Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Νοέμβριος 2003

-      Οι σκουπιδότοποι εκπέμπουν διοξίνες σε απόσταση 4 χλμ. όπως λένε οι επιστήμονες και όλες οι έρευνες και τα άρθρα στις αθηναϊκές εφημερίδες. Ο δικός μας σκουπιδότοπος που καπνίζει μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι απέχει μόνο 1 χλμ. από την Πόθια.

Η μελέτη για το νέο ΧΥΤΑ είναι έτοιμη, έτοιμο και το χρήμα. Γιατί ακόμα παίζονται μικροπολιτικά παιχνιδάκια, που μας καθυστερούν επικίνδυνα και είναι εις βάρος της υγείας όλων;

 -      Στη γειτονική μας Λέρο ταξιτζήδες, που μετέφεραν μαθητές μετά από σύμβαση που υπέγραψαν με το Δήμο, πήραν και επίδομα τύφλωσης, γιατί η Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή Καλύμνου, στηριζόμενη σε πιστοποιητικό οφθαλμιάτρου, βεβαίωσε ότι έπασχαν από τύφλωση και ήταν ανίκανοι για οποιαδήποτε εργασία. Ο σύλλογος των ΑΜΕΑ Λέρου είχε κάνει σχετική καταγγελία προ 3 μηνών. Η δε έπαρχος Καλύμνου κ. Συφουνιού ζήτησε κατά καιρούς από την Α/θμια Επιτροπή αυστηρότερους ελέγχους, αλλά – όπως λέει – δεν εισακούστηκε και τώρα η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα, που διεξάγει ανακρίσεις. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να κάνει διασταύρωση επαγγελμάτων και επιδομάτων;

 -      Το νοσοκομείο Καλύμνου λειτουργεί άψογα, αλλά όσο του επιτρέπουν οι αδυναμίες του κυρίως σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Το Αιματολογικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Οι καλύμνιοι είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στην Κω για να δώσουν αίμα, γιατί το νοσοκομείο μας δεν απέκτησε ακόμη το μηχάνημα ελέγχου του αίματος. Ένα νησί 17 χιλιάδων κατοίκων βρίσκει σωτηρία στην Κω.

 -      Με απόφαση του δικαστηρίου επιστρέφουν οι 20 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τον Μάρτιο. Η απόφαση αυτή δεν δίνει οριστικό τέλος στην εκκρεμότητα των υπαλλήλων, η οποία θα εξεταστεί επί της ουσίας τον Μάρτιο, συγχρόνως όμως ο δήμαρχος κ. Ρούσσος άφησε να εννοηθεί ότι θα πάρει αποφάσεις για σοβαρές αλλαγές στη ΔΕΥΑΚ.

 

                                                                                                                        Wink 

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version