Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Για το κατάντημα μας όλοι ευθυνόμαστε

Γράφει ο Ποθητός Μαγκούλιας

Από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ

(για οικογενειακούς λόγους) τη Μελβούρνη και το Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Έμεινα κατενθουσιασμένος για το επίπεδο ζωής και την ποιότητα της καθημερινότητας των ανθρώπων ιδιαίτερα στην πρώτη πόλη. Σας παραθέτω εν συντομία τους λόγους.

1)  Καθαριότητα :  Κάθε σπίτι διαθέτει τρεις κάδους(ένας για τα ανακυκλώσιμα υλικά, ένας για τα χορταρικά του κήπου και ένας για τα οικιακά σκουπίδια) με διαφορετικό καπάκι ο καθένας. Η υπηρεσία περνά μία φορά την εβδομάδα για κάθε κάδο και άλλη μία για τα ογκώδη αντικείμενα. Στο όχημα καθαριότητας επιβαίνει μόνο ο οδηγός που χειρίζεται ένα μικρό γερανό και αποθέτει το περιεχόμενο των κάδων στο όχημα. Σκουπίδια εκτός κάδου απαγορεύονται .Αποτέλεσμα ¨κάθε οικογένεια γνωρίζει τις ημέρες αποκομιδής των σκουπιδιών ,διαχειρίζεται σωστά τα σκουπίδια της και η πόλη αστράφτει. Οργανωμένο κράτος -συνειδητοποιημένοι πολίτες.

2)  Οι πολίτες βαθύτατα δημοκρατικοί και οι υπηρεσίες -δημόσιες &ιδιωτικές στην υπηρεσία του πολίτη. Δε μετράνε ούτε επώνυμα ,ούτε επαγγελματική δραστηριότητα .Όλοι το ίδιο συνειδητοποιημένοι ότι η δημοκρατία είναι καθημερινή διαδικασία ,που χρειάζεται την προάσπιση όλων. Η φράση "τι με νοιάζει εμένα" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους .Η παραβίαση της δημοκρατίας είναι υπόθεση όλων. Το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη

3)  Κοινωνία πολυ-πολιτισμική ανεκτική. Όλοι ενσωματωμένοι (με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις),μοχθούν καθημερινά χωρίς ιδιαίτερο άγχος χωρίς να σκέφτονται ούτε τους πολιτικούς ούτε τους πολιτικάντηδες που δήθεν κόπτονται για το συμφέρον του πολίτη αλλά στο τέλος ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους . Αποτέλεσμα' κοινωνίες που προκόβουν ,που έχουν "απογειωθεί".

Τα συναισθήματα της επιστροφής .  Θλίψη και θυμός για το κατάντημα μας για το οποίο όλοι ευθυνόμαστε -πολίτες και πολιτικοί-για τη διαχείριση της καθημερινής μιζέριας ,για την αναγωγή του τίποτα σε σπουδαίο κατόρθωμα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version