The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προοπτικές για επένδυση ή προεκλογικό ευχολόγιο ; Κύριο

Είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα περιγράφει ο κ. Διακομιχάλης για την προσδοκώμενη…

επένδυση 100 εκατ. ευρώ, στην Ψέριμο, στη κατασκευή μεγάλης μονάδας υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από επενδυτή που… αναμένεται να εμφανιστεί;

 

Στη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου

Στο δημ. σ/λιο τις 21ης.8.13., ο κ. δήμαρχος υποσχέθηκε με βεβαιότητα ότι θα δημιουργηθούν στην Κάλυμνο-Ψέριμο θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και στη συνέχεια για την λειτουργία του έργου. Ότι ο Δήμος ων θα οικονομάει 750.000€ το χρόνο.  Ότι μετά από αυτή τη μεγάλη επένδυση θα έρθουν στην Ψέριμο ή στην Κάλυμνο και άλλοι μικρότεροι επενδυτές. Ότι θα πηγαίνουν στην Ψέριμο τουρίστες-οικολόγοι και φοιτητές σχολών που έχουν αντικείμενό τους την ενέργεια. Και πολλά άλλα τέτοια . 

Στη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου ήταν παρών και ο μελετητής κ. Γιάννης Ρώτας, για να εξηγήσει την προοπτική υλοποίησης της μελέτης. Οι αντιπολιτεύσεις γύρισαν την πλάτη. Απόντες όλοι οι δημ. σ/λοι των δυο αντιπολιτεύσεων (ο κ. Ζερβός ήταν εκεί, αλλά μετά από εκφραστικό επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο του δημ. σ/λίου, αποχώρησε). Το πρόγραμμα ψηφίστηκε μόνο από τους δημ. σ/λους της πλειοψηφίας. Παρών ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ», κ. Γιώργος Μαύρος, ο οποίος καταψήφισε την πρόταση αλλά την ψήφο του την μέτρησαν στις θετικές, εννοείται «από λάθος». Τέτοια λάθη συμβαίνουν… 

Προεκλογικό «όπλο»

Όλο αυτό το όραμα… Ψερίμου για την επένδυση 100 εκατ. ευρώ και ετήσιο κέρδος για το δήμο 750 χιλ. ευρώ, πιθανόν να το πιστεύει ο κ. Διακομιχάλης. Το βέβαιο πάντως είναι  ότι το είχε κρυμμένο βαθιά στο συρτάρι του, για να το ανασύρει προεκλογικά, με την ελπίδα και πάλι να πείσει το λαό και να τον ξαναψηφίσει. Κάθε προεκλογική περίοδο να εξαπολύει και ένα εκθαμβωτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και να κερδίζει τις εκλογές, αφού στο μεταξύ έχει βγάλει κλέφτες όλους τις αντιπάλους του;

 

Μελέτη του είπαν, μελέτη έφτιαξε…

Ο κ. Ρώτας δεν ήταν δυνατόν να θυσιάσει την επιστημονική του εγκυρότητα και το κύρος που έχει ως μελετητής. Είναι απλώς επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης του Δήμου στη σύνταξη μελετών και με το ρόλο του αυτό, ανέλαβε, κατ’ εντολή του δημάρχου, τη σύνταξη μελέτης για κατασκευή στην Ψέριμο μεγάλης μονάδας υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με την αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας. Η μελέτη του γραφείου του κ. Ρώτα είπε το αναμενόμενο, ότι υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο ήλιος, τις και η δύναμη των ανέμων τις Ψερίμου για την παραγωγή ενέργειας. Κάτι που σημαίνει  κατασκευή εγκαταστάσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να διατεθεί στην Κάλυμνο και όχι μόνο.

Το μελετητικό γραφείο του κ. Ρώτα θα προχωρήσει στην σύνταξη τις προκήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ενοικίαση του χώρου. Αυτό θα λέει η προκήρυξη: την ενοικίαση των 800 στρ. Η διαδικασία περάτωσης του διαγωνισμού θα χρειαστεί δύο μήνες. Δηλαδή, εκεί κοντά στα Χριστούγεννα, κατα την πάγια τακτική του κ. Διακομιχάλη, θα έχουμε και πάλι μια νέα βόμβα…

 

Οι επιφυλάξεις του μελετητή…

Ο κ. Ρώτας πήρε και τις αποστάσεις από την επιδιωκόμενη επένδυση, για να μην καλλιεργεί φρούδες ελπίδες και μετά του ζητάνε ευθύνες. Οι επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από τον ίδιο και το συνεργάτη του κ. Π. Γαλανόπουλο σε δύο φάσεις:

  

Στην πρώτη φάση:

Α)  Υπέδειξαν οι μελετητές στο δήμο ότι πρέπει να διαθέσει προς  ενοικίαση, για 30 χρόνια, έκταση 800 στρεμμάτων, στη νότια Ψέριμο, εννοείται δικής του ιδιοκτησίας (ο κ. Ρώτας αγνοεί το ιδιοκτησιακό «καθεστώς» τις Καλύμνου, όπου οι πλαγιές και τα βουνά  «ανήκουν» σε ιδιώτες, κάτι που είδαμε και στο ΧΥΤΑ). Παράλληλα είπαν στον κ. δήμαρχο να διερευνήσει τη δυνατότητα να διατεθούν οικόπεδα για οικοδόμηση υποστηρικτικών εγκαταστάσεων τις μονάδας και του προσωπικού της.

Β)   Το σημαντικότερο: Προειδοποίησαν τη δημ. Αρχή – για να το ακούσει και ο λαός τις Καλύμνου -  ότι θα βρει μπροστά της σοβαρά προβλήματα για την οικοδόμηση εκτός σχεδίου και στην επέκταση των ορίων τις οικισμού.

 

Στη δεύτερη τις φάση:

Ο κ. Ρώτας, αφού είχε περιγράψει, κατ’ ανάγκην, με αρκούντως φωτεινά χρώματα την επένδυση-ευχολόγιο, σύμφωνα με την παραγγελία, δεν ήταν δυνατόν παρά να πει στο τέλος τις εισήγησής του το πιο σημαντικό: Χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε κλίμα αισιοδοξίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές, πληροφορίες φέρουν Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας, γερμανικών συμφερόντων, να δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή τις. Ας ελπίσουμε ότι θα εκδηλωθεί έμπρακτα το ανάλογο ενδιαφέρον.

Το μήνυμα είναι σαφέστατο μέσα από τις φράσεις: «δύσκολες εποχές», «γερμανικές εταιρίες στο παιχνίδι», «ας ελπίσουμε». Παραδόξως όμως, τα άκουσε αυτά (αν τα άκουσε) η δημοτική πλειοψηφία και εντούτοις «έτριβε τα χέρια τις» με περηφάνια και χαμόγελα…  

Απορίες

Αυτή την «ανάγνωση» κάναμε εμείς. Έχουμε και τις ακόλουθες απορίες:

1.   Τις παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημ. Αρχή στην Ψέριμο, ώστε το νησί και ο προσδοκώμενος μελετητής-μεσσίας να δει ότι έχει μπροστά του μια καλή πρόκληση, ένα ευνοϊκό επενδυτικό πεδίο;  

2.   Ο κ. Διακομιχάλης ετοιμάζει μια σοβαρή παρέμβαση στο «χρυσοφόρο» τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Έχει όμως συνεργαστεί με την κυβέρνηση γι’ αυτή την στρατηγικής σημασίας επένδυση; Είναι διεθνές μυστικό… ότι η χώρας μας είναι κάτω από τη Γερμανική «προστασία» και στέκεται προσοχή στα σχέδια τις Γερμανίας για επενδύσεις στα νησιά μας και σε όλη τη χώρα.

3.   Η αναπτυξιακή πρωτοβουλία του κ. Διακομιχάλη, υποχρεωτικά, αγγίζει την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Σε τέτοιου είδους μονάδες λόγο έχει και η ΔΕΗ. Κανένας δεν μπορεί να παρακάμψει την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ. Ο κ. Διακομιχάλης είναι εντάξει και σ’ αυτό τον τομέα;  

4.   Ο κ. δήμαρχος προγραμματίζει αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε νησί που βρίσκεται στην παραμεθόριο (για να μην πούμε στην «γκρίζα ζώνη») και το ερώτημα είναι αν το γνωρίζει και η κυβέρνηση.

Έτσι παίρνουν τις εκλογές

Αρκούμαστε σ’ αυτές τις τέσσερις απορίες. Έχουμε επιφυλάξεις, αφού επιφυλάξεις έχει ο ίδιος ο μελετητής. Αλλά και για ένα σοβαρό πολιτικό λόγο: χορτάσαμε από επενδύσεις σε προεκλογική περίοδο. Επενδύσεις που μετεκλογικά κάπου σκαλώνουνε: Αφαλάτωση, Θέρμα, Καταδυτικό Κέντρο στα Αργινώντα, Γερμανοί στην Κεφάλα, δωρεάν οικόπεδα στους αποδήμους στην Ψέριμο κ.α. Τώρα προέκυψε η «επένδυση», πάλι στην Ψέριμο, πάλι προεκλογικά.

Δίπλα σ’ αυτή την «επένδυση» κόλλησε ο κ. Διακομιχάλης και κάτι καινούριες ελπίδες… από Καναδά με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρέσβη της χώρας αυτής στην Κάλυμνο για διακοπές.

Η πολιτική διαδρομή και ιστορία του κ. Διακομιχάλη βγάζουν ένα δίδαγμα: Έτσι παίρνουν τις εκλογές οι «καπάτσοι», με επενδύσεις-ευχολόγια και καλλιέργεια ελπίδων.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos