Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η νέα 9μελής Σ.Ε. ΑΝΕΛ χωρίς Καλύμνιο; Κύριο

Για όλη τη Δωδ/νησο οι Ανεξ. Ελληνες (ΑΝΕΛ) έχουν μία

 

Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ). Από τις εκλογές της 22.9.13 εκλέχτηκαν εννέα (9) μέλη για τη νέα ΣΕ και συγκροτήθηκαν σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση. Στα ονόματα που διαβάζω δε βλέπω κανένα Καλύμνιο. Κάνω λάθος; Πάντως οι Καλύμνιοι που πρωτοστατούσαν στο ξεκίνημα των ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν μες στη νέα ΣΕ.

δημοσιεύουμε δύο δελτία τύπου των ΑΝΕΛ.

*

ΡΟΔΟΣ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση σε Σώμα της Συντονιστικής Επιτροπής Δωδεκανήσου – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνεδρίασε η εννεαμελής Επιτροπή, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν τους εξής:

-   ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωαννίδης Λάζαρος (7 ψήφοι)

-   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιαννάς Νικόλαος (6 ψήφοι)

-   ΤΑΜΙΑΣ: Πολίτης Νεκτάριος (5 ψήφοι)

- ΜΕΛΗ (με αλφαβητική σειρά): Βάγγαλης Κωνσταντίνος, Γαλλιάτσος Γεώργιος, Κόκκινος Σπυρίδων, Μπαλλάς Μιχαήλ, Σταυρίδης Σταύρος, Χατζηνικόλα Παρασκευή.

Εντός των ημερών, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, με κύριο θέμα την αναδιοργάνωση του γραφείου, σε σχέση με την περαιτέρω πορεία του Κινήματος στα Δωδεκάνησα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωαννίδης Λάζαρος                                         Γιαννάς Νικόλαος

*

Δελτίο τύπου

30-9-2013

Τον Πρόεδρο του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνόδευσε στην περιοδεία του σε Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς η πολιτευτής του κινήματος στα Δωδεκάνησα Μαρία Αγγέλου.

«Οι ακρίτες μας είναι ήρωες. Ταξιδέψαμε στα μικρά νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου και αυτό που αντικρίσαμε ήταν τους λιγοστούς κατοίκους φύλακες των συνόρων της πατρίδας μας που το κράτος μας αντι να τους φροντίζει τους βάζει και τρικλοποδιές δυσκολεύοντας κι άλλο τη ζωή τους.

Απομονωμένα τα περισσότερα νησιά αφού τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι λιγοστά, παρακαλούν οι κάτοικοι να είναι υγιής μια και δεν υπάρχουν ούτε ιατροί αλλά ούτε και φαρμακοποιοί! Επιπλέον δε στο Αγαθονήσι δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν η σχολική χρονιά για τους μαθητές του γυμνασίου και του Λυκείου μια και το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει μόνο γυμναστή και καθηγητή πληροφορικής. Με λυγμούς περιγράφουν την κατάσταση οι γονείς ζητώντας τη βοήθειά μας προκειμένου να μην αναγκαστούν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και μην έχοντας άλλα εισοδήματα πέρα της αλιείας.

Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για το θέμα. Ο πρόεδρος ο Πάνος ο Καμμένος έχει ήδη εδώ και μέρες επικοινωνήσει με τον υπουργό Παιδείας κι εγώ από την πλευρά μου έχω ήδη ζητήσει ενημέρωση και στήριξη επί του θέματος από τον κ. Παπαδομαρκάκη στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ρόδου. Ελπίζω να ανταποκριθεί σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα και να συμβάλλει όπως μπορεί και αυτός από την πλευρά του στην επίλυση του ζητήματος.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς άρχοντες, τους κατοίκους των νησιών και τα μέλη του κινήματος για την φιλοξενία και την συνεργασία τους καθώς και τα νεοεκλεγέντα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Ρόδου των ΑΝΕΛΛ που μας συνόδεψαν σε αυτό το ταξίδι και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα»

Αυτά δήλωσε μετά την επιστροφή της στη Ρόδο η κυρία Αγγέλου με την ευχή να μπορέσει σύντομα να ξαναβρεθεί σ’ αυτούς τους άγιους τόπους της πατρίδας μας.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos