Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εγγραφές ΛΕΚ – Ευθύνες Δήμου

Το Λύκειο Ελληνίδων ανακοίνωσε

 

τις ημερομηνίες εγγραφών για τα μαθήματα χορού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΟΘΙΑ:           23/9, Παρθεναγωγείο, καθημερινά 6 - 8μμ.

ΧΩΡΑ:             25/9, 1ο Δημ. Σχολείο, 6 -7μμ.

                         26/9, 2ο Δημ. Σχολείο, 6 -7μμ.

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: 21/9, Δημ. Σχολείο Πανόρμου, 6 – 7μμ.

Θα λειτουργήσουν (1) τμήματα ενηλίκων & (2) ΔΩΡΕΑΝ τμήμα για άνεργους και για μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου. Οι εγγραφές των δύο αυτών τμημάτων θα γίνονται στις στα σχολεία που αναφέρονται πιο πάνω.

***

Παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του ΛΕΚ επιβάλλεται να επανέλθουμε στην επικίνδυνη ολιγωρία της δημ. Αρχής, η οποία δε λέει να βάλει μια τάξη στο καθεστώς συγκατοίκησης ΛΕΚ-Ναυτικού Μουσείου στο κτίριο της Βουβαλείου Σχολής (στην πλατεία Δημαρχείου).

Ο κ. Διακομιχάλης έκανε στο παρελθόν 8 χρόνια δήμαρχος, επανήλθε και ήδη έχει άλλα 3 χρόνια, σύνολο 11 και πλέον χρόνια, κρατάει το σαθρό καθεστώς λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου. Εμμονή, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα; Τι απ’ όλα; Ή απλώς εξουσία… εκτός ουσίας;

Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ήδη η υπόθεση εξετράπη σε δημοσίευμα ενημερωτικού-πολεμικού χαρακτήρα των εθελοντών του Ναυτικού Μουσείου (σε ΜΜΕ του «φιλικού κλίματος» προς τη δημ. Αρχή – μπήκαν στο τρυπάκι). Είναι πια αναμενόμενο να οξυνθούν οι τριβές και δεν αποκλείεται να δούμε τους δύο συστεγαζόμενους «αντιδίκους» να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Και ποιος θα ευθύνεται γι’ αυτή την εκτροπή;

Ο κ. δήμαρχος είναι υποχρεωμένος άμεσα να προχωρήσει σε δύο κινήσεις αποκατάσταση της νομιμότητας:

1.   Να τακτοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να το πάρει ο Δήμος (μέσα από τις προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες) και ως νόμιμος ιδιοκτήτης να λέει ποιο σωματείο θα στεγαστεί, σε ποια δωμάτια σε ποιο όροφο.

2.   Να νομιμοποιήσει το Ναυτικό Μουσείο με ιδρυτική πράξη και να μην το κρατάει αιχμάλωτο μες στην παρανομία. Είναι πολύ επικίνδυνη η ολιγωρία αυτή της δημ. Αρχής στο θέμα του Ναυτικού Μουσείου (που του έβαλε άλλη ταμπέλα, λες και μπορεί να πολιτεύεται με ταμπέλες και μόνο), καθότι εκθέτει τους εθελοντές που προσφέρουν, γιατί, παρά την καλή τους θέληση, δεν παύουν (α) κινιούνται σε μουσείο-φάντασμα, (β) προσφέρουν υπηρεσίες σε καθεστώς γκρίζας νομιμότητας, και (γ) μένουν έκθετοι έναντι του συγκατοίκου ΛΕΚ, που είναι αναγνωρισμένο παράρτημα πανελληνίου δικτύου.

Συμπληρωματικά να επισημάνουμε την επείγουσα ανάγκη αξιοποίησης του ισογείου. Να το καθαρίσει από την «κόπρο του Αυγεία», την οποία, προς έκπληξη της κοινωνίας μας, την «μυρίζεται» καθημερινά (10 μ. από το Δημαρχείο) με απάθεια και ανευθυνότητα.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version