Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Μαστροκούκος: Παγκόσμια πρωτοτυπία Κύριο

Δελτίο τύπου της αξ. αντ/τευσης, του Γιάννη Μαστροκούκου) - σχολιάζει η ΑΡΓΩ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 03-09-2013

ΠΡΟΣ:ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή, του δήμου Καλυμνίων, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (02-09-2013), ημέρα Δευτέρα, για άλλη μια φορά, εξέπληξε όλους μας αρνητικά.

Πρότεινε, δια του εισηγητή της, να μην προσληφθούν καθαρίστριες στα σχολεία, για το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014, προβάλλοντας τους παρακάτω λόγους:

1.  Οικονομικούς

2.  Τον εθελοντισμό. Η Καθαριότητα των σχολικών μονάδων να αντιμετωπίζεται  σε εθελοντική βάση από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Αυτά αποτελούν, ίσως, παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν αντέχουν σε οποιοδήποτε περαιτέρω σχολιασμό.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων, αντιτιθέμενοι σ’ όλα αυτά, δέχθηκαν:

1.  Ύβρεις σε προσωπικό επίπεδο,

2.  Την μήνη του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος εκσφενδόνισε με ορμή το βαρύ μπρούτζινο κουδούνι προς τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, ευτυχώς  χωρίς απώλειες.

Ντροπή !!!  Ντροπή!!!

Για την Παράταξη

Ο Επικεφαλής

 

Μαστροκούκος  Ιωάννης

 

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΩ:

Το πρωί (2.9.13) η παράταξη του κ. Διακομιχάλη έβγαλε το περιστέρι της ειρήνης  ζητώντας από τις αντιπολιτεύσεις καταλλαγή και ήρεμη προεκλογική περίοδο. Το βράδυ αμέσως, πριν κλείσουν 24 ώρες, ξεσάλωσε. Επανήλθε στον γνώριμο «καλό» της εαυτό, στις συμπεριφορές με τις οποίες ξέρει να εκφράζεται εκ του αυτομάτου και «εκ βαθέων».  Ο  δήμαρχος, ως αυτόκλητος και μόνιμος αξιολογητής της προσωπικότητας πολιτικών και πολιτών, έβαλε με ιταμότητα και πολιτική μικροπρέπεια κατά του κ. Μιχ. Λελέκη προσβάλλοντας τον ως άνθρωπο. Να γιατί γράψαμε χθες ότι ο κ. Διακομιχάλης δε θα αντέξει την ειρήνη. Ζει με τον πόλεμο, αναπνέει μόνο μέσα σε καπνούς πολέμου.

Η απάντηση βέβαια στον κ. Διακομιχάλη ήρθε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον δικηγόρο του κ. Λελέκη, τον κ. Καρδούλια, ο οποίος ζήτησε το DVD από το κανάλι που πρόβαλε το επεισόδιο αυτό από το δημ. σ/λιο (2.9.13), για να προχωρήσει στα περαιτέρω.

Αλλά και κάτι ακόμη πρωτοφανές: Μετά τις προσωπικές προσβολές  της «ειρηνευτικής» παράταξης κατά των «αντιφρονούντων»,  άρχισε τώρα να χρησιμοποιεί και νέα «όπλα»: Κατά την αντιπαράθεση στο δημ. σ/λιο εκσφενδόνισε το κουδούνι του προεδρείου .  Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια και με τη χρήση άλλων «όπλων».

Όσο για το θέμα των καθαριστριών εκεί  το «παιχνίδι» εντυπωσιασμών ξέπεσε πολύ χαμηλά. Ο δήμαρχος της καταπολέμησης της ανεργίας δήλωσε αδυναμία να προσλάβει καθαρίστριες στα σχολεία και εισηγήθηκε να καθαρίζουν οι εκπαιδευτικοί τις αίθουσες διδασκαλίας. Και όταν έγινε Ο… πανικός, βγήκε έξω από την αίθουσα για να επανέλθει δηλώνοντας ότι μόλις μίλησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη (προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ), ο οποίος  και τον διαβεβαίωσε  ότι το ζήτημα θα λυθεί εντός των ημερών… Και ο κ. Διακομιχάλης, για να αποδυναμώσει τη φωνή των αντ/τεύσεων , είπε ότι εκείνος  θέλει να έχει «Σχέδιο Α΄» (το πρόβλημα να το λύσει η κυβέρνηση), «Σχέδιο Β΄» (να το λύσει ο δήμος) και  «Σχέδιο Γ΄» (να καθαρίζουν τις αίθουσες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και εθελοντικά οι γονείς.  Και προφανώς ξεκίνησε από το «Σχέδιο Γ΄»… , να καθαρίζουν τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί. Τέτοιο επιχειρησιακό  “PLAN C» με πρώτη προτεραιότητα αποτελεί , πράγματι (όπως λέει ο κ. Μαστροκούκος) παγκόσμια πρωτοτυπία.

Κωμικές καταστάσεις. Και μετά κάποιοι… δήμαρχοι (ή δημάρχοι, κατά το καλυμνιακό πολιτικο γλωσσικό ιδίωμα) έχουν να κάνουν με τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για «βλαχοδημάρχους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που το παίζουν κολλητοί της κυβέρνησης και κάθε προεκλογική περίοδο πετιούνται επάνω σαν μασκοφόροι ψιλοαντάρτες.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos