The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο δήμαρχος «παίζει» πολιτική από την TV Κύριο

Χάθηκε η χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα του ΧΥΤΑ

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου.  Ακολουθούν τα σχόλιά μας.

 

*

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 09-12-2013

 

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση – Προκήρυξη  για Έργα κατασκευής νέων ή επέκτασης υφιστάμενων Χώρων Υγειονομικής Ταφής μη Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΑ).

 

 Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα  «περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», άξονας προτεραιότητας 4, «Προστασία εδαφικών συστημάτων και διαχείριση στερεών αποβλήτων»  ο οποίος  συγχρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής, με Προϋπολογισμό  € 15.000.000.

Απευθύνεται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄ και Β΄ βαθμού)

 

Τι χρηματοδοτείται

  • Έργα κατασκευής νέων και επέκτασης υφιστάμενων Χώρων Υγειονομικής Ταφής μη Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΑ), συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία των εγκαταστάσεων.
  • Απόκτηση της απαιτούμενης γης για την κατασκευή των υποδομών, έως 10% επί του κόστους υποδομών.
  • Στις περιπτώσεις υποβολής προτάσεων για τις οποίες οι μελέτες είναι υπό εκπόνηση ή έχουν ολοκληρωθεί, οι μελέτες αυτές μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΠΕΡΑΑ. 

 

Περιοχή εφαρμογής Όλη η Ελλάδα

 

Ποσοστό συγχρηματοδότησης 100% (Ταμείο Συνοχής)

 

Η Περίοδος υποβολής προτάσεων αρχίζει  από  9/12/2013 έως 31/12/2013

Επειδή ο φάκελος του έργου, ΧΥΤΑ Καλύμνου ,είναι πλήρης και έτοιμος  για την επανένταξη του,  η παρούσα Πρόσκληση- Προκήρυξη αποτελεί θαυμάσια  ευκαιρία για την Δημοτική Αρχή να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα  της ρύπανσης του περιβάλλοντος, από την ανεξέλεγκτη διάθεση- καύση των απορριμμάτων, καθώς και οριστική λύση στα επαπειλούμενα από 1-1-2014 εξοντωτικά, για την Καλυμνιακή κοινωνία, πρόστιμα.

Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι χρηματοδοτείται και η αγορά της απαιτούμενης γης για την κατασκευή του έργου ,δίνοντας οριστική λύση στο οικοπεδικό ζήτημα.   Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα πράξει τα δέοντα.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

*

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ

O Δήμος είχε τη χρυσή ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα του ΧΥΤΑ, χωρίς να βάλει ευρώ, και όμως δεν τα κατάφερε. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει σε όλης της τη «δόξα» την πολιτική αλλοτρίωση αυτής της δημ. Αρχής, την αποξένωσή της από τα προβλήματα της Καλύμνου. Αναλώνεται καθημερινά τηλεοπτικές παρουσίες και τηλεφωνικές παρεμβάσεις (μη μιλήσει κανείς για τίποτα, έτοιμος ο κ. δήμαρχος για απάντηση).  Χρησιμοποιώντας τις τοπικές τηλεοράσεις σαν εργαλείο μικροπολιτικής, ενώ η πολιτική στην ανάπτυξη παραμένει στα αζήτητα.  

Αν αυτή η βαριά αμέλεια της δημ. Αρχής  συνδυαστεί με τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις, για «αποστόμωση» του κ. Μαστροκούκου, τα πράγματα γίνονται τραγικά. Συγκεκριμένα, ο μεν εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου, ο κ. Γ. Θανάτσης, δήλωσε ότι η δημ. Αρχή έχει υπόψη της το πρόγραμμα και ασχολείται μ’ αυτό (και βέβαια δε φέρει καμιά ευθύνη, γιατί δεν είναι ούτε καν δημ. σ/λος), ενώ ο ίδιος ο κ. δήμαρχος δήλωσε (προφανώς δεν είχαν προσυνεννοηθεί ότι δεν ασχολούνται μ’ αυτό το πρόγραμμα, γιατί δεν προλαβαίνουν (!!!).

Το  ερώτημα είναι: «Με ποιο δικαίωμα ο κ. δήμαρχος δεν προλαβαίνει ένα πρόγραμμα που τον… περίμενε;» Δεν είναι πρόγραμμα για τη δική του επιχείρηση, είναι πρόγραμμα από το οποίο θα αποκόμιζε μέγιστη ωφέλεια ο Καλυμνιακός λαός – και βέβαια θα αποκαθιστούνταν οι ιδιώτες που διεκδικούν ένα μεγάλο μέρος της ορεινής περιοχής του ΧΥΤΑ ως δική τους περιουσία.

Ο κ. δήμαρχος αυτό που εκστόμισε, το «δεν προλαβαίνουμε», είναι το φοβερό.  Και για να δώσει αισιοδοξία στο λαό, μας «έδειξε» περιχαρής ένα μεγάλο(!) αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλύμνου (7.12.13), λέγοντάς μας να χαρούμε τη «διπλή γιορτή, του Αγ. Νικολάου και του μεγάλου αεροπλάνου». Για το ΧΥΤΑ , κουβέντα. Εκεί είμαστε για τα πανηγύρια.

Όταν πια σου δίνουνε δωρεάν τη λύση ενός τεράστιου προβλήματος κι εσύ δεν μπορείς να το δεις γιατί «παίζεις» τηλεοπτική πολιτική,  ε τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos