Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα περίοδος: Έκκληση για προεκλογική ειρήνη

Ο Σεπτέμβρης μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς. Τυχερή η Κάλυμνος. Θα έχουμε πολιτική ειρήνευση  και  ΜΜΕ σπαθάτα, που θα διώξουν από το σβέρκο τους τη δαμόκλειο σπάθη της δημ. Αρχής.

Ήταν εντυπωσιακό και απρόσμενο. Ξαφνικά, μέσα από το πηχτό σκοτάδι και την αντάρα,  ξεπετάχτηκε  μία λευκή περιστερά και έφερε το μήνυμα της ειρήνευσης.  Ήταν το περιστέρι της δημ. Αρχής και δεν ήταν το γνώριμο άγριο πνεύμα.  Απόδειξη ότι έκανε να σταματήσει ο πόλεμος και  περάσουμε μια ήρεμη και γαλήνια προεκλογική περίοδο.  Αν καταλάβαμε καλά τη γλώσσα της περιστεράς, έλεγε περίπου: τέλος στις απειλές, τις βρισιές και τις προσβολές εναντίον εκείνων που τολμάνε να την κριτικάρουν.  Καλοδεχούμενη, είπανε, η κριτική, είτε καλή είναι αυτή είτε κακή – αυτό το τελευταίο το είπε καθαρά.

Καλό σημάδι αυτό.  Θα περάσουμε έστω και 8 μήνες, μέχρι τις δημοτικές εκλογές, χωρίς προσωπικές επιθέσεις. Δεν είναι και λίγο αυτό.  Αρκεί βέβαια ο δήμαρχος να… κρατιέται – προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

*

Αλλά  έχουμε και έτερον παρήγορον, επί τη ενάρξει της νέας δημοσιογραφικο-πολιτικής περιόδου . Τα ΜΜΕ αγόρασαν ζυγαριές της αρχαίας θεάς Θέμιδος (με τη σιγουριά ότι η θεά πέθανε προ 2,5 χιλ. ετών και δε θα τους ελέγχει). Υπόσχονται στις δημοτικές παρατάξεις και στο τηλεοπτικό κοινό ότι  θα έχουμε δημοσιογραφική δικαιοσύνη, ίση μεταχείριση, καθαρή λειτουργία  και έντιμη αντιμετώπιση φίλων και αντιπάλων, κρυφών και φανερών.

Δεν είναι και μικρή αυτή η «δέσμευση».  Αρκεί βέβαια να κρατιούνται και αυτοί. Εδώ δείχνουμε περισσότερη κατανόηση, γιατί ο «επιούσιος άρτος» κοστίζει ακριβά.

*

Μακαρίζω όμως τις αντιπολιτεύσεις. Έκαναν ένα καλοκαίρι αμέριμνο, χαλαρό και λάιτ.  Άφησαν τη δημ. Αρχή να χτυπιέται μόνη της. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της αντιπολίτευσης:  να κινείται όποτε γουστάρει και να μιλάει πού και που.

*

Πάντως, απ’ όλα τα παραπάνω μέγιστη είδηση αποτελεί το μήνυμα της δημ. Αρχής προς τις αντιπολιτεύσεις για ειρήνευση.  Ποιος το περίμενε!!!

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

1 σχόλιο

Argo Kalymnos