The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ψέριμος: Δήμαρχος καπάτσος, κυβέρνηση ασόβαρη Κύριο

Ανάπτυξη=  «δωρεάν οικόπεδα», «επένδυση» 100 εκατ. €, δωρεάν ψυγεία

 

Η περιβόητη βιβλική καταστροφή στην Ψέριμο αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την καταστροφική λογική και λαϊκίστικη πολιτική του δήμου και της κυβέρνησης. Ο υπουργός εσωτερικών κ. Μιχελάκης έδωσε στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου 310 χιλ. € για αποκαταστάσεις, αποζημιώσεις και βοηθήματα σε πληγέντες, από τη θεομηνία της 25.11.13, και στο Δήμο Καλύμνου, για την Ψέριμο, 100 χιλ. €  Και ο χειμώνας μόλις που αρχίζει. Μαγκιά και καπατσοσύνη του δημάρχου κ. Διακομιχάλη. Έτσι «παίζεται» η πολιτική.

Αυτοψία & εκτίμηση ζημιών

Η κυβέρνηση κήρυξε την Ψέριμο σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης». Χωρίς σοβαρή καταγραφή των ζημιών, χωρίς έλεγχο του τι ακριβώς συνέβη. Την επισκέφθηκαν με ελικόπτερο Super Puma ο υπουργός εσωτερικών κ. Μιχελάκης, ο περιφερειάρχης  κ. Ι. Μαχαιρίδης, παρόντες και από την Κάλυμνο ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ο έπαρχος κ. Κ. Σταυλάς και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδ/νήσου κ. Φ. Χατζηδιάκος. Είδαν «βιβλικές καταστροφές» (έτσι τις αξιολόγησαν με μια ματιά) στο χείμαρρο-λεωφόρο και στην παραλιακή ζώνη, πάνω στην αμμουδιά (βλέπε φωτο, τις πήραμε από Τo FB ΨΕΡΙΜΟΣ) , είδαν επίσης τρία αμάξια και δεκάδες (έτσι λένε!) μηχανάκια που τα παρέσυραν στη θάλασσα τα ορμητικά νερά του χειμάρρου και έβγαλαν στο τάκα-τάκα τα συμπεράσματά τους. Η κορύφωση της «βιβλικής καταστροφής» ήταν τα νερά και οι λάσπες  σε ισόγεια καταστήματα πάνω στις όχθες του χειμάρρου, καθώς και λασπωμένα ψυγεία και πλυντήρια.

Οι καταστροφές

Πραγματικά κατέβασε πολύ νερό ο χείμαρρος. Κύμα που προκαλούσε τρόμο. Βρήκε πάνω στο πέρασμά του χειμαρρικές… αυλές, ισόγεια σπίτια  και παραπήγματα  και επιτέθηκε «εκδικητικά». Εισέβαλαν επίσης νερό με λάσπες στην ισόγεια εκκλησία και στα κελιά της Παναγίας της Ψεριμιώτισσας.

Όλα αυτά είναι ασφαλώς ζημιές, ίσως και σοβαρές. Όχι όμως «βιβλική καταστροφή». Ο όρος αυτός για τις ζημιές στην Ψέριμο (καθώς και δυο-τρία σπίτια της Καλύμνου) από τη νεροποντή της 25.11.13 είναι καλυμνιακή μυθοπλασία και τερατολογία.  Αλλά στις δηλώσεις των γυναικών ακούστηκε και ο καθαρός λόγος από μια ηλικιωμένη Ψεριμιώτισσα που είπε τα πράγματα με το όνομα τους, ότι οι Ψεριμιώτες φταίνε που κλείσανε το ρέμα και γι’ αυτό προκλήθηκαν αυτές οι καταστροφές. Αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Χρ. Χατζημιχάλης έκανε σοβαρή δήλωση στον τηλεοπτικό φακό  του TV12 λέγοντας ότι όλα αυτά εδώ (γκρεμισμένα) είναι αυθαίρετα.  

Το «φράγμα» έσπασε

Και η απορία όλων είναι πώς βρέθηκε τόσο νερό στον κεντρικό χείμαρρο-λεωφόρο του νησιού!  Είναι γνωστό σε όλους, άσχετα αν ειπώθηκε καθαρά: Η «ιδιωτική πρωτοβουλία» δημιούργησε με μπουλντόζα ένα τεράστιο «φράγμα» που εγκλώβιζε  τα νερά από τη μεγάλη κοιλάδα με τους ελαιώνες, στα ενδότερα του νησιού, και από τις γύρω πλαγιές.  Η λίμνη ήταν μεγάλης έκταση και βαθιά. Όσο οι βροχές ήταν ήπιες, το «φράγμα» άντεχε.  Τα νερά όμως της βροχής στις 25.11.13 υπερχείλισαν το «φράγμα», άσκησαν ισχυρές πιέσεις στα χωματένια τοιχώματά του και το έσπασαν. Αποτέλεσμα, να απελευθερωθούν φοβερές ποσότητες νερού και να εφορμήσουν κατά του οικισμού, αφού το πέρασμά του είναι μέσα από τον οικισμό.  Ο δήμαρχος πήγε μηχανήματα στην Ψέριμο και δήλωσε ότι θα ανοίξει το φράγμα.

Έχει έρωτα με την Ψέριμο

Η πρώτη νίκη του κ. Διακομιχάλη είναι αδιαμφισβήτητη: Τσίμπησε 100 χιλ. € για την Ψέριμο (διεκδικεί κι άλλα), όταν ο περιφερειάρχης πήρε μόλις 310 χιλ € για όλη την περιφέρεια.  Το νησί αυτό της πολύπαθης Ψερίμου είναι θύμα των κατοίκων του και του κ. Διακομιχάλη. Οι κάτοικοι ιδιοποιούνται εκτάσεις του Δήμου, καταπατούν το χείμαρρο-κεντρική οδό του νησιού, καταπατούν ακρογιαλιές και μετά έχουν να κάνουν με το κράτος και τη δημοτική Αρχή. Είναι θύμα όμως και του κ. Διακομιχάλη που τους τάζει της «Παναγιά τα μάτια» και αυτοί τα δέχονται μετά χαράς.  

-    Την προηγούμενη προεκλογική περίοδο μοίραζε,  φραστικά βέβαια, «δωρεάν οικόπεδα σε ομογενείς», που θα χτίζανε σπίτια και θα απογειωνόταν η ανάπτυξη του νησιού. Το «όραμά» του αποδείχτηκε παρόραμα.   

-    Αυτή την προεκλογική περίοδο ξεκίνησε ενωρίς άλλο κόλπο ανάπτυξης:  Επένδυση100 εκατ. € για την κατασκευή υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αναζητούσε επενδυτή, δεν βρήκε (κορόιδο…), έσβησε τον αριθμό 100 εκ. € και άφησε ανοικτή την επένδυση, για όλα τα «αναστήματα». Και πάλι απέτυχε.

-   Τώρα έρχονται ψυγεία , κουζίνες και λοιπές αγιοβασιλιάτικες ενισχύσεις. Ο κ. Διακομιχάλης θα οργανώσει διαδικασίες «ταχύτητας» και  την επικοινωνιακή του καμπάνια μοιράζοντας χρήματα μέσα σε τοπίο ομίχλης. 

Τελικά ο κ. Διακομιχάλης έχει αποδειγμένα μεγάλο «έρωτα» με την Ψέριμο.

Προβλήματα στη διάθεση των χρημάτων

Τώρα όμως  υπάρχουν και κάποια προβλήματα στη διάθεση των χρημάτων:

1) Η υπεύθυνη, από επιτροπή μηχανικών,  πιστοποίηση των καταστροφών.

2) Η επιλογή… των πληγέντων.

3) Η νομιμότητα στη διάθεση των χρημάτων, γιατί τα ποσά πρέπει να εγκριθούν από το δημ. σ/λιο και, κυρίως από τον Επίτροπο. Δεν μπορούν να διατεθούν μέσω του «εκκλησιαστικού συμβουλίου» της Παναγιάς Ψερίμου, όπως παλιά…

4) Η διαφάνεια στις διαδικασίες.

5) Αν θα προβεί ο Δήμος σε αγορές ψυγείων και πλυντηρίων (χριστουγεννιάτικο δώρο, αντί για τους διάνους παρελθόντων ετών) ή θα μοιράσει «ζεστό χρήμα».

6) Η σύνταξη τεχνικών μελετών για έργα αποκατάστασης,  η κοστολόγησή τους κλπ.

7)  Αν τελικά όλες αυτές οι δαπάνες του δημάρχου δεν περάσουν και υποχρεωθεί αυτός και το δημ. σ/λιο (αν ψηφίσει στα «τυφλά») να τα βάλουν από τις τσέπες τους.

8)  Θα αποζημιώσει και τα αμάξια-μηχανάκια που βρέθηκαν στη θάλασσα - γιατί ήταν παρκαρισμένα στο χείμαρρο; 

9)   Τα έργα για αποκαταστάσεις κατά μήκος του χειμάρρου θα χρειαστούν μελέτες; Μελέτες, π.χ., (α) αναγκαιότητας-σκοπιμότητας, (β) τεχνικές, (γ) κόστους, (δ) περιβαλλοντικές κ.α., ώστε ο Επίτροπος να εγκρίνει τις δαπάνες. Ή μήπως, πάνω στην αναμπουμπούλα υπερισχύσει η πολιτική «γραμμή» και μέθοδος «δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» από τον ελεύθερο κορβανά;

Μάλλον τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. δήμαρχο, γιατί πήρε στα χέρια του ένα «καυτό δώρο». Ξέρει όμως τι θα κάνει. Η ευκαιρία είναι καθαρά προεκλογική.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos