The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δώρισαν στο Νοσοκομείο Καλύμνου ασθενοφόρο Κύριο

(φωτο με το ασθενοφόρο: Γιάννης Χαλκίτης, δεξιά, και Μανόλης Τσακνής, θείος του)

 

Δύο επιτυχημένοι Καλύμνιοι επιχειρηματίες στο Ντάργουιν της μακρινής Αυστραλίας, οι Γιάννης και Νικήτας Χαλκίτης (από τη Χώρα), έδωσαν μάθημα αγνής πατριωτικής αγάπης και ανθρώπινης ευαισθησίας. Με την πρώτη τηλεφωνική κρούση που έκανε στο Γιάννη Χαλκίτη ο αναπληρωτής υποδιοικητή του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου, κ. Διον. Παρασκευόπουλος, δ/ντής της χειρ/κής κλινικής, για δωρεά ασθενοφόρου, χωρίς πολλή σκέψη είπε ένα πρόθυμο και ενθουσιώδες «Ναι».

Η αγορά

Από κει και πέρα ο δωρητής ήταν αυτός που βιαζόταν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες αγοράς και δωρεάς. Για το σκοπό αυτό έκανε αμέσως ειδικό ταξίδι Ντάργουιν-Κάλυμνος, και με συνοπτικές διαδικασίες έφερε στην αυλή του νοσοκομείου ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, στις προδιαγραφές που ζήτησε η διοίκηση του νοσοκομείου. Το κόστος δεν το υπολόγισε ούτε στιγμή. Αντίθετα, ζήτησε να είναι απ’ τα καλύτερα της αγοράς και όσο πάει. Και έτσι έγινε. Ο εξοπλισμός πληρέστατος και το κόστος περί τις 53.000€.

Η αξία της πράξης

Το ιδιαίτερο γνώρισμα αυτής της δωρεάς είναι ότι ένας άνθρωπος των επιχειρηματικών δράσεων και των επενδύσεων , απέδειξε υψηλό συναίσθημα πατριωτισμού που σφραγίζεται μόνο στην πράξη, καλλιέργεια ψυχής και αγνού πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα και μόνο τηλεφώνημα ήταν αρκετό.

Παραλαβή-Παράδοση

Η διοίκηση του νοσοκομείου, για το τυπικό μέρος της υπόθεσης, διοργάνωσε σύντομη και σεμνή εκδήλωση παραλαβής-παράδοσης του ασθενοφόρου, στις 16.10.13, ώρα 1μμ, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, με την παρουσία του μητροπολίτη, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη λειτουργία του οχήματος, βοηθούμενος από τον πρωτοσύγκελο κ. Σακαλέρο και τους ιερείς Καζαβούλη και Μελά.

Συγχάρηκαν και ευχαρίστησαν το δωρητή ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος και ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της δωρεάς. Εκ μέρους της οικογένειας Χαλκίτη, και κατά ανάθεση του κ. Γιάννη, μίλησε ο ανεψιός του κ. Γ. Χατζησμάλης, αναφερόμενος στην επιχειρηματική πορεία των αδελφών Γιάννη και Νικήτα Χαλκίτη, που συνέχισαν και επέκτειναν τις επιχειρήσεις του πατέρα τους Μιχάλη Χαλκίτη, μετανάστη στην Αυστραλία από τις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Παρέστησαν και συγχάρηκαν το δωρητή ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ο κ. Κ. Σταυλάς εκ μέρους της περιφέρειας Ν. Αιγαίου δίνοντας στα χέρια του κ. Χαλκίτη δύο ευχαριστήριες επιστολές, για τον ίδιο και τον αδελφό του, και ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος, ο οποίος ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή της παράταξής του προς τον κ. Χαλκίτη και του την ενεχείρισε σε φάκελο (το παραθέτουμε πιο κάτω) . Παρών ήταν και ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζής - με την άσπρη μπλούζα ιατρικής υπηρεσίας, καθότι ήταν ώρα εργασίας. Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση.

(φωτο με το ασθενοφόρο: Γιάννης Χαλκίτης, δεξιά, και Μανόλης Τσακνής, θείος του δωρητή)

*

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 16-10-2013

                                                                                  

ΠΡΟΣ: κ. ΧΑΛΚΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛ

κ. ΧΑΛΚΙΤΗ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

                                                                       ΚΟΙΝ.Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ»

Κύριοι ,

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Καλυμνίων, θέλουμε να σας εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας , για την ευγενική χορηγία,   στο Λαό της Καλύμνου, ενός σύγχρονου ασθενοφόρου.

Στις μέρες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διάγουμε ως χώρα, τέτοιες ενέργειες αποκτούν δεσπόζουσα θέση στις καρδιές μας, αναδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη εξακολουθούν να υπάρχουν , αποτελώντας   καθοριστικό παράγοντα της κοινωνικής μας ζωής.

Η προσφορά σας, να είστε βέβαιοι, ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην παροχή των υπηρεσιών υγείας του Βουβάλειου Νοσοκομείο Καλύμνου.

                                                                 Με εκτίμηση

                                                               Για τη Παράταξη

                                                         Μαστροκούκος Γιάννης

*

Παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ:

1.   Ο αναπληρωτής υποδιοικητής του νοσοκομείου κ. Παρασκευόπουλος με ένα τηλεφώνημα στο Γιάννη Χαλκίτη, ένα και μόνο(!), μάλιστα χωρίς να τον γνωρίζει, έβγαλε ένα ασθενοφόρο. Ο δήμαρχος; Οι συνεργάτες του;

2.   Η δημοτική Αρχή γύρισε όλη την Ευρώπη, πήγε Αμερική, Αυστραλία κ.α., αλλά τι έφερε στην Κάλυμνο; Εντυπώσεις! Προπαγανδίσαμε στους όπου Γης Έλληνες, στα πέρατα της οικουμένης, την αλισφακιά, τη θρύμπη, την κουλούρα, το μέλι και το σφουγγάρι, σαν να «κομίζαμε γλαύκα εις Αθήνας».

3.   Φτιάξαμε και δίκτυο των απανταχού Καλυμνίων, αλλά ο γιατρός, κ. Παρασκευόπουλος, χωρίς να ήταν στα καθήκοντά του η πρωτοβουλία που ανέλαβε, ήταν πιο πρακτικός – χειρουργός γαρ και όχι πολιτικός της πάρλας.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos