Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το θάνατο του Σακελλάρη Τάταρη Ψήφισμα της Ενωσης Καλυμνίων Αττικής

Ενωση Καλυμνίων Αττικής «Ο Άγιος Νικόλαος»

Κάλυμνος 16 Αυγούστου 2013

 

Ψήφισμα

Η αναγγελία του θανάτου του Σακελλαρίου  Αντ. Τάταρη,

 

προσφιλέστατου μέλους και επί σειρά ετών γραμματέως της Ένωσής μας, μας γέμισε  πένθος και θλίψη!

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής της μνήμης του, καταθέτουμε τις σκέψεις μας και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας στο παρακάτω ψήφισμα:

Ο Σακελλάρης Αντ. Τάταρης υπήρξε ένας ενάρετος άνθρωπος. Τέλειος οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας αλλά και αδελφός, φίλος και υπεύθυνος κοινωνικός εργάτης, με ανεκτίμητη προσφορά στην καλυμνιακή εστία και καλυμνιακή κοινότητα της Αθήνας. Ευγενής σώφρων, αξιοπρεπής, εργατικός, μεθοδικός και αποτελεσματικός και πάνω απ’ όλα, γεμάτος με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τους γύρω του, γι’ αυτό και το κενό που αφήνει θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Όμως, συντασσόμενοι με τη ρήση του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, προσπαθούμε να μετριάσουμε τη θλίψη μας με το σοφό περιεχόμενό της:  «Των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε λάμπει η αρετή τους»!

Σακελλάρη μας, ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και το χώμα της μεγάλης σου αγάπης, της Ψερίμου, που σε σκέπασε ,να είναι ελαφρύ!

Ευχόμαστε τη θεία παρηγοριά στους δικούς σου .

Στη μνήμη του η Ένωση,  αντί στεφάνου , θα καταθέσει ποσόν στο Γηροκομείο Καλύμνου.

Η πρόεδρος

Άρτεμις Σκουμπουρδή

 

και το Διοικητικό Συμβούλιο

Τελευταία τροποποίηση στις

9 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Παπάζογλου δημοσιεύθηκε από Γιώργος Παπάζογλου

    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΕ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΣΟΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ.ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΝΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΩΡΙΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Η ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΙΑ ΑΝΕΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ..ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ..

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Αγαπημένη μου Αγγελική,

    Το ότι αισθανθήκατε την ανάγκη να εκφράσετε και συ και τα παιδιά της ευρύτερης οικογένειας τα τόσο δυνατά και όμορφα αισθήματά σας για το φευγιό του Σακελλάρη σας,σ'ένα δημόσιο βήμα, είναιένα σημάδι παρήγορο: Με τη βοήθεια του θεού και με την μεταξύ σας αγάπη και την επικοινωνία την ανθρώπινη πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε σιγά-σιγά να ξεφύγετε από το τρομερό αυτό αίσθημα της απώλειας και του πόνου που αισθάνεται κανείς ότι θα τον καταπιεί! Μην απελπίζεσαι. Να σας παρηγορεί η σκέψη ότι έζησε μια ζωή τιμημένη και άφησε παρακαταθήκες σε όλους σας όπως και ο αγαπημένος σου Γιώργος!
    Φανή Κουτούζη

  • Σύνδεσμος σχολίου Αγγελική Σταθέα δημοσιεύθηκε από Αγγελική Σταθέα

    ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΣ. ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΘΡΗΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΡΗΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΩ; ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΜΟΥ.Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ.......

  • Σύνδεσμος σχολίου Μαρία Τάταρη δημοσιεύθηκε από Μαρία Τάταρη

    Όταν χάσαμε τον Πατέρα μας το 1982, αρχηγός της οικογένειας Τάταρη είχαμε εσένα .Για το οτιδήποτε ρωτούσαμε τον Σακελλάρη.Δεν μπορώ να να πιστέψω ότι έφυγες από κοντά μας τόσο σύντομα και απρόσμενα .Πριν δυο λεπτά ακριβώς αισθανθείς την αδιαθεσία ,είχαμε τελειώσει την κουβέντα μας στο fb .Την κρατάω στο πάνω μέρος της σελίδας ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ που έχω δημιουργήσει και δημοσιεύω όλες σου τις αναρτήσεις .... φωτογραφίες ...σχόλια....ευχές...για να σε βλέπω και να σε διαβάζω.Ξέρω ότι θα πονάω,όμως έτσι θα σε νοιώθω πάντα κοντά μου.Θα μου λείψεις Σακελλάρη μου .Στο ΚΑΤ στην πρώτη μου επίσκεψη που είχες διαύγεια εκτός των άλλων μου είπες και το κρατάω αυτό .Μου είπες : Μαρία μου , νάξερες πόσο σε γαπώ,είσαι θησαυρός .Εσύ Σκελλάρη μου ήσουν ΜΑΛΑΜΑ.Αύριο θα σε συνοδεύσουμε στην Ψέριμο εκεί που ήθελες να αναπαυτείς κοντά στη Μάνα.Να είσαι καλαναπαμένος σε μέρος δροσερό .

  • Σύνδεσμος σχολίου Μιχάλης Μπιλλήρης δημοσιεύθηκε από Μιχάλης Μπιλλήρης

    Έφυγε από κοντά μας παραμονή Παναγιάς, ο αγαπημένος θείος μας Σάκης. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο ανέλπιστα, τόσο ξαφνικά. Είναι σοκαριστικό το παιχνίδι της ζωής. Από την ανεμελιά στην άμμο της αγαπημένης του Ψερίμου μαζί με παιδιά κι εγγόνια να βρεθεί στο κρεβάτι του πόνου και να μην καταφέρει τελικά να βγει νικητής. Άντεξε μόλι...ς τρεις εβδομάδες. Ο θείος υπήρξε ΜΕΤΡ της ζωής, αθόρυβος, αποτελεσματικός, ακούραστος και πατριώτης. Ήταν πραγματικά άρχοντας με όλη τη σημασία της λέξεως. Αξιαγάπητος. Βαρύς ο πόνος όλων μας και ιδιαίτερα της θείας Πίτσας, της Ξένιας, του Αντώνη και των αδελφών του. Στεκόμαστε δίπλα του, αναπολούμε τις όμορφες στιγμές και θα τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία, τη λατρεμένη του Ψέριμο, όπου εκεί θα συναντήσει την αγκαλιά της αγαπημένης του Μάνας, όπως την αποκαλούσε. Αιωνία σου η μνήμη θείε Σάκη.

  • Σύνδεσμος σχολίου Αντώνης Μπιλλήρης δημοσιεύθηκε από Αντώνης Μπιλλήρης

    Ημέρα πόνου για την οικογένειά μας η 13η Αυγούστου. Ο μεγάλος αδελφός, ο Πατριάρχης της οικογένειας όπως τον αποκαλούσαμε, έφυγε από κοντά μας. Μέσα σε 20 μέρες, από την παραλία της Ψερήμου και τα ανέμελα ψαρέματα με τα εγγόνια του, κατέληξε στο ΚΑΤ.
    Δε θα ξεχάσω ποτέ τις ατελείωτες πολιτικές συζητήσεις, τις αεκτζίδικες αναλύσεις, τις συμβουλές για όλα τα θέματα. Στο σπίτι του στην Αθήνα πέρασα τα πρώτα μου καλοκαίρια στην Αθήνα. Εκείνος με πήγε πρώτη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια, εκείνος με συνόδευσε στους πρώτους σκακιστικούς αγώνες στο Στ. Ειρήνης και Φιλίας.
    Η ημέρα που έφυγε σημαδιακή, λες και διάλεξε την ημερομηνία, ώστε κάθε χρόνο να μονιάζουμε όλοι της Παναγιάς στην Ψέρημο, όπως πάντα ήθελε.
    Σε 2 μέρες τον περιμένει στην αγαπημένη του Ψέρημο, η αγακαλιά της λατρεμένης μας γιαγιάς και μάνας του. Θα είμαστε εκεί να τον αποχαιρετήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε για όσα έχει κάνει για εμάς.
    Κουράγιο σε Αντώνη, Ξένια, Θεία Πίτσα.

    Καλό ταξίδι αγαπημένε θείε Σάκη.

  • Σύνδεσμος σχολίου Αντώνης Τάταρης δημοσιεύθηκε από Αντώνης Τάταρης

    Η μέρα της Παναγιάς ήταν ανέκαθεν γεμάτη αντιφάσεις:από τη μια η χαρά για τον κόσμο που ερχόταν, τους φίλους και τα ξαδέρφια που θα βλέπαμε, το γλέντι στην αυλή Της, από την άλλη μια πίκρα για το καλοκαίρι που τελείωνε. Ξέραμε ότι, όταν θα σιγούσε και το τελευταίο τραγούδι, είχε έρθει η ώρα του αποχωρισμού. Θα σμίγαμε όλοι μαζί το μεσημέρι στην αυλή σας, θα τρώγαμε και εκεί, κατά τις τέσσερις θα άρχιζε η αναχώρηση, οι ευχές για αντάμωση του χρόνου, τα δάκρυα, οι καρφωτές από τους κρεμαστούς. Το ίδιο θα συνεχιζόταν και τις επόμενες μέρες μέχρι να αποχωρήσουμε και οι τελευταίοι για Κάλυμνο και μετά για Αθήνα. Εμείς είχαμε για παρηγοριά όμως ότι και εκεί ένα τετράγωνο μας χώριζε.....χειμώνα -καλοκαίρι μαζί. Αθήνα-Ψέρημος: 39 χρόνια διαδρομές και γειτονιό, πισπέρισμα και αυλή, ήχοι, γεύσεις, τραγο...ύδια.
    Ούτε που θα το φανταζόμουν ότι θα ερχότανε τόσο πικρή Παναγιά. Ούτε να διανοηθω δεν μπορώ ότι θα προβάλλω στο μπαλκόνι μου και δεν θα σε δω από κάτω, Άρχοντα, να πίνεις το καφεδάκι σου και να ακούς τη μουσική σου από τα ακουστικά.
    Σα να βιαζόσουν να τα προλάβεις όλα φέτος: χτισίματα, ψαρέματα. "Το πιστεύεις ότι ένα μήνα δεν έχω κάτσει να πιω ένα καφέ το απόγευμα στην αυλή μου όπως τον θέλω;" με ρώτησες την παραμονή. Το πιστεύω, αφού κι εσύ το έλεγες: "εγώ έχω γεννηθεί με ένα πινέλο στο χέρι". Αυτό που δεν πιστεύω είναι ότι θα κατεβαίνω τη σκάλα μου και δεν θα κάθεσαι στο πίσω κατώφλι σου τα απογεύματα μαστορεύοντας κάτι. Σε αυτό το κατώφλι καθόσουν και φέτος, το απόγευμα πριν το κακό, που μου'πες το όνειρό σου:"ξύπνησα κλαμένος. Έπαιζε η ΑΕΚ με μια ομάδα Γ Εθνικής και είμασταν 0-0. Στο 90 ένας παίχτης μας κέρδισε πέναλτι, πήρε φόρα και το σούταρε άουτ. Με πήρανε τα κλάματα και ξύπνησα". Σύμπτωση; διαίσθηση; Ποιος ξέρει....Ένα ξέρω στα σίγουρα: δεν μετράω πια αντίστροφα από τον Αύγουστο για να περάσουν οι 11 μήνες. Καμιά αγωνία και προσμονή δε νιώθω. Τέλος εποχής. Η Ψέρημος είναι οι άνθρωποί μας, η παρέα μας. Σαν λείψει αυτό, λείβεται και η ψυχή της. Κι εσύ πήρες μαζί σου ένα τεράστιο κομμάτι της. Χανάλι σου Θείε μου.
    Μακάρι να μπορούσα να ανταμώσω με όλη την παρέα, τον Αντώνη σου, το Νικόλα, τον Μιχάλη, το Δρόσο, τους Αντωνάδες και να δώσουμε μια μεγαλη καρφωτή από τον κρεμαστό για να σε αποχαιρετίσουμε. Κι εσύ να λες στην αγαπημένη σου γυναίκα να μας σφυρίξει για να στρέψουμε πίσω......
    Καλό σου ταξίδι Σατσέλλη μας. Δεν σου ταιριάζουν δάκρυα, σε μας ταιριάζει η θλίψη που μείναμε τόσο, μα τόσο ορφανοί.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Καλό σου ταξίδι, Σακελλάρη.
    Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

  • Σύνδεσμος σχολίου Δανιήλ Ζερβός δημοσιεύθηκε από Δανιήλ Ζερβός

    Βαθιά συγκινημένοι από την αδόκητη απώλεια του Σακελλάρη Τάταρη, διακεκριμένου μέλους της Καλυμνιακής παροικίας των Αθηνών, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην σύζυγο, τα παιδιά και τα αδέλφια του.
    Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας παρηγορεί τους οικείους του.
    Δανιήλ και Μαρία Ζερβού

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version