Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ασυνειδησία πολιτών και «επαγγελματιών», ανήμπορη η δημοτική Αρχή…

Κύριε Τρικοίλη,

σας επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες με την εικόνα που εμφανίζει ο κάδος - πηγάδι στην περιοχή Μυρτιές (παιδική χαρά) σήμερα το πρωί, 22-8-2013 και ώρα 10:00.

 

Ενδεχομένως να το προσέξετε κι εσείς σήμερα κάποια στιγμή. Γνωστός συμπατριώτης - σωτήρας μας, αφού μετέφερε από το εξωτερικό το νοικοκυριό του στην προσφάτως ανακαινισθείσα οικία του στην περιοχή των Μυρτιών, δε θεώρησε σκόπιμο να καλέσει ένα μεταφορέα για τα σκουπίδια που έπρεπε να απομακρυνθούν, αλλά προτίμησε να αποθέσει έξω από τον κάδο ένα μικρό βουνό με χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες. Το θέαμα είναι απόλυτα δυσφημιστικό για την τουριστική εικόνα του νησιού μας.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες με τα δικά σας σχόλια.

Υ.Γ.

Επίσης, επειδή γνωρίζω την εκδικητικότητα που χαρακτηρίζει τους περισσότερους συμπατριώτες μας, όταν θεωρήσουν ότι θίγονται, παρακαλώ να διατηρήσετε την ανωνυμία μου, σε ενδεχόμενη δημοσίευση του θέματος.

Ευχαριστώ

………

(ονοματεπώνυμο)

*

Σχόλια: Τα δικά μου σχόλια είναι απλά και ίσως να είναι απόψεις της πλειοψηφίας των Καλυμνίων, ακόμη και αυτών που ρυπαίνουν ασύστολα και με θράσος:

1.  Η δημ. Αρχή δεν έχει τα κότσια να επιβάλει πρόστιμα ρύπανσης. Ψηφοθηρεί και μάλιστα με άγχος.

2.  Οι συμπατριώτες μας (ακόμη και οι Καλυμνιο – αυστραλο - αμερικάνο – γαλλο - καναδοι κλπ.) λένε πολλά και θαυμαστά για την καθαριότητα και την τάξη που επικρατεί στις χώρες όπου μετανάστευσαν, αλλά στην Κάλυμνο μόλις αριβάρουν, ξαναβρίσκουν τον παλιό τους εαυτό: ό,τι περιττό κρατάμε, το πετάμε στην άκρη… του δρόμου και καλούμε το Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του.

3.  Ο Δήμος μας οργανωτικά είναι ανάπηρος με ανήκεστη βλάβη.  Απαιτεί επιδόματα. Πού μυαλό για οργάνωση της καθαριότητας.

4.  Σαν να μην έφταναν αυτά, όποιος μιλήσει για την καθαριότητα ακούει τα «εξ αμάξης». Πολύ σωστά  μου ζητάς να μη δημοσιεύσω το όνομά σου. Θα είχες αμέσως, τουλάχιστον, κάποιο τηλεφώνημα…

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

    Το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί μας έχει δύο διαστάσεις. Την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και την έλλειψη συνείδησης πολλών συμπολιτών μας.

    Ο Δήμος δεν έχει καταφέρει ακόμα να οργανώσει ένα σύστημα συλλογής ανακυκλώμενων υλικών (παράδειγμα η Πάτμος), επίσης δεν έχει κάνει καμία καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση των κάδων και δεν τιμωρεί τους παραβάτες.

    Όσον αφορά το συγκεκριμένο παράδειγμα, επιτρέπεται η εναπόθεση “ξηρών“ σκουπιδιών δίπλα στον κάδο; Αν ναι τι είδους σκουπίδια και πόσα; Κάθε μέρα; Αυτό που αυτονόητα δεν επιτρέπεται είναι να μένει ανοιχτός ο κάδος.
    Τα σκουπίδια έχουν πάντως “ταυτότητα“ και θα ήταν πολύ εύκολο να βρίσκει κανείς τους παραβάτες (παράδειγμα οι Λειψοί).

    Δυστηχώς όμως τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο μέσα, πάνω και γύρω από τους κάδους , αλλά και στους δρόμους, στα χωράφια, στη θάλασσα ακόμα και στα βουνά....

    Ακόμα και το “ιερό“ βουνό της Καλύμνου ο προφήτης Ηλίας δεν την γλιτώνει! Ανήμερα της γιορτής του ανέβηκα με την γυναίκα μου και τον θείο της (από την Γερμανία) στη κορυφή του. Όσο και αν χάρηκα με το μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων για το εκκλησάκι (καθαρό, περιποιημένο, δεντροφυτευμένο γύρω γύρω, μέχρι και φωτοβολταϊκά έχουν βάλει), τόσο απογοητεύθηκα από τα “αναμνηστικά“ που άφησαν κάποιοι από τους επισκέπτες στο δρόμο. Πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες, κυπελάκια φραπέ, κουτάκια από διάφορα ταχυφαγεία κ.λ.π. Από την κορυφή μέχρι την Στάνη στο Λαγκά γεμίσαμε γύρω στις 8 σακούλες και ένα σακίδιο με σκουπίδια. Μόλις φθάσαμε στο χωριό μας είδε μια φιλότιμη νοικοκηρά της γειτονιάς η οποία έτρεξε να μας απαλάξει από τα “ευρήματα“ μας.

    Ο προφήτης Ηλίας είναι μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, είναι γνωστή σε πολλούς επισκέπτες της Καλύμνου, ιδιαίτερα στους αναρριχητές. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω τί εντύπωση αφήνουν τέτοιες εικόνες, φαντασία έχουν όλοι οι αναγνώστες της Αργώ.

    Παραθέτω και μία “αναμνηστική“ φωτογραφία....

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. Μόλις πριν 2΄ λεπτά δέχτηκΑ επίσκεψη (ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση) από τον συμπατριώτη μας Γιάννη Κάννη, πρώην βουλευτή Καναδά. Απαίτησε να διορθώσω το δημοσίευμα, γιατί κατά τη γνωμη του, υπονοεί αυτόν. Τον ρώτησα αν διάβασε το δημοσίευμα και μου απάντησε "όχι". Του είπανε, λέει, δύο δικά του πρόσωπα (αφού είναι δύο, πιστεύει ότι είχε και διασταύρωση της πληροφορίας!!!)ότι Η φράση "γνωστός συμπατριώτης μας - σωτήρας" υπονοεί αυτόν. Είναι τα γνωστά- άγνωστα ΠΙΑΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, που πιστεύουν ότι πολεμώντας τον Σακελλάρη θα του κλείσουν το στόμα, ώστε να μην υπάρχει πια καμιά φωνή στην Κάλυμνο που να κρίνει τη δημαρχία. Αλλά, τώρα, ούτε και την αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων στο θεμα της καθαριότητας. Η φράση αυτή είναι του επιστολογράφου, γιατί εγώ στα σχόλιά μου δεν ασχολήθηκα με πρόσωπα μεμονωμένα αλλά με νοοτροπίες. Ο κ. Κάννης απαίτησε με ύφος αυστηρό να ανακαλέσω αμέσως το δημοσίευμα - εδώ και τώρα, που λέμε. Του απάντησα ότι "αποκλείεται", γιατί οι απειλές του κ. Κάννη δεν ήταν για το συγκεκριμένο θέμα των σκουπιδιών (που δεν τα θεωρεί σκουπίδια - άραγε και στον Καναδά την ίδια άποψη έχει), αλλά μια γενικότερη "στρατηγική" κάποιων γνωστών κέντρων (που προ ημερών μου επιτέθηκαν στο θέμα των βιβλίων μου ως εγγυημένοι σκοταδιστές και εμπαθείς πολιτικοί του ολεθρου). Τώρα βρήκαν τον κ. Κάννη σαν πολιοκρητικό κριό. Ο κ. Κάννης μου είπε μάλιστα ότι αυτές τις μέρες θα έρθει στην Κάλυμνο και ο πρέσβης Καναδά. Δεν κατάλαβα αν αυτή η "είδηση" ήταν προειδοποίηση ή απειλή. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚ-ΤΡΈΦΕΙ.

  • Σύνδεσμος σχολίου mixalis g δημοσιεύθηκε από mixalis g

    k den eine o monos..na kanete mia volta na deite toys kadoys toy limanioy poy toys gemizoyn kathe mera 2 epixeirimaties gnosti..me xartokoytes kafasia k alla o enas(an fysa ta pernei o aeras) k me kreata o allos..to apotelesma eine anypofori vroma k tis xartokoytes na tis pernei o aeras..o dimos poythena

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version