Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Βενετία» τέλος. "Ερχεται" επένδυση 100 εκ. Κύριο

Στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο δήμαρχος επανήλθε

 

σε τηλεοπτική του εμφάνιση χθες ( 1.10.13) και πάλι με τη γνωστή από ετών απόφασή του να βάλει τέρμα στο «κανάλι της Βενετίας» (φωτο αρχειου), όπως χαρακτήρισε τον κεντρικό εμπορικό δρόμο, που γίνεται ορμητικός χείμαρρος με την πρώτη ψιχάλα. Πέντε λεπτά βροχής αρκούν για να παραλύσει ο εμπορικός δρόμος για τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς αυτός ο δρόμος υποδέχεται όλο το νερό της αμφιθεατρικής Πόθιας και όλης της κοιλάδας μέχρι τη Χώρα.

Βέβαια αυτή η «απόφαση» είναι ηλικίας… άνω των 15 ετών. Όμως καλείται ο Καλυμνιακός λαός να πιστέψει και να δεχτεί ότι τώρα τέλειωσαν τα ψέματα, το έργο θα γίνει. Το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μας περιμένει. Ο κ. Διακομιχάλης, ήταν κάθετος στη δέσμευσή του αυτή.

Είναι ικανός μέχρι και να αρχίσει τις τσαπιές με μπουλντόζα στο Φλασκά, να κάνει αγιασμό για την έναρξη του έργου προσφέροντας με πλούσιο μπουφέ, να αρχίσουν και οι «ενημερωτικές» εκπομπές στα τοπικά κανάλια για το «κανάλι της Βενετίας».

Η ουσία είναι ότι ο κ. Διακομιχάλης την προεκλογική του «δέσμευση» , παλαιάς «κοπής», την παρουσίασε και πάλι περίπου ως σχεδόν έτοιμο έργο. Το ερώτημα είναι: τα πείσει και πάλι τους Καλύμνιους; Τα ίδια είχε πει και για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τον εξωτερικό μόλο στο λιμάνι, τον τουρισμό, τις θέσεις εργασίας, την αυτεπιστασία, το κοινωνικό παντοπωλείο, τον τουρισμό κλπ. κλπ. Έβγαλε τις προηγούμενες εκλογές με επιτυχία. Θα ξαναζεστάνει το ίδιο φαΐ πόσες φορές;

Επένδυση-μπλουζ;

Παρουσίασε ο κ. Διακομιχάλης κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση και το δεύτερο «ακαταμάχητο» προεκλογικό του «κόζι». Ότι στην Ψέριμο θα γίνει επένδυση 100 εκατ. ευρώ και, συνεπώς…, η Κάλυμνος θα ανασάνει. Θα εισπράττει 750.000 ευρώ τον χρόνο, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και πάμπολλα άλλα «θα».

Βέβαια προς το παρόν κάναμε απλώς προκήρυξη για την ενοικίαση του χώρου, όπου θα γίνει η επένδυση, εάν και εφόσον βρεθεί ενοικιαστής-επενδυτής. Αυτά υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Α)  Θα βρεθεί ενοικιαστής-επενδυτής.

Β) Θα επενδύσει στην Ψέριμο 100 εκατ. ευρώ για  την κατασκευή μεγάλης μονάδας υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .

Γ)   Το επενδυτικό πεδίο σε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ανοικτό και ελεύθερο από μεριάς ελληνικού κράτους αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή Γερμανίας (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή ο κ. Διακομιχάλης θέλει να κάνει παιχνίδι με προεκλογικές μετοχές- φούσκα και να βγάλει τις εκλογές με πολύχρωμα μπαλόνια στον ουρανό, να χαζεύουν οι Καλύμνιοι, ή τον έχει έτοιμο τον επενδυτή, μετά από έρευνα αγοράς, και μιλάει με αυτή βεβαιότητα. Απίθανο το δεύτερο ενδεχόμενο.

Όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην απόφαση του δημ. σ/λίου όπως κι στην προκήρυξη για την ενοικίαση του χώρου στην Ψέριμο, πουθενά δεν αναγράφεται το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Στην πράξη αυτή η παράλειψη σημαίνει: πάμε για 100 εκ. ευρώ, αλλά 5-10 εκατ. να μας έρθουν δεν θα είναι άσχημα. Με αυτές τις αβλεψίες ή σκόπιμες αποσιωπήσεις το παιχνίδι αποκτά «δυναμική»…

Ο κ. Διακομιχάλης πήρε επίσης και πάλι το μειλίχιο ύφος, μιλά με ηπιότητα. Θυμόμαστε τις εκκλήσεις του: «Αγαπητοί συμπατριώτες, άλλαξα, θα με δείτε» κλπ. Προσωπικά τον είδα και τον γεύτηκα κατ’ επανάληψη στη χειρότερή του εκδοχή. Τώρα φόρεσε το ίδιο προσωπείο ηπιότητας ο κ. Διακομιχάλης. Θα το αντέξει οκτώ μήνες μέχρι τις εκλογές; Αδύνατο. Ήδη, στα πλαίσια αυτής της ηπιότητας αυτής, το στέλεχός του, ο κ. Θανάτσης, μήνυσε τον αντ/δρο του δημ. σ/λίου και μέλος της αξ. αντ/τευσης κ. Σ. Ζερβό για συκοφαντική δυσφήμηση και κίνησε τη διαδικασία της αυτόφωρης προσαγωγής του στη Δικαιοσύνη, άσχετα αν δεν πέτυχε…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version