Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναβλήθηκε το δημ. σ/λιο για… άγνωστους λόγους Κύριο

Το αναμενόμενο με αγωνία δημ. σ/λιο του Σαββάτου… της Τυρινής, 5/3/11, αναβλήθηκε αιφνιδίως για άγνωστους λόγους.

 

Κύριο θέμα είχε τη συζήτηση, για δεύτερη φορά, του Λαφασιού αν  είναι ενιαίος οικισμός με την Πόθια ή αυτόνομος; Η πρώτη απόφαση, κατά πλειοψηφία, του δημ. σ/λίου της παρελθούσης Τετάρτης, 2/3/11, είπε ότι το Λαφάσι είναι ενιαίος οικισμός. Ακολούθησε η «Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου» και κάπου προς τα ξημερώματα αποφασίστηκε η συνεδρίαση του Σαββάτου, στις 9/3/11, με το αιτιολογικό ότι προέκυψε σοβαρό διαδικαστικό θέμα.

Ενώ όμως όλα πήγαιναν ήρεμα, τουλάχιστον στην επιφάνειά τους, για την αποψινή (5/3/11) απόφαση, μία ώρα πριν τη συνεδρίαση ο γραμματέας του δημ. σ/λίου ειδοποίησε τηλεφωνικά τους δημ. σ/λους ότι «η συνεδρίαση αναβάλλεται και πιθανόν να επαναληφθεί την προσεχή Τετάρτη, 9/3/11». Πιθανόν, όχι και σίγουρα.

Τους λόγους της αναβολής δεν τους γνώριζε ο γραμματέας, ούτε και έγιναν γνωστοί. Απλώς εκφράστηκαν εικασίες, οι οποίες περισσότερο «είδαν» κίνηση τακτικής εκ μέρους του δημάρχου κ. Διακομιχάλη και πολύ λιγότερο κάποιον άλλο λόγο, π.χ. πρόβλημα υγείας ή μια ενδεχόμενη αντικειμενική δυσκολία.

Η παράταξη του κ. Γ. Ρούσσου βρέθηκε να είναι συγκεντρωμένη σε μια ανοικτή μάζωξη, τύπου «Καλύμνικης Πνύκας» (κατά πυκνές ομάδες), προ του Πνευματικού Κέντρου (φωτο). Πιο πέρα οι «βόρειοι» κατέφθασαν στο χώρο με καθυστέρηση ώρας και πλέον (όχι δημ. σ/λοι), προφανώς ενημερωμένοι για την αναβολή. Στην «Πνύκα» ακούστηκαν πολλές ερμηνείες για την αναβολή και τη γενικότερη τακτική που εφαρμόζει ο κ. Διακομιχάλης στο συγκεκριμένο θέμα του Λαφασιού, «εξαγοραζόμενος τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισιν», κατά τον ευαγγελιστή.  

Το ζήτημα όμως είναι για τι «οι μέρες είναι πονηρές» και για ποιο λόγο ο κ. Διακομιχάλης «αγοράζει χρόνο»; Ο δρόμος έτσι κι αλλιώς για την ολοκλήρωση της απογραφής των οικισμών είναι μακρύς. Ο χαρακτηρισμός της συγκεκριμένης περιοχής (και κάθε περιοχής) ως «ενιαίου» ή ως «αυτόνομου» οικισμού, για να φτάσει στην τελική του φάση, θα ανέβει πολλά κλιμακωτά επίπεδα. Επομένως θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Αν λοιπόν ο κ. Διακομιχάλης «αγοράζει χρόνο» για να πάει απλώς μέχρι την προσεχή Τετάρτη (από 5/3 έως 9/3/11), κερδίζει μόνο τρεις ημέρες. Επομένως η αναβολή αυτή, λογικά, πρέπει να έχει και συνέχεια πιο «ενδιαφέρουσα», αλλά αυτό θα γίνει «κατανοητό» εν καιρώ.

Μια ακόμη εξήγηση που δόθηκε για τη χρονική μετάθεση του δημ. σ/λίου κατά λίγες ημέρες, είναι ότι, κατά πληροφορίες που «κατατέθηκαν» στην «Πνύκα» προ του Αναγνωστηρίου, είναι ότι ηγετικό στέλεχος της δημ. Αρχής ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας και η Αστυνομία, λέγεται, απαγόρευσε σε συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα να παραστεί/στούν στο δημ. σ/λιο. Και ως θεμελίωση του φόβου που εξέφρασε το εν λόγω στέλεχος είναι το τι ειπώθηκε τη «δύσκολη» νύκτα της Τετάρτης. Έτσι, εξηγείται ότι το Σάββατο της Τυρινής ούτε μαντινάδα ακούστηκε ούτε λύρα παίχτηκε, αλλά ούτε και επίσημη ενημέρωση του κοινού δε γίνεται.

Τελικά, επίσημη αιτιολόγηση της αναβολής δε δόθηκε ούτε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου. Προφανώς αυτό θα γίνει την Τετάρτη, μετά την Καθαρή Δευτέρα και τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης την Καθαρή Τρίτη, 8/3/11. Οπότε, την… Καθαρή Τετάρτη θα… ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όταν δηλαδή θα έχει «σιτέψει» το πράγμα και δε θα έχει ζωηρό ενδιαφέρον.

Πολλά λέγονται, πολλά εικάζονται, ανεπίσημες πληροφορίες προσφέρονται στα ΜΜΕ αφειδώς, όμως δε βγήκε ούτε ένα δελτίο τύπου από καμιά παράταξη του δημ. σ/λίου. «Αγοράζουν χρόνο» και οι αρχηγοί των παρατάξεων; Πιθανόν.  

Και η ΑΡΓΩ, η μόνη από όλα τα ΜΜΕ που έγραψε αυτά που έγραψε έστω συγκαλυμμένα και με τρόπο γραφής τη διακριτική σάτιρα, προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από την «συναινετική σιωπή» σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Καλύμνου. Όμως η κατάσταση έφτασε σε αστείο σημείο. Κατά την παροιμία «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Λέγεται ότι μετά την προσεχή Τετάρτη θα λυθεί η σιωπή. Ούτε και αυτό το κατανοούμε…

Ένα είναι γεγονός, ότι μπορεί να ζητήθηκε η αναβολή για να μην επαναληφθεί μια  δεύτερη «Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου», χειρότερη της πρώτης, επιβεβαιώνεται όμως εκ των πραγμάτων ότι (κατά το «Τα μυστήρια των Παρισίων») «Τα Μυστήρια των Καλυμνίων» είναι του φόβου! Πιο «σέρτικα» και συμπαγή. Διαθέτουν βάθος μυστηρίου και σκληρή δικτύωση. Και αυτό γιατί διαθέτουν μακρά ιστορία. Είναι σύμφυτο γνώρισμα της πολιτικής ζωής της Καλύμνου.

 

7 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Κυρία Τσάκου, η ΑΡΓΩ είναι πάντα ελεύθερη για όποιον έχει να καταθέσει μια άποψη, πολύ περισσότερο για τις παρατάξεις του δημ. σ/λίου - αυτονόητο ότι μιλάμε για την ηλεκτρονική όπου ο χώρος είναι μεγάλος σε αντίθεση με την έντυπη ΑΡΓΩ, η οποία είναι μηνιαία και δεν μπορεί να αυξήσει τις σελίδες της, ακόμη κι αν κάποιος θέλει να "ενοικιάσει" χώρο της.
  Πιστεύουμε στο διάλογο και στην ελεύθερη έκφραση της σκέψης. Είναι θεμελιώδης για μας αυτή η αρχή και η ΑΡΓΩ την εφαρμόζει με ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους αναγνώστες της, χωρίς να εμπορεύεται αυτή τη λειτουργίας της και χωρίς να αποβλέπει σε πολιτικά "ανταποδοτικά τέλη".

 • Σύνδεσμος σχολίου georgina δημοσιεύθηκε από georgina

  Αγαπητέ κ. Τρικοίλη,
  Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανάρτηση του χθεσινού δημοσιεύματος μας στην εφημερίδα σας. Εκτιμάμε την στάση την οποία κρατήσατε κατά την διάρκεια της εβδομάδος που μεσολάβησε ανάμεσα στα 2 Δημοτικά Συμβούλια και κυρίως αναδεικνύοντας πότε με διακριτικότητα και πότε με καυστικότητα το πρωτόγνωρο παρασκήνιο στα χρονικά της Καλύμνου, σχετικά με το θέμα του ορισμού της περιοχής Λαφάσι ως αυτοτελή οικισμό. Θα χαρούμε δε ιδιαιτέρως αν η εφημερίδα σας και στο μέλλον φιλοξενήσει κάποια από τα άρθρα μας στα οποία θα εκφράζονται οι απόψεις νέων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους.
  Εμείς σαν νέοι της παράταξης του κ. Ρούσσου προσπαθούμε να εναντιωθούμε σε ένα πολιτικάντικο κατεστημένο το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πάει το νησί μας πολλά χρόνια πίσω απαξιώνοντας θεσμούς και αξίες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυσπιστία, η απογοήτευση και η αποφυγή των νέων ανθρώπων προς τα κοινά τεκταινόμενα του νησιού μας. Το μέλλον του νησιού μας ανήκει σε μας τους νέους!

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Η δικαιολογία ότι οι αρχηγοί των παρατάξεων δε μίλησαν, για να μη φορτίσουν το κλίμα, δεν αντέχει σε καμιά κριτική. Δηλαδή, είχαν υποχρέωση τα ΜΜΕ να γράψουν κι ας φόρτιζαν το κλίμα, αλλά οι πολιτικοί να στέκονται από μακριά ως πιο συνετοί και υπεύθυνοι;
  Τα ΜΜΕ δεν μπορεί να γίνονται "εργαλείο" στα χέρια των παρατάξεων, εκτός κι αν τα ίδια κάνουν τέτοια επιλογή. Οι αρχηγοί να μάθουν να πολιτεύονται χωρίς να λέχουν σαν εργαλεία τα ΜΜΕ.
  Στη συνεδρίαση της 2.3.11 οι αρχηγοί, απλούστατα, ανέλαβαν την "ηθική" υποχρεώση να μη μιλήσουν και δε μίλησαν. Μπορεί και να έπραξαν καλώς. Πιαθνόν όμως να κράτησαν την ίδια στάση και τα ΜΜΕ, για να μη ζημιώσουν συμπολίτη μας. Ετσι κι αλλιώς η υπόθεση είχε παρασκηνιακό όργιο και στο προσκήνιο "υπεύθυνους" πολιτικούς.
  Αλλά και το ότι μόνο η ΑΡΓΩ έγραψε δυο φορές, την πρώτη φορά με χιούμορ τη δεύτερη με ξεκάθαρες κουβέντες και με λεπτομέρειες, αυτό δεν αναφέρεται. Και εδώ συντρέχουν "ειδικοί λόγοι". Αυτοί που υπήρχαν δύο μήνες πριν τις εκλογές και συνεχίζουν να "δουλεύονται" μέχρι και σήμερα.
  Ε, δεν τρώμε και κουτόχορτο, φιλαράκια! Γούστο και καπέλο του κάθε πολιτικού να παίρνει όποια στάση γουστάρει ή κρίνει σκόπιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά όχι να μας περνάνε και για αφελείς!
  Κάποτε οι πολιτικοί παρήγαγαν πολιτική, μιλούσαν και έδιναν την αφορμή στα ΜΜΕ να γράφουν με βάση τις πράξεις τους και τα λεγόμενά τους. Σήμερα το νέο "σύστημα" είναι οι πολιτικοί να δίνουν "παραγγελιές" στα ΜΜΕ και αυτοί να κρύβονται. Ας μη γράψω περισσότερα και κακοκαρδίσω φιλαράκια.

 • Σύνδεσμος σχολίου georgina δημοσιεύθηκε από georgina

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
  by Georgina Tsakkou on Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011 στις 2:57 π.μ.

  Η πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη

  Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μέγιστο έννομο συμφέρον με όλα τα μέσα που διαθέτει πολιτικά, ένδικα και άλλα, να μην επιτρέψει να σταματήσει την λειτουργία της οποιαδήποτε δραστηριότητας δημοτικών ή ιδιωτικών συμφερόντων που είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί στην περιοχή μετά το Λαφάσι προς το Βαθύ, καθώς και πιθανή επέκταση, ανάπτυξη και εγκατάσταση τους στο μέλλον.

  Ψήφισαν ΝΑΙ:

  1. Τάτσης

  2. Ζωίδης

  3. Τσέρος

  4. Κοπανέζος

  5. Κουτρούλης

  6. Χατζημιχάλης

  7. Γιαννικουρής

  8. Χατζηδάκης

  9. Λεβέντης

  10. Κατσετούρχης

  11. Γαβαλάς

  12. Γαλουζής

  13. Ρήγας

  14. Μαγκάκης

  Ψήφισαν ΛΕΥΚΟ:

  1. Μαύρος

  2. Μουσσελής

  3. Σκουμπουρδής

  4. Μπούκης

  5. Ρούσσος  Ψήφισαν ΟΧΙ:

  1. Μαστροκούκος

  Με την παραπάνω πρόταση ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης για άλλη μια φορά προσπαθεί να περάσει την εντύπωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πάνω από τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Υποστηρίζει ότι σε οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου προς τις Δημοτικές δραστηριότητες ( Βιολογικός καθαρισμός. Σφαγεία) ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή Λαφάσι προς Βαθύ θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να μην κλείσει καμία επιχείρηση-δραστηριότητα βάζοντας τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου υπεράνω της δικαιοσύνης και των νόμων. Ξεχνάει όμως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί σεβόμενο την νομοθεσία χωρίς όμως να παράγει νομοθεσία.

  Ακολούθησε η αντιπρόταση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Ρούσσου ως επικεφαλή η οποία είναι η παρακάτω:

  Η πρόταση έχει δύο μέρη τα οποία που ψηφίστηκαν ξεχωριστά:

  1. Ότι οικισμούς πρότεινε η Δημοτική Αρχή ,(ότι οικισμούς λέει η προηγούμενη εγκύκλιος συν τις διορθώσεις ), συν όλες τις βραχονησίδες του Δήμου Καλυμνίων όπως περιγράφονται στο ένθετο βιβλίο του Μιχάλη Σκανδαλιμού ( που αναφέρει η Αργώ της Καλύμνου) συν την Παλιόνησο, τις Καλαμιές και το Βουτσάνι.

  2. Ξεχωριστή ψηφοφορία για το Λαφάσι.

  Ψήφισαν ΟΧΙ συν ΟΧΙ στο Λαφάσι:

  1. Τάτσης

  2. Ζωίδης

  3. Τσέρος

  4. Κοπανέζος

  5. Κουτρούλης

  6. Χατζημιχάλης

  7. Γιαννικουρής

  8. Χατζηδάκης

  9. Λεβέντης

  10. Κατσετούρχης

  11. Γαβαλάς  Ψήφισαν ΝΑΙ συν το Λαφάσι:  1. Γαλουζής

  2. Ρήγας

  3. Μαγκάκης

  4. Μαύρος

  5. Μουσσελής

  6. Σκουμπουρδής

  7. Μπούκης

  8. Ρούσσος

  9. Μαστροκούκος

  Η παραπάνω πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 11 προς 9. Δυστυχώς αυτή η απόφαση μέχρι στιγμής παραμένει καταδικαστική στην ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής Λαφάσι για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια έως την επόμενη απογραφή. Εκτός βέβαια αν η Δημοτική Αρχή και ο κ.Διακομιχάλης καταλάβει την λαθεμένη και άδικη στάση που κρατούν έως και σήμερα απέναντι στους κατοίκους της περιοχής Λαφασιού και αποφασίσουν να προσέλθουν επιτέλους σε ένα έκτακτο ή τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, πριν τις καταληκτικές ημερομηνίες που θέτει η Στατιστική Υπηρεσία για πρόταση από τους Δήμους για ορισμό αυτοτελών οικισμών, προκειμένου να επανορθώσουν και να ψηφίσουν επιτέλους ΝΑΙ στην αναβάθμιση της περιοχής Λαφάσι. Και αυτό διότι τους δόθηκε η δυνατότητα το Σαββάτο 5 Μαρτίου να προσέλθουν σε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά προτίμησαν την φυγή με αποτέλεσμα την ακύρωση του μία ώρα πριν την έναρξη του καθορισμένου από μέρες Δημοτικού Συμβουλίου. Να τονιστεί ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης (αξιωματικής και ελάσσονος) παρευρέθηκαν κάτω από το Πνευματικό Κέντρο όπου και τελευταία στιγμή τηλεφωνικά ειδοποιήθηκαν από το γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ακυρώνεται χωρίς να τους δοθεί αιτιολογία και θα γίνει σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει ενημερωθεί κανείς επίσημα ή ανεπίσημα για το αν τελικά θα γίνει έστω και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου η Δημοτική Αρχή να επανόρθωση την λαθεμένη και άδικη στάση της απέναντι στην περιοχή Λαφάσι. Πληροφορίες μας λένε ότι ούτε και σήμερα θα γίνει τελικά Δημοτικό Συμβούλιο. Και η ζωή συνεχίζεται‼! Τελικά ποιος δουλεύει ποιον? και τι άλλου είδους μεταχείριση θα μπορούσαν να έχουν οι κάτοικοι του Λαφασιού από την Δημοτική Αρχή? Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν προσέρχεται σε δημοτικό συμβούλιο να τακτοποιηθεί το θέμα των κατοίκων του Λαφασιού? Έχει δικαίωμα η ακύρωση ενός δημοτικού συμβουλίου να αποφασίζεται χωρίς καν να συγκεντρωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και λόγο μη απαρτίας ή με απόφαση τους να ακυρώσουν το δημοτικό συμβούλιο? Τι είναι αυτό άραγε που εμποδίζει την Δημοτική Αρχή να ψηφίσει ΝΑΙ στον ορισμό του Λαφασιού ως αυτοτελή οικισμό και από κει και πέρα ας τα βρουν μεταξύ τους οι όποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην περιοχή εκείνη? Γιατί επιμένει η Δημοτική Αρχή με τον τρόπο της έμμεσα να μπαίνει ανάμεσα στις οποίες διαφορές έχουν μεταξύ τους δύο επιχειρήσεις του νησιού μας? Και τέλος γιατί στα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 2 Μαρτίου δεν πήραν θέση τα ΜΜΕ της Καλύμνου και δεν ενημέρωσαν τον Καλυμνιακό λαό?

  Όλα αυτά είναι ερωτήματα τα οποία πρέπει από σήμερα να απαντηθούν προκειμένου να ενημερωθεί ο Καλυμνιακός λαός πλήρως και όχι επιλεκτικά όπως μέχρι σήμερα έκαναν. Και αν η Δημοτικοί Σύμβουλοι της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν βγήκαν στα ΜΜΕ για να αναδείξουν το παραπάνω θέμα ήταν για να μην φορτίσουν το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα σε ένα άμεσο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που η Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε στους παραβρισκόμενους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σεβόμενοι τις όποιες αντιπαραθέσει μπορεί να έχουν οι δύο πολύ γνωστές στην Κάλυμνο επιχειρήσεις. Τα ΜΜΕ όμως καθώς και κάποιες ιστοσελίδες στο Internet που ενημερώνουν όλους τους Καλύμνιους εντός και εκτός νησιού, είχαν την υποχρέωση βλέποντας την κατάλυση του θεσμικού οργάνου που λέγετε Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με τα επεισόδια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 2 Μαρτίου είτε και με συνεχόμενες αυθαίρετες αναβολές είχαν την υποχρέωση να ενημερώσουν τον κόσμο. Ελπίζουμε να το κάνουν από σήμερα, μία εβδομάδα μετά το επεισοδιακό και θλιβερό Δημοτικό Συμβούλιο.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Στον κ. Μ. Ζωίδη: Φίλε μου, δεν ξέρω αν κατοικείς στην Κάλυμνο ή κάπου αλλού. Εκτός κι αν νομίζεις ότι πρέπει να γράφω κατά παραγγελία. Αυτό τον πολιτικό ρόλο κράτα τον για τον εαυτό σου. Πρέπει όμως να μάθεις να σέβεσαι στην αλήθεια και αυτόν που γράφει όσο μπορεί πιο διακριτικά, για να μη θίξει πρόσωπα και να μην καλλιεργεί την ένταση - εννοείται, και για να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας. Εδώ δεν υπάρχει καμιά φαντασία αλλά η σκληρή πραγματικότητα, την οποία προφανώς ντύνω με χιούμορ, για ειδικούς λόγους... αυτοπροστασίας και δεν ενδίδω σε καμιά προβοκατόρικη πρόκληση.
  Τώρα πρέπει να μάθεις και εσύ να αντέχεις τα βαριά γεγονότα και τις αντάρες, αν θέλεις να πολιτεύεσαι ή να εκπροσωπείς κάποια παράταξη. Μας περιμένουν ακόμη πιο άγριες μέρες.
  Στην κα. Πιζάνια: Κυρία μου, εδώ καμιά παράταξη δεν τόλμησε να εκδώσει ούτε ένα δελτίο τύπου, ούτε να βγει κάποιος στην τηλεόραση και να μας πει τι έγινε. Μόνο η ΑΡΓΩ έγραψε ότι υπάρχει θέμα. Υπάρχει γεγονός, καταγεγραμμένο στο σκληρό δίσκο του δημ. σ/λίου και σε DVD. Δε μιλάμε για φήμη, ούτε για εικασία. . Για ποιο λόγο σιωπούν και οι τρεις παρατάξεις;
  Εγώ προσωπικά, μετά από σιωπήδύο ημερών, γιατί ανέλαβα μια ηθική και ανθρώπινη υποχρέωση (αρκούμαι σ' αυτά τα... σκοτεινά, αποφάσισα και έγραψα αυτά που μπορούσα να γράψω στην εφημερίδα μου. Είμαι ο μόνο που έγραψε. Επειδή όμως οι άλλοι ούτε είπανε ούτε γράψανε, αυτό δε σημαίνει ότι τα γεγονόταδεν υπάρχουν, είναι φανταστικά.
  Αλλά οι πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής και των συγκεκριμένων γεγονότων είναι αυτοί που τους εξέλεξε ο λαός για να διευθύνουν τις τύχες τους. Ας μας πούνε λοιπόν αυτοί, σε ποια εκκλησία άναψαν το κερί τους, για να καταλάβουμε κι εμείς ποιον άγιο τιμάνε. Το λόγο πρέπει να πάρουν υποχρεωτικά οι εντολοδόχοι του λαού και να αποκαλύψουν, αν μπορούν... και στο βαθμό που αντέχουν, τι ακριβώς συμβαίνει.

 • Σύνδεσμος σχολίου Μονικα Πιζανια δημοσιεύθηκε από Μονικα Πιζανια

  Παρακαλω να μας πειτε ολα τα νεα! Σατιρα η μη, πρεπει ολα να φανουν.

 • Σύνδεσμος σχολίου miltiadis zoidis δημοσιεύθηκε από miltiadis zoidis

  Και κάπου εκεί έξω υπάρχουν και … οι εξωγήινοι!!! Χαλαρώστε λίγο, από δημοσιογράφοι σε λίγο θα γίνετε σεναριογράφοι επιστημονικής φαντασίας…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version