Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά την «καταιγίδα», ανήσυχη γαλήνη και τσιτωμένα νεύρα Κύριο

Ενόψει της συνεδρίασης του δημ. σ/λίου, αύριο Σάββατο 5/3/11, τα νεύρα είναι στην τσίτα και η ανησυχία των πολιτών σε απόγνωση βάζει στο μυαλό πολλά.

 

Αναδείχτηκε ως το μέγιστο πρόβλημα της Καλύμνου ο προσδιορισμός ή όχι του Λαφασιού ως αυτοτελούς οικισμού, στα πλαίσια της απογραφής που διενεργεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Εγιναν τρεις απόπειρες για να συνεδριάσει-αποφασίσει το δημ. σ/λιο, αλλά και οι τρεις απέτυχαν, ενώ στη μία είχαμε και νυχτερινή «παράσταση». 

Φτάσαμε στο αμήν. Το βαρομετρικό χαμηλό «χτύπησε κόκκινο». Σφοδρές οι καταιγίδες εντός και εκτός της αίθουσας του δημ. σ/λίου και  πολλοί δημ. σ/λοι της πλειοψηφίας άκουσαν σκληρά «γαλλικά» σε πολύ βαριά καλύμνικη προφορά. Κάτι σαν τη «Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου» (που γνώρισε η Γαλλία πάλαι ποτέ…), αλλά ευτυχώς στην Κάλυμνο δεν είχαμε αιματοχυσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελειώσαμε…

Μετά την «καταιγίδα» έπεσε νεκρική σιγή, αλλά και όργιο κατ’ ιδίαν περιγραφών για τη νύχτα του τρόμου… Γι’ αυτό και η φαινομενική γαλήνη δεν εμπνέει καμιά ασφάλεια. Είναι αυτό που είπε ο ποιητής: «Τι ανήσυχος γαλήνη… τι τερψίλυπος καιρός». Τα όπλα δεν είναι «παρά πόδας». Μερικοί είναι «εφ’ όπλου λόγχη».

Πληροφορίες λένε ότι αύριο θα υπογραφεί «Συνθήκη Ειρήνης, με ομόφωνη απόφαση του δημ. σ/λίου, καθότι επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, πιο κοντά στα αιτήματα των εξαγριωμένων συμπολιτών μας. Αν όμως προκύψει κάτι άλλο και δεν πέσουν οι «υπογραφές» της ειρήνευσης, προβλέπεται και δεύτερη «Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου», αυτή τη φορά με πιο ακραίες αντιδράσεις.

Η απόφαση για χαρακτηρισμό του Λαφασιού ως «αυτοτελή οικισμό» θα αποτελεί προσέγγιση της δημ. Αρχής στο αίτημα… των πολιτών της περιοχής αλλά και σύμπλευση με την εξαρχής του κ. Γ. Ρούσσου, του επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης. Στην ουσία όμως θα αποτελεί «νίκη» των «πολιτών σε απόγνωση», γιατί αυτοί παρήγαγαν εξελίξεις. Πάντως, με τη λύση αυτή, όπως είπε και ο κ. δήμαρχος, κατοχυρώνεται και ο Δήμος αφού έχει το Βιολογικό Καθαρισμό στα Γιαννοχώραφα, αλλά και νέοι επιχειρηματίες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην ίδια περιοχή και τώρα είναι μετέωροι – γι’ αυτό και έπεσαν ως μετεωρίτες στο δημ. σ/λιο.

Πρέπει όμως να δούμε την υπόθεση και λίγο χιουμοριστικά (γιατί κρύβει «φάσεις» για πολλή σάτιρα), και συμπεράνουμε ότι (κατά το λαϊκό βάρδο Καζαντζίδη) τώρα μπορούν όλοι μαζί οι της πλειοψηφίας να τραγουδήσουν «κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά, γύρνα πίσω και ξέχασ’ τα πια…».  

Και από θρησκευτική άποψη θα λέγαμε ότι ελπίζουμε να τελειώσουν το βράδυ του Σαββάτου της Τυρινής, ώστε να μπούμε στη Σαρακοστή εν ταπεινώσει και προσευχή, για να μη μας ξαναβρεί τέτοιο κακό. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version