Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και τώρα, η σκληρή πραγματικότητα για τις θέσεις εργασίας Κύριο

 

Οι προεκλογικές «δεσμεύσεις» του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη, μετεκλογικά δοκιμάστηκαν σκληρά στην πρόταση που συνέταξε προς το Υπ. Εσωτερικών για προσλήψεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου και την παρουσίασε στο δημ. σ/λιο για ψήφιση.

 Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις ο κ. Διακομιχάλης κλήθηκε να πολιτευτεί πάνω στην πραγματικότητα. Δεν έδειξε όμως να έχει πρόβλημα… Επέδειξε  σοβαρότητα μπροστά στην κρισιμότητα των οικονομικών συνθηκών, και με τη δεξιοτεχνία που τον διακρίνει, δήλωσε καθαρά και ξάστερα, στο δημ. σ/λιο της 2/3/11, ότι για προσλήψεις εποχικού προσωπικού αποφάσισε «με βάση τα οικονομικά δεδομένα» (το επανέλαβε τρις φορές) και για 13 διαφορετικούς τομείς εργασίας προτείνει προσλήψεις 35 υπαλλήλων.

Ο κ. Διακομιχάλης ήρθε βέβαια σε αντίθεση με τις προεκλογικές του «δεσμεύσεις», όμως ξεπέρασε τα δύσκολα δηλώνοντας συμπαραστάτης του λαού, λέγοντας ότι  «ο κόσμος θέλει δουλειά…», και συνάμα ότι προέχει η «ευθύνη απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο…», γι’ αυτό και πολιτεύεται «με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα»

Στην ίδια «γραμμή» και  ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Νικ. Γαβαλάς, με την ιδιότητα… του δημ. σ/λου πλειοψηφίας. Για την προετοιμασία της κοινής γνώμης προειδοποίησε ότι στις κρίσεις αυτές «όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα». Ηταν μια προειδοποίηση με αποδέκτες δύο κατηγοριών, (α) τους πολίτες που μπορεί να έχουν αμφιβολίες για τη διαφάνεια των προσλήψεων, αλλά και (β)  τους ψηφοφόρους της παράταξης του, για να τους κάνει την ψυχολογική προετοιμασία ότι η διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ δεν επιτρέπει χαριστικές προσλήψεις. Αλλά ο κ. Γαβαλάς προχώρησε ένα κόμη βήμα πιο μπροστά από τον κ. δήμαρχο: Παρότρυνε τους δημ. σ/λους (και όχι μόνο…) να εξηγούν στο λαό ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια - για στις προσλήψεις των μόνιμων ισχύει η «δοσολογία» κάθε 5 αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται 1 πρόσληψη.

Έτσι, στη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου της 2/3/11 υπογράφηκε, με ομόφωνη απόφαση του σώματος, η «ληξιαρχική πράξη θανάτου» των λαϊκών προσδοκιών που βλάστησαν προεκλογικά. Το όνειρο τελείωσε, τώρα το λόγο έχει η πραγματικότητα, η οποία «δεν παίρνει από λόγια» και επιβάλλει αυτό που πρέπει.

Την πρόταση του Δήμου παρουσίασε στο δημ. σ/λιο ο δ/ντής προσωπικού κ. Μιχ/ Αλαχούζος και οι προτεινόμενες θέσεις εργασίας είναι οι παρακάτω:

 

Καθαριότητας δρόμων κ.λπ.: 10

Αρχιτέκτονας ΠΕ 1

Πληροφορικής ΠΕ 1

Λογιστικού ΤΕ 1

Διοικητικών Γραμματέων ΔΕ  2

Πληροφορικής ΔΕ 1

Τουριστικών περιπτέρων ΔΕ 6

Οδηγών ΔΕ 8

Ναυαγοσωστών 2

Περιβαλλοντολόγος 1

Ευρωπαϊκών προγραμμάτων 1

Νοσηλευτής/τρια 1

Βιβλιοθηκονομίας 1

 

Αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός εποχικών προσλήψεων που θα μπορούσε να προτείνει ο Δήμος και τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι όλες οι προτεινόμενες προσλήψεις θα εγκριθούν. Αυτή είναι η σκληρή μετεκλογική πραγματικότητα.

Η παρότρυνση του κ. Ν. Γαβαλά (πατήστε τον κωδικό)

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8xnMBoj_eQI?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/8xnMBoj_eQI?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object> 

 


 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version