μπούκης, με τη γνώση που διαθέτει ως πρώην και 8 χρόνια πρόεδρος του ΔΛΤ, υποχρέωσε τον κ. Νικολαΐδη να σταματήσει τη νευρικότητα και να απαντά στις απορίες.

Ο κ. Σάκης Ζερβός «κόλλησε στον τοίχο» τον κ. δήμαρχο και τον κ. Νικολαΐδη  παρουσιάζοντάς τρεις μελέτες για το ραντάρ και, εν γένει για το σύστημα ασφαλείας. Η 1η στις 9.4.13 από το ΔΛΤ, η 2η στις 9.10.13, από τις Τεχν. Υπηρ. του δήμου για λογαριασμό του ΔΛΤ, και οριστικοποιήθηκε από την ΑΡΙΩΝ ΑΕ που εκπροσωπεί ο κ. Νικολαΐδης(!!!), και η 3η από την Αρίων ΑΕ.  Ο κ. Ζερβός υπέβαλε το ερώτημα βάσει ποιας μελέτης προκηρύχθηκε το έργο;  Ο κ. Νικολαΐδης στην απάντησή του ήταν αποκαλυπτικός γιατί, κατά τη γνώμη μας, εξέθεσε τη δημ. Αρχή. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι και οι τρεις μελέτες ήταν μία και μόνο, αυτή της ΑΡΙΩΝ, της εταιρίας του. Επίσης, ότι η εταιρία του ανέλαβε τη μελέτη το 2011 με απευθείας ανάθεση από τη δημ. Αρχή, δηλαδή από την ανάληψη της εξουσίας -  και στο τέλος αυτή η εταιρία που έκανε τη μελέτη, πήρε και το έργο μέσω διαγωνισμού!  Στο διάστημα αυτό η δημ. Αρχή κρατούσε στο σκοτάδι το δημ. σ/λιο. Η διαφάνεια ήταν απούσα. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι οι διαδικασίες της δημ. Αρχής «όζουν» (μυρίζουν) και «εγείρουν απορίες».

Ο κ. Γ. Μαύρος, ανεξ. Δημ. σ/λος, έδωσε έμφαση στο θέμα της επικινδυνότητας και σηκώθηκε για άλλη μια φορά θύελλα. Ο μεν πρόεδρος του δημ. σ/λίου. κ. Ν. Γαβαλάς,  απαγόρευε στον κ. Μαύρο να θέσει αυτό το θέμα, ο δε κ. Νικολαΐδης το θεωρούσε ως ανύπαρκτο. «Το τελευταίο που θα μας απασχολούσε είναι η επικινδυνότητα του ραντάρ, γιατί το ραντάρ δεν βλάπτει» . Να σημειωθεί ότι, παρά το αβλαβές του ραντάρ που ισχυρίζεται η δημ. Αρχή και η προμηθεύτρια εταιρία, ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι θα το μεταφέρει αλλού (στη Χαλή λέγεται). Ήταν επόμενο να δεχτούν την επίθεση του κ. Μαύρου και ο κ. πρόεδρος αλλά και ο κ. Νικολαΐδης που δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ερώτηση με ποια επιστημονική εγκυρότητα   μιλάει για το αβλαβές του ραντάρ.  Αλλά εναντίον του κ. δημάρχου καταφέρθηκε ο κ. Μαύρος κατηγορώντας τον ότι κομμάτιασε το θέμα του ραντάρ παρουσιάζοντας χώρια τον κ. Νικολαΐδη, τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρίας, και χώρια τους επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος», που ήταν προγραμματισμένο να έρθουν στην Κάλυμνο την επομένη, 23.1.14, για να κάνουν μετρήσεις στο ραντάρ και σε όλες τις κεραίες τηλεοπτικών σταθμών, κινητής τηλεφωνίας κ.α., που υπάρχουν στην Κάλυμνο.  

Ο κ. Γ. Κατσοτούρχης μίλησε ως εκπρόσωπος των ψαράδων και κατάγγειλε ότι στο θέμα αυτό δεν ενημέρωσαν ούτε και ρώτησαν τους ψαράδες.

Το γενικό συμπέρασμα

Η συνεδρίαση αυτή κάθε άλλο παρά διαφωτιστική ήταν.  Επιγραμματικά σημειώνουμε:

1.   Ο κ. Νικολαΐδης, αν και ικανό στέλεχος της εταιρίας, με οξύνοια, γνώση και εμπειρία, δεν τα έβγαλε πέρα με τους Καλύμνιους δημ. σ/λους. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Κάλυμνος διαθέτει πολύ δυνατά μυαλά στην αντ/τευση.  Οι δημ. σ/λοι και τα στελέχη της συμ/τευσης δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τις ικανότητές τους, γιατί ήταν εκ των προτέρων «σύμμαχοι» του κ. Νικολαΐδη και της ΑΡΙΩΝ ΑΕ, ως μη όφειλαν.

2.   Τα συστήματα ασφάλειας των λιμανιών και η διακίνηση της τεχνολογίας ξεκινά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές  εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και κατεβαίνει (βλέπε Ζήμενς και όλη τη γερμανική τεχνολογία) στις χώρες του νότου και προπάντων στα προτεκτοράτα τους. Είναι ωμή η ιμπεριαλιστική πολιτική στο εμπόριο..

3.   Ο κ. Νικολαΐδης πάλεψε να αποδείξει ότι η δημ. Αρχή καλώς έπραξε, αλλά όταν ο κ. Ζερβός παρουσίασε το θέμα των τριών μελετών και της αδιαφάνειας, έκανε πίσω. Σχεδόν σήκωσε ψηλά τα χέρια σαν να έλεγε «αυτά είναι δικά σας θέματα». 

4.   Η δημαρχία Διακομιχάλη οφείλει να εξηγήσει επαρκώς (α) αν πρώτα αγοράστηκαν αυτά τα συστήματα και μετά έγιναν οι άλλες διαδικασίες, όπως καταγγέλθηκε, και (β) τι  ακριβώς συνέβη με την πρωθύστερη υπογραφή του επιτρόπου, κι αν υφίσταται πρόβλημα νομιμότητας.   

(φωτο, από αριστερά: Νικολαΐδης, Διακομιχάλης, Γαβαλάς, Ζερβός)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos