The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

1ο Δ.Σ. Χώρας διαδικτυακά με Τάρπον Σπρινγκς Κύριο

Συνομίλησαν μαθητές και δάσκαλοι - Μπήκαμε σε νέα εποχή

 

Το απόγευμα της 8ης.10.13 το 1ο Δημ. Σχολείο Χώρας Καλύμνου, στο οποίο διευθυντής είναι ο κ. Γιάννης Μαστροκούκος, είχε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με το Δημ. Σχολείο του Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδας των ΗΠΑ.

Το μέσο που βοήθησε στην πρωτοπόρο αυτή διασχολική επικοινωνία , ήταν ένας μεγάλος διαδραστικός πίνακας , ο οποίος (πέρα από τις άλλες ιδιότητες του ως διδακτού εργαλείου) συνδεμένος με φορητό υπολογιστή έφερε σε επικοινωνία δύο σχολικές αίθουσες μαθητές , από το 1ο Δημ. Σχολείο Χώρας (Προδρόμου) και από το δημοτικό σχολείο «Πλάτωνος Ακαδημία» του Τάρπον Σπριγκς.

Το όλο ηλεκτρονικό σύστημα του 1ου Δ.Σ. Χώρας: διαδραστικός πίνακας, ηλεκτρ. υπολογιστής, προβολέας διαφανειών, ηχεία και άλλο ηλεκτρονικό υλικό, είναι προσφορά της αλυσίδας 6 σχολείων SuperiorSchools, στην οποία ανήκει και το ελληνοαμερικάνικο σχολείο του Τάρπον Σπριγκς πρόεδρος είναι ο κ. Στηβ Χριστόπουλος. Η δωρεά αυτή επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γ. Μαστροκούκου και μεσιτεία του εκλεκτού συμπατριώτη μας στο Τάρπον Σπρινγκς, του Χρυσόστομου (Κρις) Αλαχούζου, ο όποιος για πολλά χρόνια διακρίνεται ως επίλεκτο στέλεχος της εκεί Καλυμνιακής Κοινότητας αλλά και της Δημαρχίας της πόλης αυτής.

Η συνεργασία του κ. Μαστροκούκου με τον κ. Αλαχούζο δεν έμεινε στην δωρεά του ως άνω ηλεκτρονικού υλικού, αλλά προχώρησε επί της ουσίας: έφερε κοντά τα δύο σχολεία δύο Καλυμνιακών πόλεων, της Χώρας και του Τάρπον, όπου το καλυμνιακό στοιχείο είναι, θα λέγαμε, κυρίαρχο. Το Τάρπον είναι η «Κάλυμνος της Αμερικής».

Και η προσέγγιση των δύο αυτών σχολείων δεν αποτελεί μια απλή και συνήθη επικοινωνία, αλλά ανοίγει δρόμο για ουσιαστική και πλατιά συνεργασία, που μπορεί πια να απλωθεί σε θέματα (α) ανταλλαγής πληροφοριών για το εκπαιδευτικό σύστημα, (β) τρόπου διδασκαλίας μαθημάτων, (γ) παιδαγωγικής πράξης, (δ) μορφών σχολικής ψυχαγωγίας, (στ) πολιτιστικών εκδηλώσεων, (ζ) εθνικών εκδηλώσεων, (η) αλληλοενημέρωσης για τη ζωή και τις επιδόσεις (επαγγελματικές, επιστημονικές κ.α.) των Καλυμνίων του Τάρπον και της Καλύμνου, και κορυφαία δράση την προώθηση σχολικών βιβλίων τοπικής ιστορίας της Καλύμνου και του Τάρπον, και τα δύο γραμμένα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. (Πάντα χωρίς να περιμένει βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση της Καλύμνου, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει τόσους καβγάδες να ξεμπλέξει κι άλλους τόσους να μπλέξει, που δεν παίρνει καιρό να σκεφτεί την Ιστορία της Καλύμνου! Κι αν καμιά φορά τη σκεφτεί, μόνο κακό κάνει…)

Πιστεύουμε ότι το κάθε σχολείο μόνο του, όπως ξεκίνησε το 1ο Δημοτικό Χώρας, μπορεί να κάνει θαύματα, έστω σε σύμπραξη με άλλα σχολεία ή φορείς και προπάντων με χορηγίες ιδιωτών.

Το 1ο Δημ. Σχολείο Χώρας και το Ελληνικό Δημ. Σχολείο «Ακαδημία Πλάτωνος» (τίτλος που δηλώνει πατριδολατρία και υψηλό εθνικό φρόνημα) έδειξαν το δρόμο. Συντονίστρια και συνδετικός κρίκος της ωραίας και αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας είναι η κα. Βάσια Καλλιμάχου, γραμματέας του σχολικού συγκροτήματος SuperiorSchool. Οι δύο διευθυντές καθώς και δάσκαλοι του ελληνικού σχολείου του Τάρπον Σπρινκς είναι έτοιμοι για δράση. Για οργανωμένη και συχνή συνεργασία, πάντα ζωντανή και άμεση.

Τώρα απομένει και τα δύο αυτά σχολεία να καταρτίσουν πρόγραμμα με διδακτικούς στόχους και εθνικό στρατηγικό σκοπό, όμως με συγκεκριμένα μέσα και βήματα προόδου. Όχι μόνο με αυθορμητισμούς χαράς και εθνικής περηφάνιας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

5 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Δημ. Ροδίτης δημοσιεύθηκε από Δημ. Ροδίτης

    Αγαπητέ Σακελλάρη, εννόησα ακριβώς αυτό που έγραψα! Η διηπειρωτική επικοινωνία μέσω του Internet, είναι αρχαία ιστορία... Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις καθώς και οι υπόλοιποι σχολιαστές είναι φυσικά, καλά! Η λουδίτικη στάση των πολιτικών μας είναι γνωστή και μη εξαιρετέα!

    Εξάλλου χάρηκα, δεν χάρηκα; }-)

  • Σύνδεσμος σχολίου Νικόλαος Παπαδόπουλος δημοσιεύθηκε από Νικόλαος Παπαδόπουλος

    Θα μου επιτρέψετε τον ρόλο του συνηγόρου του "διαβόλου" (εν προκειμένω της τεχνολογίας) κ, Δημ. Ροδίτη, που η φήμη του σε σχέση με την τεχνολογία φτάνει κι εκτός Καλύμνου ... Η αναφορά του "θεωρείται" (3ο πρ.) νομίζω πως είναι εντελώς ακριβής, εφ' όσον πράγματι σαν τεχνολογία χρησιμοποιείται στα σχολεία τουλάχιστον μια 10ετία... τώρα σε ποιά σχολεία ?? Θα συμφωνήσω πως είναι κάτι "πρωτοποριακό" για την Κάλυμνο και φυσικά ΔΕΝ είναι η "μίζερη" αντιμετώπιση η καλύτερη ! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτής της χορηγίας και φυσικά τους ίδιους τους δωρητές ! Ως λάτρης της Καλύμνου (και "εξ αγχιστίας" Καλύμνιος) τ΄απευθύνω από καρδιάς !

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    κ.ΡΟΔΙΤΗ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΘΛΙΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΕΘΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΦΩΝΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!!!! Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ!!!! ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ!!!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΠΟΛΛΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ!!!!! ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ; Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ;

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Δε μίλησα για την "ανακάλυψη" του διαδραστικού πίνακα, ούτε για τη χρήση του στα σχολεία. Το πρωτοποριακό της κίνησης αυτής συνίσταται στα εξής: Α) Θα επικοινωνούν σχολεία μεταξύ τους και μάλιστα διηπειρωτικά. Β) Τα παιδιά της Ομογένειας θα έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τα παιδιά της μητροπολιτικής Καλύμνου, και θα συνομιλούν πάνω διάφορα θέματα. Να το πω και διαφορετικά: Το γεωπολιτικό μας δυναμικό δεν ενισχύεται με τις παράτες των κυβερνητικών και των δημαρχιακών παραγόντων, που εξαντλούν την "εθνική" τους εκστρατεία προς τους ομογενείς με χορούς και πανηγύρια, αλλά με το δέσιμο το ψυχολογικό, πνευματικό και εθνικό των παιδιών του ελληνισμού της διασποράς με τα παιδιά της Μητέρας - Πατρίδας, ώστε να αναπτύσσουν μέσω αυτής της ζωντανής και συχνής επικοινωνίας δεσμούς που θα έχουν συνέχεια και συνέπεια.
    Να πω και κάτι άλλο αξιομνημόνευτο: Όταν ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης είχε παρόμοια επικοινωνία με σύλλογο αποδήμων και κόψανε διακικτυακά την πρωτοχρονιάτι πίττα, αυτό θεωρήθηκε επανάσταση!!! Τώρα που η επικοινωνία γίνεται μεταξύ των παιδιών των σχολείων αξιολογείται ως ερχόμενη με μεγάλη καθυστέρηση; Αδικούμε την προσπάθεια.

  • Σύνδεσμος σχολίου Δημ. Ροδίτης δημοσιεύθηκε από Δημ. Ροδίτης

    Χαίρομαι για το γεγονός. Θλίβομαι για το ότι θεωρείται ύψιστη καινοτομία, κάτι που είναι κοινός τόπος στα εκπαιδευτικά συστήματα εδώ και 10 χρόνια...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos