Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 Κύριο

Δοξολογία στη μητρόπολη, μαθητική παρέλαση, γιορτή στο Αναγνωστήριο

 

Ο γενικός σημαιοστολισμός ήταν τετραήμερος, από την Παρασκευή 25/10, ημέρα που τα σχολεία είχαν τις επετειακές τους γιορτές και κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο.

Τη Δευτέρα, 28/10, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου. Τον πανηγυρικό της ημέρα εκφώνησε η δασκάλα κ. Λάππα Καλλιόπη.

Ακολούθως η πομπή των επισήμων με επικεφαλής το μητροπολίτη μετέβη εις το Ηρώο, όπου εψάλη Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40 και κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αντιστασιακών οργανώσεων.

Στη συνέχεια, υπό τους εμβατηριακούς ήχους της Φιλαρμονικής, παρήλασαν προ των επισήμων της εξέδρας (και των «μαϊντανών»… που πήραν θέση δίπλα και πίσω από τους επισήμους) μαθητές, πρόσκοποι, αθλητικά σωματεία και στρατιωτικό τμήμα.

Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φ.Α. κ. Δρ. Χαραμαντάς, με βοηθό το δημοτ. υπάλληλο κ. Ιω. Χαλιπήλια.

Στη Δοξολογία όπως και στην παρέλαση δεν παρέστη κανένας βουλευτής ούτε εκπρόσωπος κόμματος - σημεία των καιρών!

Το βράδυ το Αναγνωστήριο είχε τη δική του επετειακή εκδήλωση με ομιλία από τον Αν. Καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής το Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Διονύσιο Καλαμάκη, που είχε θέμα του "Το έπος του ’40 στη νεοελληνική λογοτεχνία». Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία του 2ου Δημ. Σχολείου Πόθιας.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos