The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κλείνει η Εφορία Καλύμνου – Ο κατάλογος των 14 Δ.Ο.Υ. που κλείνουν από 1/9/2013 Κύριο

Η Εφορία Καλύμνου καταργείται από 1.9. 13. Παραθέτουμε το δ.τ. του Υπ. Οικονομικών (21.8.13)  και τις αντιδράσεις  ΣΥΡΙΖΑ & ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

 

Τι έγιναν εκείνες οι αναμνηστικές φωτογραφίες του δημάρχου κ. Διακομιχάλη με τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Δημ. Κρεμαστινό, για την επιτυχία τους να μείνει η Εφορία Καλύμνου; Όλα ήταν ένα κακοπαιγμένο θέατρο. Ηρωισμοί στο κενό. Παλικαριές του αέρα.  

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                 

Tηλ.:  210-3332553/4

Fax: 210-3332559

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώνεται η Δ’ και τελική φάση του πολύμηνου σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), σύμφωνα με το οποίο στις 01/09/2013 αναστέλλεται η λειτουργία των τελευταίων 14 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.

 

Οι 14 ΔΟΥ αυτές που αναστέλλεται η λειτουργία τους στις 1/9/2013 είναι:

1. ΑΓIOΣ ΚΗΡΥΚΟΣ

2. ΑΙΓΙΝΑ

3. ΑΝΔΡΟΣ

4. ΚΑΛΥΜΝΟΣ

5. ΚΑΡΠΑΘΟΣ

6. ΚΕΑ

7. ΛΗΜΝΟΣ

8. ΜΗΛΟΣ

9. ΠΟΡΟΣ

10. ΣΚΙΑΘΟΣ

11. ΣΚΟΠΕΛΟΣ

12. ΣΠΕΤΣΕΣ

13. ΤΗΝΟΣ

14. ΥΔΡΑ

 

Η επιλογή των ΔΟΥ που παραμένουν εν λειτουργία έγινε αυστηρά βασιζόμενη σε κριτήρια, όπως αποτυπώθηκαν στο Δελτίο Τύπου της 14/01/2013 του ΥΠΟΙΚ και αναλύθηκαν στο σχετικό Πόρισμα της Επιτροπής Ενοποιήσεων ΔΟΥ (Οκτώβριος 2012), τα οποία εν συντομία ήταν οικονομικά (ήτοι τα έσοδα που συνέλεξαν οι Εφορίες κατά το 2011) και διοικητικά (έτσι ώστε κάθε Νομός να έχει τουλάχιστον 1 ΔΟΥ εν λειτουργία).

Πρέπει να σημειωθεί πως ειδικά για τους 2 Νομούς της χώρας που διαθέτουν ευρύ νησιωτικά συμπλέγματα, λήφθηκε μέριμνα ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία 5 ΔΟΥ στις Κυκλάδες και 2 ΔΟΥ στα Δωδεκάνησα, σε αντίθεση με την πλειονότητα των Νομών της χώρας, όπου πλέον λειτουργεί μόνο 1 ΔΟΥ. Η απόφαση αυτή έγινε λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτικότητα, καθώς και το άρθρο 101 (παράγραφοι 2 και 3) του Ελληνικού Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο: «...ο νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών».

Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ. Τα ΓΕΦ στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα ΓΕΦ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ. Ήδη λειτουργούν τέτοια ΓΕΦ σε αρκετές πόλεις πανελλαδικώς, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις Εφορίες για διενέργεια φορολογικών εργασιών. Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει προβεί σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του TAXISnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου (www.taxisnet.gr), ενώ και νέες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες με στόχο μέχρι τέλος του 2013 να είναι εφικτή η διεκπεραίωση όλων των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ αποκλειστικά στις Τράπεζες, έτσι ώστε να καταργηθούν τα ταμεία από τις ΔΟΥ και συνεπώς να εξαλειφθεί η υποχρέωση των πολιτών να προσέρχονται στις ΔΟΥ για διεκπεραίωση πληρωμών.

*

ΣΥΡΙΖΑ - ΓΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ρόδος, 21.08.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Καρπάθου, Καλύμνου και Λέρου»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, με αφορμή  την απόφαση του γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα  οποία μπαίνει οριστικό λουκέτο σε εφορίες νησιών, ανάμεσά τους και οι Δ.Ο.Υ. Καρπάθου, Καλύμνου και Λέρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στον μακρύ κατάλογο των ανορθολογικών και προκλητικών για την περιφέρεια μνημονιακών αποφάσεων, προστέθηκαν και οι νησιωτικές Δ.Ο.Υ. Οι εντολές της τρόϊκα - για «περικοπή δαπανών» και για «λιγότερο κράτος» που υλοποιεί η δικομματική κυβέρνηση, συνεχίζουν να προκαλούν τις νησιωτικές κοινωνίες και οδηγούν σε διάλυση τον κρατικό μηχανισμό στα νησιά. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Καρπάθου, Καλύμνου και Λέρου, δεν αποτελεί μια ενέργεια αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού. Αντίθετα, είναι μια κίνηση ανορθολογική και επιλεκτική. Μια ενέργεια που μόνο προβλήματα στους νησιώτες στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζόμενους θα επιφέρει, τη στιγμή που γίνεται χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το σύστημα μηχανοργάνωσης των Δ.Ο.Υ. και χωρίς μεταβατικές πρόνοιες για την εύρυθμη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού στα νησιά που εξυπηρετεί.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης του κρατικού μηχανισμού στη νησιωτική χώρα και στηρίζουμε τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών και των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών ενάντια σε κάθε αναποτελεσματικό κυβερνητικό σχέδιο κατάργησης / συγχώνευσης δημοσιών υπηρεσιών - όπως είναι η διακοπή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. Καρπάθου, Καλύμνου και Λέρου.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δει, να κατανοήσει και να αναγνωρίσει την πραγματικότητα στη Δωδεκάνησο. Να σεβαστεί τις συνταγματικά κατοχυρωμένες πρόνοιες για την αρχή της νησιωτικότητας, να εκτιμήσει τις δυσκολίες συγκοινωνιακής πρόσβασης, να συνυπολογίσει το ενδεχόμενο πλήγμα που θα δεχτούν τα δημόσια έσοδα, καθώς και τις συνολικές επιπτώσεις από την αποδόμηση του φορολογικού και ελεγκτικού μηχανισμού σε κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας των νησιωτών. Οι ευθύνες δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στη Βουλή και στα αρμόδια θεσμικά όργανα έχει τονίσει, ότι η πολιτική της αποδόμησης – απαξίωσης των υποδομών του κράτους και της υποβάθμισης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών στη νησιωτική χώρα, δεν θα γίνει με κανένα τρόπο αποδεκτή. Ο κάθε σχεδιασμός της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για τις Δ.Ο.Υ., είτε για την παιδεία, την ενημέρωση (ΕΡΑ Ν. Αιγαίου), είτε αφορά στην αυτονόητη ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στις υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνιών, θα πρέπει να υλοποιείται μόνο μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με αξιόπιστους χειρισμούς και με στόχο το βέλτιστο επανασχεδιασμό των δομών, της κατανομής και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στις νησιωτικές περιφέρειες».

*

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

(δ.τ. 22.8.13)

Κλείσιμο εφοριών στα νησιά: άλλο ένα τυφλό πλήγμα στο νησιωτικό χώρο

Η πρόσφατη απόφαση για άμεση κατάργηση 14 νησιώτικων Δ.Ο.Υ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ύστερα από την κατάργηση κι άλλων χρήσιμων υπηρεσιών εκεί (κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ.). Στη θέση τους θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΓΕΦ), μια δομή απαραίτητη, αρκεί η λειτουργία τους να σταθεί ικανή ώστε να διεκπεραιώνει το σύνολο των γραφειοκρατικών στο αντικείμενο τους διαδικασιών που υποχρεώνονται οι φορολογούμενοι. 

Κατά συνέπεια τα παρακάτω ερωτήματα ζητούν άμεση απάντηση:

α. Πώς εξασφαλίζεται ότι πολίτες που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται σε νησιά που δεν υπάρχει Δ.Ο.Υ θα μπορούν να τακτοποιούν τις υποθέσεις τους στις ΔΟΥ που υπάγονται χωρίς να υποχρεώνονται να μετακινούνται από τον τόπο τους με προσωπικά έξοδα και αντίστοιχη σπατάλη χρόνου; Υπάρχει πρόβλεψη ότι τυχόν καθυστερήσεις στη λειτουργία του συστήματος -τουλάχιστον στη μεταβατική περίοδο- δεν θα επιβαρύνουν τον πολίτη αλλά η σχετική δαπάνη θα αναλαμβάνεται από το κράτος;

β. Πώς διασφαλίζεται ότι η κατάργηση των Δ.Ο.Υ αλλά και ο περιορισμός των συναφών οργανικών θέσεων, δεν ανοίγει άμεσα ή μελλοντικά το ζήτημα της αυτοδίκαιης απόλυσης ή της υποχρεωτικής μετάθεσης στις νέες έδρες των υπαλλήλων που τις στελεχώνουν;  Υπάρχει διαβούλευση με τους εργαζόμενους που υπηρετούν σ' αυτές και πρόβλεψη για περιπτώσεις νησιωτών υπαλλήλων για τους οποίους μια υποχρεωτικού χαρακτήρα μετάθεση δημιουργεί σοβαρό οικογενειακό /οικονομικό πρόβλημα -ειδικά σε περιόδους κρίσης;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ευθαρσώς τονίσει και επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα πραγματικού εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών και την παράλληλη καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεν μπορούμε όμως να συναινέσουμε σε μία πολιτική που μοναδική έγνοια έχει τη συμμόρφωση με επιταγές του μνημονίου μέσα από οριζόντιες και στις περισσότερες περιπτώσεις τυφλές περικοπές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη σχετική ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών «πανηγυρίζει» ότι μέσα σε δυο χρόνια μείωσε τις εφορίες από 290 σε 120. Κουβέντα όμως δεν έχει να πει για την έμπρακτη υποβάθμιση στην ποιότητα εξυπηρέτησης του πολίτη ή για τα επιπλέον κόστη που έντεχνα υποχρεώνει τον πολλαπλά επιβαρυνόμενο φορολογούμενο ακόμα και για να είναι .νόμιμος! Ή για το ότι το σύνολο των υπηρεσιών που «κλείνουν» ουσιαστικά μεταφέρονται από την Περιφέρεια στο Κέντρο.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες καλύτερης οργάνωσης άλλων κρίσιμων και υποστελεχωμένων διευθύνσεων ή υπηρεσιών στα νησιά (Τελωνεία, Κτηματική Υπηρεσία και Χημείο) που κάλλιστα κάτω από ένα σωστό οργανόγραμμα θα μπορούσαν με συστεγάσεις, αμοιβαίες αναπληρώσεις υπαλλήλων να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους -σε όφελος και των οικονομικών του Δημοσίου αλλά και των υπηρεσιών προς τους πολίτες /επιχειρήσεις των νησιών.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών προτιμά τον αιφνιδιασμό αντί της διαβούλευσης, παρακάμπτοντας ή αγνοώντας συνέπειες και κόστη για τους δραστηριοποιούμενους στα νησιά πολίτες.

Οι Περιφερειακές Γραμματείες

 των Οικολόγων Πράσινων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

 

Πληροφορίες:

Μιχάλης Μπάκας 6944654785,

Στέλιος Κραουνάκης 6949286355,

Χριστίνα Ευθυμιάτου 6941527255,

Δημήτρης Γρηγοριάδης 6944640451

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, 6944462075

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Σε κανένα σοβαρό κράτος δεν υπάρχουν ΔΟΥ. Δεν υπάρχουν ουρές στα ταμεία ή στα μητρώα για να περνάς ένα… ευχάριστο πρωϊνό, ούτε σε καλεί ο έφορος για συμβιβασμό. Στα σοβαρά κράτη δεν πηγαίνεις ποτέ στην εφορία. Έρχεται εκείνη σ εσένα αν δει ότι σε κάτι δεν είσαι εντάξει. Οπότε θα πρέπει να βρεις έναν καλό δικηγόρο, γιατί δεν την βγάζεις ούτε με περαίωση ούτε με διακανονισμό…

    Για να μην έχουν εφορία σε κάθε γειτονιά, όμως, έχουν άλλα πράγματα: μηχανογράφηση παντού, διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου, αυτόματη διασταύρωση στοιχείων, γενικευμένη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, φορολόγηση στην πηγή, απλή και σταθερή νομοθεσία. Και τα κάνουν όλα ηλεκτρονικά: συναλλαγές, πληρωμές, υπογραφές στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με ελάχιστη έως μηδενική χαρτούρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos