Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Οκτώβριος 2003

-      Η Κάλυμνος περνάει μέρες πολιτικής Κατοχής. Η Δημοκρατία στην πράξη δεν ευδοκιμεί πάντα στους κήπους των δημοκρατών και σοσιαλιστών, ενώ συγχρόνως ο Φασισμός καλλιεργείται όχι μόνο σε γιάφκες φασιστών, αλλά και σε θερμοκήπια δήθεν δημοκρατών.

Σήμερα στην Κάλυμνο έχουμε ελευθερία Τύπου, όσο γράφεις μόνο χάχα-χούχα. Ελευθερία σκέψης, αρκεί να σκέφτεσαι νυσταλέα και δικαίωμα κριτικής, αλλά μόνο δοξαστικής. Μετράτε μηνύσεις!

-       Οι συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου ως εικόνα και δημοκρατική έκφραση κινείται μεταξύ τραγικού και κωμικού. Στην πλάτη των δημ. συμβούλων στέκονται συμπολίτες μας ποικίλων διαθέσεων και ποζάρουν στην κάμερα τοπικού καναλιού, ενώ συχνά «αγανακτισμένοι» δημότες παίρνουν το λόγο με το έτσι θέλω, τα «ψάλλουν» στους «υπεύθυνους» και φεύγουν ικανοποιημένοι που εκτέλεσαν επιτυχώς την αποστολή τους. Και ο λαϊκισμός το γλεντάει.

-       «Σοκ Βιδάλη» στην Κάλυμνο με πολιτική παράνοια. Η άφιξη του σούπερ μάρκετ της εταιρίας Βιδάλη ανέτρεψε το υπάρχον εμπορικό καθεστώς και επέβαλε το νόμο της ανταγωνιστικότητας των τιμών. Οι Καλύμνιοι έμποροι όμως επαναστάτησαν και οι λαϊκιστές πολιτικοί επιδόθηκαν σε κινδυνολογικές αναλύσεις Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Οικονομίας.

-       Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά μην πατήσει στο νησί κανένας ξένος επιχειρηματίας. Το νησί μας ανήκει. Είμαστε υπέρ του κλειστού εμπορείου και των υψηλών τιμών. Θέλουμε κυρίως να μη χάσει ο έμπορος. Το μαντρί μας ανήκει και το άρμεγμα είναι αποκλειστικότητά μας.

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Argo Kalymnos