Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

ΑΠΑΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είναι να γελάς,όταν ακούς να μιλάνε για

 

δημοκρατία οι εξ επαγγέλματος βιαστές της δημοκρατίας. Οι πολιτικοί που εξαπατούν ωμά το λαό με ψέματα και καταπατούν θεσμούς χωρίς να τους πιάνει η τσιμπίδα του νόμου.

Για τη δημοκρατική μας καρικατούρα, που την εκλέγουμε κάθε τέσσερα χρόνια με την αυταπάτη ότι είμαστε «κυρίαρχος λαός», ρωτάω απλά και με σαφήνεια.

1.   Είναι μες στις προδιαγραφές της δημοκρατίας (και της σοσιαλιστικής ιδεολογίας!!!) οι απολύσεις, η ανεργία, η φτώχεια κλπ.;

2.   Αυτός που απολύθηκε και έμεινε στους πέντε δρόμους, εκείνος που του πήραν το σπίτι, Ο άλλος εκείνος που του έβαλαν λουκέτο στην επιχείρηση και τόσοι άλλοι εξαθλιωμένοι είναι λογικό να καταλήξουν σε καμιά Χρυσή Αυγή;

3.   Είναι δημοκρατία το να κάνουν «παιχνίδι», χρόνια τώρα, με τη Χρυσή Αυγή οι «δημοκράτες» πολιτικοί της κεντρικής σκηνής και οι βλαχοδήμαρχοι της λαμογιάς, για να αναπαράγουν την εξουσία τους, και ξαφνικά να ανακαλύπτουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, φασιστική οργάνωση κλπ.;

4.   Είναι μες στο «παιχνίδι» της δημοκρατίας τα ψέματα των κυβερνήσεων, χρόνια τώρα, ότι στο επόμενο (κάθε φορά) εξάμηνο βγαίνουμε από τα δύσκολα, ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα, ότι δε θα γίνουν νέες περικοπές;

5.   Είναι γνώρισμα της δημοκρατίας τα ψέματα και οι διαχειριστικές αυθαιρεσίες των δημάρχων και των συν αυτοίς;

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από όλα τα πιο πάνω, το χειρότερο δηλητήριο για τη δημοκρατία είναι τα ψέματα των πολιτικών. Οι ψεύτες πολιτικοί είναι τρισχειρότεροι από τους κλέφτες πολιτικούς. Εξάλλου ένας ψευταράς πολιτικός είναι επόμενο να αναδειχτεί και σε μέγα κλεφταρά.

Τα κατ’ εξακολούθηση ψέματα των πολιτικών και η λασπολογία τους «κατά παντός αντιπάλου», είναι η χειρότερη δολιοφθορά για τη δημοκρατία. Αν η δημοκρατία είχε πραγματικές άμυνες και αντανακλαστικά, θα έπρεπε τους εξ επαγγέλματος ψεύτες και λασπολόγους πολιτικούς (στην κυβέρνηση, στο δήμο, στην περιφέρεια), αυτούς που αποδεδειγμένα εξαπάτησαν το λαό, με άμεσες διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες να τους έδιωχνε κακήν-κακώς και να τους στερούσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για δέκα χρόνια. Οι πολιτικοί αυτοί αποτελούν μολυσματικό απόστημα για τη δημοκρατίας. Ο «εξοστρακισμός» τους από την πολιτική ζωή για μια δεκαετία είναι η ηπιότερη ποινή που τους αξίζει και επιβάλλεται για την προστασία μιας υγιούς δημοκρατίας. Για να μην έχουμε, όπως σήμερα, ΑΠΑΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ

Το ζήτημα όμως είναι αν πραγματικά μας αρέσει και μας… «συμφέρει» η πραγματική δημοκρατία ή μήπως ένα μέρος του «κυρίαρχου λαού» (σε άλλες κοινωνίες μικρό, σε άλλος μεγάλο) βολεύεται με την καρικατούρα της δημοκρατίας. Γιατί η ζωή δείχνει ότι ο ψεύτης και «καπάτσος» πολιτικός της ανομίας, της αυθαιρεσίας και των στημένων «παιχνιδιών» βρίσκει οπαδούς και μάλιστα, μαζί με τον υπόκοσμο, το περιθώριο και τα λαμόγια, σοβαροφανείς κυρίους με γραβάτα, έτοιμους και «καπάτσους» για «μεγάλα κόλπα».  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version