Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Παρουσιάστηκε το Λεξικό του Ιδιώματος της Καλύμνου

Το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» πραγματοποίησε, στις 15.1.14,  ετήσια γενική συνέλευση

και παρουσίαση της νέας του έκδοσης “Λεξικό του Ιδιώματος της Καλύμνου”.

Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος και το βιβλίο παρουσίασε η κ. Ελ. Γιακουμάκη, γλωσσολόγος, τ. δ/ντρια του Κέντρου Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Για την πορεία συγγραφής του λεξικού μίλησε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Μιχάλης Ε. Σκανδαλίδης και οι συντελεστές της έκδοσης. Η τελετή της παρουσίασης ολοκληρώθηκε με τις απονομές του Αναγνωστηρίου διά του κ. προέδρου του: Πλακέτα στους κ. Σκανδαλίδη και Χατζηδάκη, δώρα τοπικής παραγωγής (μέλι & σφουγγάρι) την κ. Γιακουμάκη και τον κ. Σκανδαλίδη και αναμνηστικά διπλώματα στους κ. Χατζηθεοδώρου και Χειλά.  

Το βιβλίο αποτελείται από 860 σελίδες (+5) και συνεργάτες του συγγραφέα στη συγκέντρωση λεξιλογικού υλικού ήταν τριμελής ομάδα του Αναγνωστηρίου αποτελούμενη από τους κ.κ. Κυρ. Χατζηδάκη- συντ. καθηγητή Αγγλικών, Γ. Χατζηθεοδώρου-συντ. καθηγητή μουσικής και Ιω. Χειλά-συντ. δάσκαλο. Την τριμελή αυτή ομάδα συνέδραμαν στο έργο της οι σεβάσμιες κυρίες της Χώρας Καλύμνου Καλλιόπη Ν. Σακαλέρου-Πατανά και Καλή Κ. Χατζηδάκη-Χαλκίτη.

Προλογίζουν την έκδοση ο περιφερειάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης και το δ.σ. του Αναγνωστηρίου.

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Καλυμνιά ζωγράφος κ. Μ. Μπιλλήρη.

Χορηγοί της έκδοσης  είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δήμος Καλυμνίων, και η εταιρία πετρελαιοειδών Α.Ε. ΑΡΓΩ.

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Ειρήνη Σκουφετζή δημοσιεύθηκε από Ειρήνη Σκουφετζή

    Πολύ καλά κάνετε και επισημαίνετε αυτές τις συμπεριφορές κ. Μαγκούλια.Πόσο απογοητευτικό είναι να βιώνει κάποιος τέτοιες στάσεις και μάλλιστα κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης σαν αυτή στην οποία αναφέρεσθε, που όλοι μας θα έπρεπε να στεκόμαστε με συγκίνηση και θαυμασμό για την επίτευξη ενός τόσο αξιόλογου έργου που τόσοι σyμπολίτες μας μόχθησαν για να πραγματωθεί και θα πρεπει να μάς κάνει υπερήφανους ως λαό.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ποθητός  Μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από Ποθητός Μαγκούλιας

    Καταρχάς ,να σας ευχαριστήσω για την προβολή των εκδηλώσεων & δράσεων του σωματείου μας .Εκδόσεις σαν κι αυτή του λεξικού αλλά και άλλες πολλές εκδόσεις σωματείων ή συγγραφέων ατομικά αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας αυτού του τόπου , “κτήμα παντοτινό”. Θέλω ωστόσο να εκφράσω την θλίψη μου για την συμπεριφορά συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης .Άλλοι με τα κινητά ,άλλοι με την ακατάσχετη φλυαρία ,μερικοί με τις χυδαιολογίες τους ανέδειξαν ένα σημαντικό μειονέκτημα μας ,την έλλειψη κοινωνικής αγωγής και την αδυναμία προσαρμογής και σεβασμού των υπόλοιπων συμπολιτών μας .Δεν είναι όλες οι εκδηλώσεις του τύπου “είδα φως και μπήκα” .Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται όχι μόνο από τα μεγάλα αλλά και από τα μικρά και καθημερινά.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία .
    Με εκτίμηση
    Ποθητός Μαγκούλιας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version