Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ», τέλος τα σόου του αέρα Κύριο

Η τελευταία ανακοίνωση στην κεντρική τζαμόπορτα της ΔΟΥ Καλύμνου (4.9.13) γνωστοποιεί στους κατοίκους του νησιού, μαζί  και στις αρχές, εξουσίες- παραεξουσίες και κομματάρχες- πολιτευτές, ότι έκλεισε. Η ανακοίνωση έχει μόνο δύο λέξεις: Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Τι έγινε λοιπόν; Έμειναν στον αέρα εκείνες ηρωικές δηλώσεις που διατυμπανίζονταν  μέρες-μήνες; Ήταν τουριστικά εκείνα τα ιστορικά τα ταξίδια στην Αθήνα της καλύμνικης αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τοπικά στελέχη της συγκυβέρνησης με επικεφαλής το δήμαρχο, ως φίλο του Ε. Βενιζέλου;  Όταν έφευγαν «τα παιδιά μας»  για το ηρωικό ταξίδι της Αθήνας (άντε να βρεις πού πήγαιναν!) , ανατρίχιαζαν από περηφάνια οι φιλοκυβερνητικοί και διακοπαραταξιακοί οπαδοί, όλοι μαζί ενωμένοι. Ε λοιπόν, και αυτή μια ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ τοπικών εξουσιαστών ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Προφανώς η ανακοίνωση της Εφορίας εννοεί την οικονομική ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. Αυτή σίγουρα ΤΕΛΕΙΩΣΕ.  Εκείνη όμως που ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και δεν πρόκειται να τελειώσει είναι η πολιτική συναλλαγή. Είναι «ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ».

Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν είχαμε (από 4.913 που έκλεισε η Εφορία) καμία δήλωση, καμιά δημόσια αναφορά. Κουβέντα δεν βγαίνει από κανέναν. Σαν να μη συνέβη τίποτα. Ήταν επόμενο, γιατί (1) όλα τα σόου και τα πυροτεχνήματα (δηλώσεις επί δηλώσεων, αναμνηστικές φωτογραφίσεις των πρωταγωνιστών) έχουν κάποιο τέλος και μετά το τέλος σκοτάδι… , (2) η δημοτική Αρχή δεν έχει τις πολιτικές ικανότητες, κι ας φουσκώνει σαν περήφανος διάνος, και κατά συνέπεια δεν μπορεί  κανείς να περιμένει πολλά,  και  (γ) αν είναι περιορισμένων ικανοτήτων η δημ Αρχή, έχει το κουσούρι να «τυρβάζει περί πολλά» και να μην εργάζεται με συνέπεια και ευθύνη. Το τελευταίο που την νοιάζει είναι η πρόοδος του τόπου. Παλεύει  μονίμως για το σόου της ημέρας. Να κερδίσει τις εντυπώσεις έστω και για ένα απόγευμα. Αύριο βλέπουμε…

Και ήρθε το αποτέλεσμα: Κατάφερε αυτή η δημαρχία, σε συνεργασία με το Επαρχείο που τώρα λέγεται και λειτουργεί ως περιφερειακή ενότητα Καλύμνου, να απαξιώσει την Κάλυμνο, να την κάνει νησάκι… της λύπησης, αν και είναι (μάλλον ήταν τω καιρώ εκείνω…) το κέντρο και η έδρα της Επαρχίας Καλύμνου: Κάλυμνος, Λέρος, Αστυπαλιά, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί.

Διαθέτει όμως πολλά και διάφορα  αντισώματα και ένα απ’ αυτά, καταλυτικής σημασία είναι  η πονηρία να μετράει σωστά το σφυγμό του λαού και να βγάζει τα αλάνθαστα συμπεράσματά της:  Ο λαός της «ηρωικής» Καλύμνου έχει ανεξάντλητη φιλοκυβερνητική κατανόηση και φιλοπαραταξιακή σεμνο-ταπεινότητα .  Πιστεύει ότι οι πολιτικοί του έκαναν αυτό που πρέπει, και η κυβέρνηση έκανε αυτό που πρέπει, και επομένως ο λαός με τη σειρά του θα κάνει αυτό που πρέπει:  να πηγαίνει στην Κω για συναλλαγές με την Εφορία.

Μπορεί λοιπόν ο τσαμπουκάς των πολιτικο-πολιτικάντηδων να πηγαίνει για ύπνο;

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου ΦανήΚαπελλά-Κουτούζη δημοσιεύθηκε από ΦανήΚαπελλά-Κουτούζη

  Διάβαζα πρόσφατα σε άρθρο(Βήμα,1η-9-2013) του Ιωάννη Μεταξά, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του Παν/μίου Αθηνών,τα παρακάτω,-σε ελεύθερη απόδοση-:Όταν τοποθετούμεθα για δυσάρεστες πολιτικές ή απλώς δημόσιες καταστάσεις έχουμε δύο υποχρεώσεις α.Να αναδεικνύεται από τα γραφόμενα ή τα λεγόμενά μας ο σπουδαίος λόγος που μας ώθησε να κάνουμε αυτή την τοποθέτηση καιβ.Θα πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε θέση να τεκμηριώνουμε ό,τι λέμε αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα στους αναγνώστες μας να κάνουν το ίδιο αν το θελήσουν,δηλ. να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς μας ή όχι. Με άλλα λόγια το ζητούμενο είναι η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία των λόγων μας.
  Βρήκα αυτές τις δύο "υποχρεώσεις" πολύ λογικές καθώς περιγράφουν τελικά το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει κινείταικάθε κριτικό κείμενο . Δε βρήκα,βέβαια ,καμιά παραίνεση για σιωπή ή εξωραϊσμό των γεγονότων, στο όνομα της ηπιότητας και του ήρεμου πολιτικού κλίματος. Η έλλειψη κριτικής θα ισοδυναμούσε με την παντελή έλλειψη στοιχείων για την "απογραφή "της πραγματικότητας, η οποία είναι πιο αξιόπιστη όταν τη συλλαμβάνεις εξ επαφής, τότε που συμβαίνουν τα γεγονότα! Με αυτά ταστοιχεία άλλωστε συνθέτουν οι ιστορικοί τη γενικότερη ιστορία ενός τόπου.
  Ας μεταφέρουμε τις σκέψεις αυτές ενός πολιτικού επιστήμονα στα καθημάς:Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μιχάλης Λελέκης στα πρόσφατα , για άλλη μια φορά ,θλιβερά επεισόδια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου απέδειξε με απλότητα και αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία ότι ήταν απολύτως εντάξει στις "υποχρεώσεις"που θέτει ο πολιτικός επιστήμονας Ιωάννης Μεταξάς:α.Τοποθετήθηκε σε ένα σοβαρότατο θέμα,την αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν ,πάση θυσία ,καθαρίστριες με το άνοιγμα των σχολείων,καιβ.Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμαρχος πολλές φορές έχει χρησιμοποιήσει την απευθείας ανάθεση ,όπως πρέπει να πράξει και τώρα ,μπροστά στο τόσο σοβαρό θέμα της καθαριότητας των σχολείων και της υγείας του μαθητικού μας πληθυσμού!(Οι προτάσεις περί εθελοντικών κλιμακίων καθαριότητας από γονείς κ.λ.π. δεν αντέχουν σε συζήτηση). Ο Δήμαρχος τον προκάλεσε να του πει μια έστω περίπτωση απευθείας ανάθεσης και μάλιστα με ύφος και εκφράσεις και...νοηματικές κινήσεις ανοίκειες για Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο!
  Την επόμενη μέρα ο κ.Λελέκης "κατέβασε" από το "διαύγεια"εκατό(100) απευθείας αναθέσεις με συνολικό κόστος τετρα κόσιες χιλιάδες (400.000)και τις παρουσίασε στην εκπομπή "Εν Καλύμνω" του Μ.Χαραμαντά και της Μπ. Μαΐλλη
  .Ας κρίνουμε λοιπόν την πολιτική λειτουργία του κ.Λελέκη . Με το ήθος του την αγωνιστικότητά του και την αγάπη για το νησί μας λειτουργεί πολιτικά ως ένας εγγράμματος, με ειδικές πολιτικές σπουδές, τις οποίες δεν έχει αλλά τις αναπληρώνει με τις αρετές που προαναφέραμε. Και δεν είναι και το μόνο δείγμα αυτού του πολιτικού ήθους.
  Ας αναλογισθούμε τώρα τις κατά συρροή καιεξακολούθηση υποσχέσεις,τοποθετήσεις, ενημερώσεις,τις γεμάτες θολούρα ,ασάφεια,και τους"περί διαγραμμάτου" λόγουςτου Δημάρχου και των εκπροσώπων του.Το "story" της θητείας αυτής είναι διαψεύσεις και ματαιώσεις που έχουν φέρει την Κάλυμνο στα όριά της! Ας γνωρίζουν τουλάχιστον ότι δε μας κοροϊδεύουν όλους. Όμως οι βλάβες για την κοινωνία μας είναι πολύ δύσκολο να αναταχθούν!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version