Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ελληνισμός και Ορθοδοξία»

Μια βραδιά γεμάτη Ελληνισμό και Ορθοδοξία χάρισαν

το σούρουπο της  11ης.9.13, οι καθηγητές πανεπιστημίου Αθηνών πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός και Νικόλαος Τζιράκης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αυλή του νεόδμητου ι. ναού Αποστόλου Παύλου, στους Βοθύνους (στην πρώτη στροφή προς τον οικισμό). Τους δύο εκλεκτούς καλεσμένους του διοργανωτή της εκδήλωσης, ιερέα Παντελεήμονα Γιαννικουρή, εφημερίου Παναγίας Βοθύνων,  τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Καλύμνου Παΐσιος,  ιερείς της Καλύμνου και ένας μεγάλος αριθμός.

Οι ομιλητές  κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον τους ακροατηρίου  καθ’ όλο το δίωρο των ομιλιών τους. Πάνω στο θεματικό ερώτημα που έθεσε εξαρχής ο π. Μεταλληνός: «Ποιος σώζει ποιον; Ο Ελληνισμός την Ορθοδοξία ή Ορθοδοξία τον Ελληνισμό;» και οι δύο ομιλητές αιχμαλώτισαν το κοινό τους με την εκλαΐκευση του επιστημονικού τους λόγου και τις καινοτόμες σκέψεις τους, που οδηγούσαν τον ακροατή, βήμα-βήμα, σε μονοπάτια γνώσης και πνευματικής ανάτασης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διοργανωτής της πνευματικής αυτής βραδιάς Παντελεήμων Γιαννικουρής, εφημέριος του ι .ν. Παναγίας Βοθύνων, και τους εκλεκτούς προσκαλεσμένους καλωσόρισε ο κ. Παΐσιος . Μετά τις εισηγήσεις έθεσαν ερωτήσεις οι ιερείς Παντελεήμων Γιαννικουρής και Παντελεήμων Κρούσκος, για να δώσουν την ευκαιρία τους διόσκουρους  διακονίας του ελληνοχριστιανικού ιδεώδους  να αναλύσουν και άλλα ενδιαφέροντα κεφάλαια των σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης  γυναίκες του εκκλησιαστικού συμβουλίου της διοργανώτριας ενορίας προσέφεραν κέρασμα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και το σημαντικότερο είναι ότι ο ιερέας μιας περιφερειακής ενορίας διοργάνωσε, με τις ευλογίες του μητροπολίτη,  μια τόσο σπουδαία εκδήλωση.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

1 σχόλιο

Argo Kalymnos