Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

Σύγχρονοι προβληματισμοί  - Γράφει ο Βασίλης Σ. Χατζηβασιλείου

 

 «Σκάνδαλον επί σκανδάλω προστιθέμενον,

  θέλει αναδείξει τροπαιούχους τους εχθρούς της πατρίδος μας!»

                                                        ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

 

                 Προφητική φράση απίστευτης σοφίας αλλά και επικαιρότητας είναι η πιο πάνω, όπως τη διατύπωσε κάποτε ο πρώτος Κυβερνήτης  της Ελλάδας, ο  Ιωάννης  Καποδίστριας.

                Με ποιά λέξη, άραγε, μπορεί κανείς να κατονομάσει τα γεγονότα εκείνα που αποθηκεύτηκαν στη μνήμη του λαού μας και προκάλεσαν τη γενική αγανάκτηση και δυσφορία του  στις μέρες μας; Πράξεις που  γίνονται η αιτία, μα και το αποτέλεσμα, να αποκαλύπτονται και να δυσανασχετούν εναντίον μας εχθροί και  φίλοι  της πατρίδας μας; Ποιά άλλη από τη λέξη: Σκάνδαλα!

                Σκάνδαλο δεν είναι μόνο η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Σκάνδαλο είναι η εγκατάλειψη της υπαίθρου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας. Σκάνδαλο είναι οι χωματερές που υποδέχτηκαν τους καρπούς της Ελληνικής γης. Σκάνδαλο είναι που συνήθισαν οι Έλληνες τις επιδοτήσεις, τις κομπίνες, τις μίζες και τα κάθε μορφής ρουσφέτια. Σκάνδαλο είναι που οδηγήθηκαν οι Έλληνες στο χρηματιστήριο και τον εύκολο πλουτισμό. Σκάνδαλο είναι που οι Έλληνες διαμόρφωσαν την πεποίθηση ότι η κατανάλωση αποτελεί τον κύριο στόχο της ζωής τους χωρίς την αντίστοιχη παραγωγή. Σκάνδαλο είναι που σπρώχτηκαν οι Έλληνες στις βρώμικες μπίζνες και στα γκισέ των τραπεζών για δανεικά. Σκάνδαλο είναι η κομματοκρατία που κυριαρχεί στην Ανώτερη και Ανώτατη Ελληνική Εκπαίδευση και η αναγκαστική μετανάστευση της δυναμικότερης μερίδας της  νεολαίας μας σε άλλες χώρες.

                 Σκάνδαλο είναι που διαχωρίστηκαν οι Έλληνες σε πράσινους, μπλε, κόκκινους, κίτρινους, μαύρους και σε λογής - λογής χρώματα. Σκάνδαλο είναι που τα τελευταία  χρόνια ζήτησαν κι εξακολουθούν με θρασύτητα και αναλγησία να ζητούν από τον ανήμπορο Έλληνα να βάζει συνεχώς πλάτη για να βγει από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ  κάποιοι επιτήδειοι καιροσκόποι πλούτισαν σε βάρος του, έγιναν εκατομμυριούχοι και επένδυσαν το χρήμα τους σε  offshore εταιρείες ή το  έστειλαν  σε τράπεζες του εξωτερικού. Σκάνδαλο είναι που ο Ελληνικός Λαός δεν βλέπει φως στο τούνελ, αφού δεν μπορεί ούτε σπίρτο να ανάψει μέσα  στο τούνελ.

                Σκάνδαλο είναι που δεν είδαμε ποτέ σοβαρά την ανάπτυξη της χώρας μας, δεν εκμεταλλευτήκαμε όσο έπρεπε τους ανεκτίμητους  θησαυρούς της μακραίωνης ιστορικής μας κληρονομιάς, τον πλούτο του  φυσικού μας περιβάλλοντος, των θαλασσών και του υπεδάφους μας. Σκάνδαλο είναι που η Ελλάδα δεν απόχτησε την ανταγωνιστικότητα ή έστω την  άμιλλα με άλλους λαούς.

                 Σκάνδαλο είναι να ταπεινώνεται  ένας υπερήφανος λαός και να καταδικάζεται σε φτώχεια, ανεργία και μιζέρια. Σκάνδαλο είναι που  δεν αποδίδονται ευθύνες και δεν τιμωρούνται παραδειγματικά όλοι ανεξαίρετα οι παραβάτες των νόμων. Σκάνδαλο είναι   που διοχετεύθηκε  στον Ελληνικό Λαό ο πανικός, ο θυμός,  η απογοήτευση και η σύγχυση, ενώ χάθηκε  η σιγουριά, η ηρεμία, η  ελπίδα, το όραμα. Σκάνδαλο είναι η επιμονή διεφθαρμένων πολιτικών δυνάμεων να θέλουν να μας σώσουν. Σκάνδαλο είναι ότι ο Ελληνικός Λαός είναι ευκολόπιστος. Σκάνδαλο είναι να πιστέψει κάποιους ξανά, αφού ούτε μεταξύ τους τα βρίσκουν, ενώ θα έπρεπε να απαλλαγεί ο τόπος από τα μιάσματα και τα λαμόγια της πολιτικής. Σκάνδαλο είναι τα αλλεπάλληλα εκβιαστικά εκλογικά διλήμματακαι οι απατηλές υποσχέσεις, μα το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι να αδιαφορούμε και να ρίχνουμε τις ευθύνες για τα δικά μας σφάλματα  σε άλλους.

                 Μας λείπει  η έμπρακτη, η άδολη αγάπη για τον τόπο μας. Μας λείπει η εργατικότητα, η ομόνοια και η αλληλεγγύη. Μας λείπει η αδούλωτη πίστη στις ακατάλυτες αξίες της δικής μας Φυλής.  Γιατί πώς αλλιώς μπορούμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα ούτε πουλιέται, ούτε εξαγοράζεται, αλλά ούτε και υποθηκεύεται;

                             ΒΑΣΙΛΗΣ  Σ.  ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

                             τ. Δικηγόρος-Ιστορικός Συγγραφέας    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version