Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σκουπίδια: «Ανεπάρκεια της δημ. Αρχής & έλλειψη συνείδησης πολλών συμπολιτών»

Σχόλιο από τον Βλάση Κάππο

Το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί μας έχει δύο διαστάσεις. Την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και την έλλειψη συνείδησης πολλών συμπολιτών μας.

Ο Δήμος δεν έχει καταφέρει ακόμα να οργανώσει ένα σύστημα συλλογής ανακυκλώμενων υλικών (παράδειγμα η Πάτμος), επίσης δεν έχει κάνει καμία καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση των κάδων και δεν τιμωρεί τους παραβάτες.

 

 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο παράδειγμα, επιτρέπεται η εναπόθεση “ξηρών“ σκουπιδιών δίπλα στον κάδο; Αν ναι τι είδους σκουπίδια και πόσα; Κάθε μέρα; Αυτό που αυτονόητα δεν επιτρέπεται είναι να μένει ανοιχτός ο κάδος. 

Τα σκουπίδια έχουν πάντως “ταυτότητα“ και θα ήταν πολύ εύκολο να βρίσκει κανείς τους παραβάτες (παράδειγμα οι Λειψοί).   

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο μέσα, πάνω και γύρω από τους κάδους , αλλά και στους δρόμους, στα χωράφια, στη θάλασσα ακόμα και στα βουνά....

Ακόμα και το “ιερό“ βουνό της Καλύμνου ο προφήτης Ηλίας δεν τη γλιτώνει! Ανήμερα της γιορτής του ανέβηκα με τη γυναίκα μου και τον θείο της (από την Γερμανία) στη κορυφή του. Όσο και αν χάρηκα με το μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων για το εκκλησάκι (καθαρό, περιποιημένο, δεντροφυτευμένο γύρω γύρω, μέχρι και φωτοβολταϊκά έχουν βάλει), τόσο απογοητεύθηκα από τα “αναμνηστικά“ που άφησαν κάποιοι από τους επισκέπτες στο δρόμο. Πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες, κυπελάκια φραπέ, κουτάκια από διάφορα ταχυφαγεία κ.λ.π. Από την κορυφή μέχρι την Στάνη, στη Λαγκά, γεμίσαμε γύρω στις 8 σακούλες και ένα σακίδιο με σκουπίδια. Μόλις φθάσαμε στο Χωριό, μας είδε μια φιλότιμη νοικοκυρά της γειτονιάς η οποία έτρεξε να μας απαλλάξει από τα “ευρήματα“ μας.

Ο προφήτης Ηλίας είναι μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, είναι γνωστή σε πολλούς επισκέπτες της Καλύμνου, ιδιαίτερα στους αναρριχητές. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να αναφέρω τί εντύπωση αφήνουν τέτοιες εικόνες, φαντασία έχουν όλοι οι αναγνώστες της Αργώ.

Παραθέτω και μία “αναμνηστική“ φωτογραφία....

   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version