The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την πάθαμε και πάλι; Εληξε η προθεσμία Κύριο

Για το σοβαρό θέμα της ανεργίας η δημ. Αρχή συνεχίζει

να λέει πολλά και να κάνει ελάχιστα έως τίποτα. Μετά την κωμική αποτυχία της περιβόητης «αυτεπιστασίας», πού δήθεν ξεκίνησε αλλά δεν έχει προσλάβει ούτε ένα εργάτη, ήρθε η σειρά του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Οι προθεσμίες έληξαν και ενημέρωση μηδενική. Χάος και σκοτάδι.  Ούτε για τα έτοιμα χρήματα δεν μπορούν να δρομολογήσουν μια διαδικασία; Όχι ότι αυτό το πρόγραμμα, που πολυδιαφήμιζε ο Δήμος (στην πρώτη εμπλοκή του σε συνεργασία με το Σύλλογο Εμπόρων) είναι σοβαρό πρόγραμμα. Είναι ένα αίσχος κυβερνητικό (όπως ήταν παλιά και τα στέιτς) μέσα από τα οποία καθυποτάσσεται ο άνθρωπος και από ελεύθερη προσωπικότητα γίνεται δούλος και ζητιάνος της εξουσίας, προκειμένου να εργαστεί για 5 μήνες με μηνιαίο μισθό τα 490 ευρώ (καθαρά), που γίνονται  427 αν είναι κάτω των 25 ετών!

Ωστόσο και σ’ αυτά τα προγράμματα που πιστεύει η δημ. Αρχή (και  μάλλον όλο το δημ. σ/λιο) δεν τη βλέπουμε να  κινείται. Έχει χούι να βρίσκεται πάντα εκτός προθεσμιών και να τρέχει μετά αλαφιασμένη και φωνασκούσα… Εξηγούμαστε:

   

Στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτέμβρη έληξαν οι εξής διαδικασίες για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιήσουν οι δήμοι:

-   Δημοσίευση πρόσκλησης προς ωφελούμενους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων.

-   Δημοσίευση πρόσκλησης υποψηφίων ανέργων διαφόρων ειδικοτήτων.

-   Δημοσίευση πρόσκλησης υποψηφίων ανέργων ειδικοτήτων υπουργείου Παιδείας.

Το πρώτο μέρος του  χρονοδιαγράμματος έληξε. Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Ο Δήμος Καλυμνίων όμως, μετά τον ανακοίνωση της «επιτυχίας» του, στα τέλη Ιουλίου, ότι εξασφάλισε 71 θέσεις  (η Κως 204,  η Ρόδος 697 κλπ.), δεν έβγαλε άχνα. Δεν είδαμε καμιά ενημέρωση των ανέργων, καμιά ενημέρωση της κοινωνίας.

Πώς θα υποβάλουν την αίτησή τους και πού (στον ΟΑΕΔ μόνο ηλεκτρονικά!!! ), ποια δικαιολογητικά έπρεπε να συγκεντρώσουν οι άνεργοι και ποια τα κριτήρια επιλογής, γι’ αυτά τα θέματα δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση.  Γνωρίζουν, για παράδειγμα, οι φερόμενοι ως άνεργοι ότι (α) για να έχουν δικαίωμα αίτησης θα έπρεπε οπωσδήποτε  να είναι με κάρτα ανεργίας όχι μόνον ο ίδιος όλοι μες στην οικογένεια: γονείς παιδιά, και (β) ποιες ήταν οι προθεσμίες του προγράμματος;.    

Κανονικά θα επρεπε ο κ. δήμαρχος, που ενίοτε δημοσιογραφεί για να  κατακεραυνώσει όσους του ασκούν κριτική…, να είχε κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις (δόξα τω Θεώ και στα δύο κανάλια, μπουκάρει ή κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις όποτε γουστάρει και μιλάει όσο θέλει).  Πού πήγε η εμπειρία, η γνώση, η ικανότητα κλπ. κλπ.;

Κι αν δεν μπορούσε ο ίδιος ο κ. δήμαρχος, ο οποίος κριτικάρει τους πάντες και τυρβάζει περί πολλά (μείζονος… σημασίας), θα έπρεπε να επιφορτίσει τα στελέχη του ή και τον υπεύθυνο του γραφείου τη παράταξής του, τον κ. Θανάτση, να ενημερώνει συνεχώς τον κόσμο.

Στο προηγούμενο πρόγραμμα βρέθηκε εκπρόθεσμος και τώρα πάλι  στο νέο πρόγραμμα, πάνε κοντά 2 μήνες από την ανακοίνωση της επιτυχίας(!) των 71 ατόμων, δεν ακούσαμε τίποτα.  

Ωστόσο (και χωρίς το Δήμο Καλυμνίων…) το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος συνεχίζεται ως εξής:

Στο δεύτερο 15ημερο Σεπτεμβρίου θα γίνει η δημοσίευση πρόσκλησης  υποψηφίων ανέργων ειδικοτήτων σχετικών με τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών – στους καλλικρατικούς δήμους).

-   8 Οκτωβρίου 2013 κατάρτιση προσωρινού πίνακα κατάταξης ανέργων από τον ΟΑΕΔ.

-   Μέχρι 21 Οκτωβρίου υποβολή-εξέταση ενστάσεων και κατάρτιση οριστικού πίνακα από τον ΟΑΕΔ

-   Από 22 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου  έναρξη προσλήψεων επιλεγέντων ανέργων από επιβλέποντες φορείς (σ’ εμάς από το Δήμο).

Πώς θα μάθουμε τι έγινε στην Κάλυμνο; Τι έκανε ο Δήμος. Πόσοι υπέβαλαν αίτηση;

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos