The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Ανάμεσα στους βασικούς δείκτες πολιτισμού κάθε χώρας, που θέλει να λέγεται πολιτισμένη και δημοκρατική,

είναι και ο τρόπος προσέγγισης, αποδοχής, και  σεβασμού της ανθρώπινης ποικιλομορφίας».

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 3-12-2013

 

ΘΕΜΑ: «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

 

Η 3η του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία .  Ανάμεσα στους βασικούς δείκτες πολιτισμού κάθε χώρας, που θέλει να λέγεται πολιτισμένη και δημοκρατική, είναι και ο τρόπος προσέγγισης, αποδοχής, και  σεβασμού της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Σήμερα, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, βιώνουν με το ποιο σκληρό και απάνθρωπο  τρόπο την γενικότερη οικονομική κατάσταση ,αφού η κάλυψη των βασικών αναγκών τους, όπως  ιατροφαρμακευτικής,  ασφαλιστικής, κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, τελούν υπό ανεπάρκεια.  

Πριν μερικές ημέρες φέραμε στην επιφάνεια και αναδείξαμε την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται τα ΑΜΕΑ με την έλλειψη  Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κάλυμνο. . Για την γραμματειακή τους και μόνο υποστήριξη  υποχρεούται να ταξιδεύουν στην Λέρο ή στην Κω ,όσες φορές κι αν  χρειαστεί, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαραίτητης φάκελος τους.

Φωτεινό όμως παράδειγμα, αποτελεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με Αναπηρία «Ο Άγιος Παντελεήμων» που εδρεύει στο Άργος Καλύμνου .Ο χώρος στέγασής τους, η εκπαιδευτική διαδικασία και η δημιουργική εφαρμογή των γνώσεων τους, εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη.

Επιπροσθέτως, το εν λόγω Σωματείο, με στοχευόμενες συνεργασίες, πολιτείας φορέων και ευαίσθητων ιδιωτών,  κατάφερε μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις έξι μηνών, να συντάξει μελέτη και να εντάξει ένα τεράστιο  έργο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπου προβλέπεται η  κατασκευή κοιτώνων και κοινόχρηστων χώρων φιλοξενίας παιδιών με Αναπηρία, προϋπολογισμού 1.300.000 ΕΥΡΩ

Μας διδάσκουν λοιπόν, ότι όλοι  μαζί μπορούμε να παλέψουμε για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και  τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο, για μια διαφορετική πορεία της Καλύμνου.

Μας προτρέπουν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τα βήμα μας με όλες οι κοινωνικές ομάδες και  συλλογικότητες που αγωνίζονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ανθρωπιά, για μια Κάλυμνο της δημιουργίας, της αλληλεγγύης,  της ενότητας και της Αναγέννησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΟΙ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΙ ΛΙΘΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ!!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ; ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ..... ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΟΗΘΑΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΕΡΓΟ - ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ - ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΠΙΛΕΥΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!! ΕΞΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!! ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΙΕΣ!!!!!!! ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ!!!!!! ΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ!!!!! ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos