Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

AEGEAN μάς υπόσχεται φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Κύριο

Δύο δ.τ. με «στοχεύσεις» & ένα ρεπορτάζ από Αθήνα

 

Δημοσιεύουμε δύο δελτία τύπου, της παράταξης Δ. Διακομιχάλη και της αξ. αντ/τευσης, αλλά και ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, για να έχει την ευκαιρία ο αναγνώστης να κάνει συγκρίσεις.

*

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Κάλυμνος 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Διακομιχάλης, με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Καλαθιανάκη και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Διαμαντή προσκλήθηκαν από τη Διοίκηση της OLYMPICAIR και συμμετείχαν στη συνάντηση των διοικήσεων της AEGEAN και της OLYMPICAIR, μαζί άλλους 29 εκπροσώπους από τα 15 νησιά που εξυπηρετούνται με τις άγονες γραμμές από την OLYMPICAIR.

Στόχος των δύο αυτών εταιρειών, μετά την ενοποίησή τους, για τα 15 αυτά νησιά, που εξυπηρετούνται με το δίκτυο των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας είναι:

1. Η αύξηση της κίνησης με χρήση και νέων χαμηλότερων ναύλων .

2. Η αύξηση της συνδεσιμότητας με το εξωτερικό, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα μικρότερα νησιά με μικρά αεροδρόμια να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από την τουριστική ανάπτυξη.

         Η νέα τιμολογιακή πολιτική εκτιμάται ότι θα ισχύσει από την 01-12-2013. Πιο συγκεκριμένα ο δεύτερος ναύλος θα είναι 39 € (χωρίς φόρους αεροδρομίων) για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων με σημαντικό διάστημα προαγοράς.

         Επίσης θα υπάρξει προσφορά για τις συνδέσεις νησιών της άγονης γραμμής, μεταξύ των οποίων και η Κάλυμνος, με το εξωτερικό με πτήσεις της AEGEAN και της OLYMPICAIR, χωρίς χρέωση για το εσωτερικό σκέλος (ναύλος με 0 € πλέον φόρων) τους μήνες Νοέμβριο – Μάρτιο, εάν οι πτήσεις γίνουν εντός του ιδίου εικοσιτετραώρου.

Στη συνάντηση αυτή επίσης συζητήθηκε το θέμα της αύξησης της χωρητικότητας θέσεων. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος κάλεσε τον κ. Αθανάσιο Μάρκου, Διευθυντή πτήσεων της OLYMPICAIR, να επισκεφτεί την Κάλυμνο, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε και θα επισκεφτεί το νησί μας τις επόμενες μέρες.

                                                                                                       Από το Γραφείο Τύπου

***

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 22-10-2013

ΘΕΜΑ: «Αερομεταφορές»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συνένωσης των αεροπορικών εταιριών Olympic Air και Aegean Airlines. Ο πρόεδρος της νέας εταιρίας κ. Βασιλάκης Ευτύχιος, κάλεσε σε συνάντηση τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, Δημάρχους και φορείς των νησιών της Περιφέρειας, για να τους ενημερώσει και μεταξύ άλλων εξήγγειλε:

   -« … τη μείωση του κόστους των ναύλων σε δρομολόγια από το εξωτερικό με μετεπιβίβαση από το αεροδρόμιο υποδοχής προς τα νησιά της άγονης γραμμής. Συγκεκριμένα, εκτός της θερινής περιόδου οι επιβάτες από το εξωτερικό θα μετεπιβιβάζονται προς την άγονη γραμμή δωρεάν, ενώ κατά την τουριστική περίοδο θα υπάρχει ένα χαμηλό ναύλο της τάξης των 20 ευρώ».

Το μέτρο ακούγεται καλό, για τους Καλύμνιους μετανάστες.

Πρόθεση μας είναι να ερευνήσουμε και να διεκδικήσουμε την δυνατότητα δρομολόγησης στο νησί μας αεροσκαφών μεγαλύτερης χωρητικότητας, κυρίως κατά τους μήνες των αυξημένων τουριστικών αναγκών, αφού η δοκιμαστική πτήση στο αεροδρόμιο μας, αεροσκάφους εβδομήντα (70) θέσεων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, προ τριετίας.

Το αεροδρόμιο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και η διερεύνηση περαιτέρω αξιοποίησης των δυνατοτήτων του είναι επιβεβλημένη.

                                                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

                                             ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

***

Δέσμη παροχών από την Aegean στους κατοίκους των νησιών

Κώστας Ντελέζος, ΤΑ ΝΕΑ, 21/10/2013

Δέσμη παροχών προς τους κατοίκους των νησιών της χώρας, που εξυπηρετούνται αεροπορικώς από το δίκτυο των άγονων γραμμών που καλύπτει η Olympic Air, παρουσίασε τη Δευτέρα στους εκπροσώπους τους η διοίκηση της Aegean Airlines.

Στόχος της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air, είναι η αύξηση της κίνησης μέσω νέων χαμηλότερων ναύλων, καθώς και η αύξηση της συνδεσιμότητας των νησιών με το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό από την 1η Δεκεμβρίου 2013 θα τεθούν σε εφαρμογή οι εξής ενέργειες:

Δημιουργία και δεύτερου χαμηλότερου ναύλου ύψους 39 ευρώ για τα 12 νησιά άγονης γραμμής με απευθείας σύνδεση με την Αθήνα.

Μέχρι σήμερα διατίθεται ένας ναύλος ανά προορισμό στις άγονες γραμμές, ο οποίος έχει προσδιορισθεί (ως ανώτατος) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και κυμαίνεται μεταξύ 56 και 92 ευρώ ανά μονή διαδρομή, ανάλογα με τον προορισμό. O νέος δεύτερος ναύλος θα ισχύει με σημαντικό διάστημα προαγοράς και για αριθμό θέσεων ανά πτήση που θα αυξομειώνεται εποχικά.

Προσφορά δωρεάν θέσεων (πλέον φόρων αεροδρομίων) κατά τους μήνες Νοέμβριο-Μάρτιο για το εσωτερικό σκέλος των συνδέσεων των νησιών της άγονης γραμμής με το εξωτερικό με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Air.

Για τους μήνες Απρίλιο-Οκτώβριο η χρέωση θα είναι 20 ευρώ ανά σκέλος (πλέον φόρων αεροδρομίων). Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από το εξωτερικό προς τις άγονες γραμμές (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Αir.

Αύξηση κατά 15-35% της χωρητικότητας σε θέσεις (μέσω της χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών) για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο σε εφτά από τους προορισμούς των άγονων γραμμών, όπου είναι εφικτό επιχειρησιακά- εμπορικά (Νάξος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κύθηρα).

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version