Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ», τέλος τα σόου του αέρα Κύριο

Η τελευταία ανακοίνωση στην κεντρική τζαμόπορτα της ΔΟΥ Καλύμνου (4.9.13) γνωστοποιεί στους κατοίκους του νησιού, μαζί  και στις αρχές, εξουσίες- παραεξουσίες και κομματάρχες- πολιτευτές, ότι έκλεισε. Η ανακοίνωση έχει μόνο δύο λέξεις: Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Τι έγινε λοιπόν; Έμειναν στον αέρα εκείνες ηρωικές δηλώσεις που διατυμπανίζονταν  μέρες-μήνες; Ήταν τουριστικά εκείνα τα ιστορικά τα ταξίδια στην Αθήνα της καλύμνικης αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τοπικά στελέχη της συγκυβέρνησης με επικεφαλής το δήμαρχο, ως φίλο του Ε. Βενιζέλου;  Όταν έφευγαν «τα παιδιά μας»  για το ηρωικό ταξίδι της Αθήνας (άντε να βρεις πού πήγαιναν!) , ανατρίχιαζαν από περηφάνια οι φιλοκυβερνητικοί και διακοπαραταξιακοί οπαδοί, όλοι μαζί ενωμένοι. Ε λοιπόν, και αυτή μια ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ τοπικών εξουσιαστών ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Προφανώς η ανακοίνωση της Εφορίας εννοεί την οικονομική ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. Αυτή σίγουρα ΤΕΛΕΙΩΣΕ.  Εκείνη όμως που ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και δεν πρόκειται να τελειώσει είναι η πολιτική συναλλαγή. Είναι «ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ».

Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν είχαμε (από 4.913 που έκλεισε η Εφορία) καμία δήλωση, καμιά δημόσια αναφορά. Κουβέντα δεν βγαίνει από κανέναν. Σαν να μη συνέβη τίποτα. Ήταν επόμενο, γιατί (1) όλα τα σόου και τα πυροτεχνήματα (δηλώσεις επί δηλώσεων, αναμνηστικές φωτογραφίσεις των πρωταγωνιστών) έχουν κάποιο τέλος και μετά το τέλος σκοτάδι… , (2) η δημοτική Αρχή δεν έχει τις πολιτικές ικανότητες, κι ας φουσκώνει σαν περήφανος διάνος, και κατά συνέπεια δεν μπορεί  κανείς να περιμένει πολλά,  και  (γ) αν είναι περιορισμένων ικανοτήτων η δημ Αρχή, έχει το κουσούρι να «τυρβάζει περί πολλά» και να μην εργάζεται με συνέπεια και ευθύνη. Το τελευταίο που την νοιάζει είναι η πρόοδος του τόπου. Παλεύει  μονίμως για το σόου της ημέρας. Να κερδίσει τις εντυπώσεις έστω και για ένα απόγευμα. Αύριο βλέπουμε…

Και ήρθε το αποτέλεσμα: Κατάφερε αυτή η δημαρχία, σε συνεργασία με το Επαρχείο που τώρα λέγεται και λειτουργεί ως περιφερειακή ενότητα Καλύμνου, να απαξιώσει την Κάλυμνο, να την κάνει νησάκι… της λύπησης, αν και είναι (μάλλον ήταν τω καιρώ εκείνω…) το κέντρο και η έδρα της Επαρχίας Καλύμνου: Κάλυμνος, Λέρος, Αστυπαλιά, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί.

Διαθέτει όμως πολλά και διάφορα  αντισώματα και ένα απ’ αυτά, καταλυτικής σημασία είναι  η πονηρία να μετράει σωστά το σφυγμό του λαού και να βγάζει τα αλάνθαστα συμπεράσματά της:  Ο λαός της «ηρωικής» Καλύμνου έχει ανεξάντλητη φιλοκυβερνητική κατανόηση και φιλοπαραταξιακή σεμνο-ταπεινότητα .  Πιστεύει ότι οι πολιτικοί του έκαναν αυτό που πρέπει, και η κυβέρνηση έκανε αυτό που πρέπει, και επομένως ο λαός με τη σειρά του θα κάνει αυτό που πρέπει:  να πηγαίνει στην Κω για συναλλαγές με την Εφορία.

Μπορεί λοιπόν ο τσαμπουκάς των πολιτικο-πολιτικάντηδων να πηγαίνει για ύπνο;

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

1 σχόλιο

Argo Kalymnos