Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επέτειος της 7ης Μαρτίου από 4 Μαρτίου έως 8 Μαρτίου

Ο εορτασμός της Δωδεκανησιακής επετείου της 7ης Μαρτίου, φέτος ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου με την κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές, για να ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου με Δοξολογία και παρέλαση.

 

Η κατάθεση έγινε στον ανδριάντα του αγωνιστή της Δωδεκανησιακής ελευθερίας Σκεύου Ζερβού, στην πλατεία Επαρχείου, με την παρουσία του μητροπολίτη κ. Παϊσίου, των εκπαιδευτικών αρχών και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.

Η κατάθεση έγινε στις 4 του μηνός, ημέρα Παρασκευή, και πάντα έτσι γίνεται αν η εθνική επέτειος πέφτει Δευτέρα, για δύο λόγους, (α) η κατάθεση των μαθητών να μη γίνεται την ίδια μέρα με την κατάθεση των επισήμων, και (β) να γίνεται πάντα σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Απορίες: Αν τα σχολεία καταθέσουν τα στεφάνια τους την ίδια ημέρα με τους επισήμους, η εορτή θα βεβηλωθεί…; Επίσης, για τη μαθητική κατάθεση – έξτρα από την αργία της ημέρας - πρέπει οπωσδήποτε να χάνονται και ώρες μαθημάτων; Μόνο έτσι τιμάται η εθνική επέτειος της 7ης Μαρτίου;

Κι αν τόσο πολύ «καίει» την πολιτεία η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα (7 Μαρτίου 1947), για τι δε λένε και κάτι στην τηλεόραση για την ημέρα αυτή του Ελληνισμού; Κάθε χρόνο μουγκαμάρα τα εθνικά ΜΜΕ για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Μόνο αν πρόκειται να είναι παρών στη Ρόδο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο πρωθυπουργός. Λέμε: μόνο…. Αν…    

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version